mdziam_78 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Przeróbka zajmie więcej niż budowa nowego, zwłaszcza jeśli uchwyt do odzysku. Jak dobrze sklejony to kilka godzin roboty. Taniej by Kolegę wyszło samodzielnie rozebrać i znaleźć kogoś kto zmontuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 (edytowane) Gdyby był chętny któryś z kolegów do podjęcia się przeróbki wędki seryjnej tzn zmiana przelotek i uchwytu to ja też chętnie oddam swoją inazumkę do podrasowania.???? Edytowane 10 Października 2016 przez pietryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas24 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Ile może kosztować wymiana rękojeści w st.croix Avid w przybliżeniu - może ktoś wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 a ja powiem tak.... jak montowany na taśmę papierową to odzysk jest w miarę łatwy. jak na arbory grafitowe na dobrą żywicę..... to trzeba zapomnieć o odzyskiwaniu czegokolwiek bez połamania blanku.....wiem...bo właśnie próbowałem odzyskać cokolwiek z połamanego suzuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas24 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Nie chcę nic odzyskiwać wymienić na inny - orginalny w Avidzie mi nie leży za cienki za chudy czy jak to zwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Złamał mi się ( ku..a ) dolnik wędki.Wędka była przedłużana w tym dolniku i trzasła szczęśliwie dokładnie na połączeniu , w miejscu pomiędzy rear a split gripem. Nie uszkadzając blanku.Właściwie nie mam z tym problemu ; wstawię w środek pręt aluminiowy , doszlifuję piankę i będzie działać.Nawet dobrze , bo filmik był za długi i za lekki więc ergonomia się polepszy.Mam jednak jeden problem.Nie wiem jakim klejem najlepiej to potraktować żeby się nie rozlazło.Niestety nie zajmuję się budową wędek i nie mam specjalistycznych materiałów.Stąd pytanie :Czy bezbarwny POXIPOL będzie OK.? Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez samwieszkto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 hej praktycznie każdy dwuskładnikowy będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Dwuskladnikowy poxipol da rade. Wstaw jakies foty, z samej ciekawosci chcialbym zobaczyc co tam z tym dolnikiem wykombinowales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Uhu zielone tupki. Ja osobiście uważam za najlepszy dwuskladnikowy. Poksipol taki jakiś mało przewidywalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Uhu zielone tupki. Ja osobiście uważam za najlepszy dwuskladnikowy. Poksipol taki jakiś mało przewidywalny.Potwierdzam, UHU...choć nie wszędzie można go dostać. Ja kupuję w Castoramie. Ma tę zaletę, że po zastygnięciu jest transparentny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 UHU "ZIELONE TUPKI" - powiadacie !Ok.nabędę w pobliskiej Castoramie.Pytam o klej bo niektóre materiały nie łączą się z klejami epoksydowymi ( np.winyl ) a niektóre kleje po sieciowaniu nie są elastyczne . Jeszcze inne mają tak duży skurcz że nie wypełniają dokładnie przestrzeni pomiędzy klejonymi powierzchniami.Czy wewnętrzną powierzchnię blanku ( tam gdzie chcę wkleić pręt) należy czyścić czymś lub szlifować ?I pytanie dodatkowe :Jakim papierem ściernym odrabiać "piankę" rękojeści ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Wewnętrzna powierzchnia blanku jest zazwyczaj porowata i taka powinna pozostać. Musisz ja natomiast odtłuścić. Ja używam benzyny ekstrakcyjnej.Piankę obrabiam papierem wodnym o różnej gradacji. Albo popytaj któregoś z rodbuilderów, których na jb jest sporo i mają więcej doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Uhu jest okDo dostania (był przynajmniej) również w careffur albo np. tu:http://allegro.pl/klej-epoksydowy-uhu-plus-300kg-mega-mocny-i5895342279.html Wazne abyś nie kupił wersji szybkoklejącej (chyba niebieskie tubki)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Epidian 5 +utwardzacz PAC. Czasem idzie dostać w małych ilościach. Albo UHU plus, tylko kleje długo wiążące. Żadnego poxipolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Nie miałem czasu w tygodniu na takie duperele jak złamana wędka ; udało mi się jednak zgromadzić potrzebne materiały i dzisiaj zrobiłem co trzeba. Więc tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Sytuacja wyjściowa:Wędka była przedłużona poprzez wstawienie elementu w dolnik.Miejsce połączenia zostało zasłonięte pianką w jednym kawałku ( uchwyt był niedzielony ).Przy którymś tam zamachu połączenie nie wytrzymało..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Jako że nie znam w pobliżu żadnego speca który się tym zajmuje , postanowiłem zabawić się sam.W toku rozmyślań wykoncypowałem następujący sposób naprawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 (edytowane) To rozwiązanie jest trochę bardziej skomplikowane niż zwykłe wstawienie jakiegoś pina i sklejenie , ale za to pozwala na regulację długości i ciężaru dolnika.Wyszło to tak : Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez samwieszkto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Hmm.Dość mocno zmniejszyłem te zdjęcia ... Do poklejenia "tego" użyłem jednak zwykłego Poxipolu. Niech szlag trafi UHU i ich sieć dystrybucji...póki co trzyma. Zauważyłem dziwną i nieoczekiwaną zmianę właściwości wędki; - przez obciążenie dolnika metalem wędka wydaje mi się ZNACZNIE czulsza.- zmieniła się częstotliwość drgań na taką która jest o wiele lepiej odczuwalna.- dodatkowo wędka łatwo wchodzi w rezonans z ogniskami na wysokości uchwytu kołowrotka i na wysokości trzeciej przelotki.Dodam jeszcze że obecnie środek ciężkości wędki ( wraz z kołowrotkiem) znajduję się w punkcie montażu kołowrotka i jest zbieżne z ogniskiem rezonansu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Witam. Mam pytanie czy probowal ktos skracac dolnik w mikado kamisori zander? Czy ma to w ogole sens? Czy trzeba wtedy przezbrajac caly kij? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welfron1 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 WitamCzy macie patenty na rozebranie rękojeści rezonansowej http://jerkbait.pl/uploads/monthly_09_2012/post-10-1348913326,1125_thumb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 WitamCzy macie patenty na rozebranie rękojeści rezonansowej http://jerkbait.pl/uploads/monthly_09_2012/post-10-1348913326,1125_thumb.jpg Przenioslem do watku poswieconych dolnikom. Ale chcesz jak najwiecej czesci zachowac z tej rekojesci? Czy poprostu ja zdjac i nie zalezy Tobie na komponentach z tej rekojesci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welfron1 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Ok.Po prostu zdjąć.Bedzie to moja pierwsza przeróbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Nozyk, pilnik, czy mala pilka i powoli wszystko zdejmujesz metoda na demolke.Jeszcze raz napisze, powoli tak zeby blanku nie uszkodzic.Operacja troche czasu patrwa, ale generalnie to proste zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welfron1 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Dziękuję.Tak myślałem ze bez ingerencji piłki się nie obędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi