rhino Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 gały nie widziały - uroki zakupów przez internet oglądałem inny kijek tego producenta i tam prawie wsio było OK .Muszę podejść do jakiegoś warsztatu i dowiedzieć się ile taka impreza będzie kosztowała , z założenia miał to być niedrogi kijek do ostrego traktowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 @Sławekto może zależeć do czego kij był pomyślany - jeśli np. pomyslany był do trola [ nie wiem, nie kojarze tego modelu ugly-sticka ] to taki dolnik jak w tym przykładzie byłby w zasadzie akurat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Jest w korkach Pawle , to raczej nie czysty troll . Myślę , że jest to kij z dość popularnego segmentu - wszystkoida uniwersalnego , który łączy freshwater , saltwater , live bait i różne inne proste potrzeby , typu opad naprzykład . Taki solidny allround ,który warto mieć , ale niekoniecznie stale używać . Ugly są sztandarem tego typu kijów . Czyli synteza ucieleśniona i kompromis ceny z właściwościami .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Muszę podejść do jakiegoś warsztatu i dowiedzieć się ile taka impreza będzie kosztowała Chyba już napisałem : Dałem kij do przerobienia w warszawskim Salarze. Koszt całkowity przeróbki: 65 zł.Dokładniej: zdjęli górnik i uchwyt, skrócili dolnik, założyli uchwyt Fuji i nowy górnik (korek) - teraz jest dobrze. Powtarzam: całość 65zł PzdrFatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhino Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Fatso - dzięki za radę ! Kijek zrobiony , opanowany i już obłowiony ! Świetna robota za naprawdę małe pieniądze. w takich i nie tylko sprawach , w Warszawie - faktycznie tylko Salar . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Ja tam swojego dragona sam ucialem brzeszczotem, tyle, ile mi przeszkadzal i jest bajera . Po ucieciu nabilem go tylko troche olowiem tak aby byl idealnie wywazony tak jak mi pasuje, przelozylem zaslepke orginalna i nic mnie to nie kosztowalo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Witam,chcę zapytać czy ktoś mógłby podać przybliżoną cenę przeróbki rękojeści wędki.Chodzi mi o przerobienie rękojeści w brzydkiej pale z jednoczęściowej na dwu częściową (coś jak w kijach karpiowych).Przeróbka mogła by być piankowa albo korkowa.Ile to będzie kosztować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zsumuj ceny elementów i dodaj (tak na rybkę)... ja wiem? z 50-75 zł Pzdr,Fatso 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Witam chce sobie w pracowni zmontowac kija i planowałem rekojesc korkowa a dostałem propozycje aby zrobic w stylu zrobić- gripp i rear gripp- ma sie lepiej podobno prezentowac.mogł by ktos wrzucic fotkr jak takie cos wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 to chyba rękojeść dzielona. tzw. japan style.pewnie się nie znam, ale na moje oko wygląda to ohydnie.wejdź na pierwszą lepszą stronę pracowni. np. Fishingcenter Irka Matuszewskiego, masz tam możliwość porównania tradycyjnej rękojeści z tym dzielonym wynalazkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 to chyba rękojeść dzielona. tzw. japan style.pewnie się nie znam, ale na moje oko wygląda to ohydnie.wejdź na pierwszą lepszą stronę pracowni. np. Fishingcenter Irka Matuszewskiego, masz tam możliwość porównania tradycyjnej rękojeści z tym dzielonym wynalazkiem.Dla mnie rowniez to wyglada conajmniej ochydnie, ale na temat gustu sie oczywiscie nie dyskutuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Tak, tak, a używanie multiplikatora to jak jazda samochodem z silnikiem na dachu (cytat za autorytetem, sam bym na to nie wpadł)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Tak, tak, a używanie multiplikatora to jak jazda samochodem z silnikiem na dachu (cytat za autorytetem, sam bym na to nie wpadł)...To w takim razie do jakiej wedki mozna porownac samochod z normalnie zamontowanym silnikiem skoro spinning to jazda samochodem z silnikiem pod podwoziem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomass Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Tak, tak, a używanie multiplikatora to jak jazda samochodem z silnikiem na dachu (cytat za autorytetem, sam bym na to nie wpadł)...To w takim razie do jakiej wedki mozna porownac samochod z normalnie zamontowanym silnikiem skoro spinning to jazda samochodem z silnikiem pod podwoziem ? Wywnioskowałem, że może to być bat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 tutaj http://www.jerkbait.pl/?cat=9 znajdziesz dziesiatki takich rozwiazan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Dzięki @pitt temat mozna zamknąc,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Blad w podejsciu...Kazdy watek istnieje po to, zeby i inni wyciagali z tego jakies refleksje. Na tej zasadzie, w zalazeniu, ma byc wymiana informacji... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michallosos Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 witam!Mam pytanko jak wymienic rekojesc w kijku muchowym z piankowej na korkową.I ile to może wyniesc.Bo mam zamiar kupic kijek i niestety on posiada piankowa rekojesc a chcialbym miec korek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Cztery podstawowe metody: Metoda 1 - kupujesz kij z korkową rękojeścią Metoda 2 - oddajesz rodbuilderowi/przerabiaczowi ~150 zł, albo i więcej Metoda 3 - oddajesz koledze, który ma doświadczenie w tej materii i robi takie rzeczy ~50-100 zł, jeśli zrobi Ci po kosztach Metoda 4 - ZRÓB TO SAM! I ty możesz zostać Adamem Słodowym. Szczegóły będą zależeć m.in. od uchwytu kołowrotka, ale w skrócie: ostrym narzędziem usuwasz piankę (plus tniesz omotki ewentualnych przelotek na dolnym segmencie i zaczepie haczyka oraz usuwasz winding check, jeśli jest). Oczyszczasz blank z resztek pianki i kleju. Ostrożnie, bo ciachniesz blank i będziesz musiał kupować nowy (ja tak miałem, kiedy wziąłem się za wymianę uchwytu kołowrotka w mojej trociówce - stary uchwyt ciąłem piłką. Blank też ciąłem , ale teraz mam fajnego Talonika ). Następnie należy dopasować rękojeść korkową i wykonać pozostałe czynności rękojeściowo-wykończeniowo-omotkarsko-lakiernicze, po wielokroć opisane w Internecie (w Jerkbaicie też). Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Mam pytanie odnośnie zmiany rękojeści.Otóż zabrałem się za to samodzielnie i są małe komplikacje.Pierwsze co zrobiłem to skalpelem zdjąłem całą piankę z rękojeści i uchwyt kołowrotka.Kiedy został blank z resztkami pianki i żywicy zacząłem to ostrożnie zdzierać nożykiem.W czasie tego skrobania zahaczyłem blank i ,że tak powiem naciąłem go.Oddzieliło się od niego jak by włókno.Nie jest to duży ubytek.Koniec końców blank dokładnie oczyściłem z resztek żywicy i pianki za pomocą nożyka i papieru ściernego.Czy taki ubytek można jakoś załatać i czy nie wpłynie to ujemnie na całokształt wędziska?I jeszcze jedno pytanko.Nie wiecie Panowie jaki był by mniej więcej koszt zamontowania nowej rękojeści z uchwytem pod młynek.Dodam że rękojeść ma być dzielona,dwuczłonowa(jak w kijach karpiowych)Z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Rozumiem że jest to fragment blanku który zostanie pod rękojeścią?O ile kawałek włókna nie odszczepił się na znaczną głębokość to spokojnie można potraktować ten fragment dwuskaładnikowym klejem epoksydowym, takim raczej dłużej schnącum nie rapidem. Na to można spokojnie kleić rękojeść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Tak,nie jest to jakiś wielki ubytek i zostanie schowany pod rękojeścią.Teraz jeszcze interesują mnie wstępne koszty montażu nowej rękojeści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Jezeli nie będziesz montował sam to popytaj w wybranej czy najbliższej pracowni. Ale popróbuj samodzielnego montażu, ceny komponentów są np na stronie Fishing Center. Polecam samodzielny montaż, nie jest to specjalmnie trudne ani zbyt wymagające jeżeli chodzi o narzedzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zaomotkuj to miejsce, z zakładem. Niski nakład pracy a bedziesz spał spokojnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Myślałem właśnie nad samodzielnym dokończeniem ale ,że doświadczenie w tym temacie zerowe...Mam kumpla zawodowo się tym zajmującego(jest tu na forum) tak więc chyba to on tego dokończy.Gdybym jednak zrobił to sam to satysfakcja niesamowita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi