miras1983 Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 a czy jest możliwość oczyszczenia blanku z resztek lakieru pozostałego po demontażu przelotek ,bez ponownego malowania patyka?blank jest oryginalnie nie lakierowany(czarny mat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł84 Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Nie do końca rozumiem jak to wygląda po tym co powiedziałeś. Jeśli mamy zupełnie goły nie lakierowany(malowany w żaden inny sposó blank to nie ma żadnego problemu by usunąć resztki lakieru, trzeba zrobić to tylko dość delikatnie ale bez przesady. Blanki malowanie farbami matowymi z reguły również da się w ten sposób dobrze oczyścić, trzeba zachować tylko większą uwagę i precyzję by nie zarysować farby. Z kijami lakierowanymi na połysk jest już gorzej często zdarza się że lakier wpija się tak mocno że nie ma opcji na poprawne i nie zostawiające śladu usunięcie pozostałego lakieru.. Dużo też zależy jaki lakier został użyty do lakierowania omotek. jeden jest bardzo twardy, drugi miękki i dający się zmyć bez ingerencji ostrych narzędzi. Także reasumując, powinieneś zanieść kij i zapytać kogoś kto się tym zajmuje, po krótkich oględzinach na pewno pomoże doradzając najlepsze rozwiązanie dla Twojego przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Panowie, uczę się. Chcę zdjąć pazur z kija castingowego. Znaczy się odpiłować???Czym?Czym potem przeszlifować, wygładzić. Pozdrawiam.Alek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Dremelkiem można to zrobić. Ma duzo koncówek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Brzeszot, jakieś pilniki i papiery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Witam wszystkich!!! mam pytanie odnosnie przedluzenia rekojesci w seryjnym kiju st.croix RC68MHF,czy byla by mozliwosc przedluzenia i wklejenia z tylu w blank okolo 10cm ,czy ten zabieg nie popsul by parametrow wedki,z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Aż 10cm ,ma na celu poprwić podparcie na przedramieniu ,czy też wyważenie wędki.Można wykonać taki zabieg zdejmując częśc korka z obecnego dolnika i po przedłużeniu blanku wkleić nowy doszlifowany pod wymiar korek.Aby uniknąć różnic wizualnych i nie męczyć sie doszlifowaniem w okolicy łączenia, można wstawić pierścień ozdobny.Można też wkleić cały nowy dolnik.Ale czemu aż 10cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 10cm akurat co do centymetra podparty lokiec ,no i oczywiscie w drugiej kolejnosci wywazylo by mi kijka zwlaszcza z tak lekka konstrukcja jak curadziak 201e7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 A jaką długość od pazura do końca masz obecnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 do konca rekojesci od pazura 22,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Właśnie podpiąłem ten sam miltik do Phenixa 21g 7'9" wyważony 2cm przed wodzikiem na początku fore,przy długości dolnika 29,5cm od pazura.Musisz wziąć pod uwagę,że sama przedłużka z klejem będzie miała sporą wagę +korek.Myślę ,że maksymalnie 5-7cm w zupełności wystarczy.U mnie rękojęścć w phenixie kończy się 2-3cm przed łokciem, a jestem w miarę wysoki 193cm.Jak przedłużysz swoją o 10cm będzie ci komplikować życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 dzieki DABEK111 ,te 10 cm byc moze jeszcze delikatnie skroce,pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Czym masz zamiar przedłużyć blank o te 10cm? Przedłużałem kiedyś po swojemu rękojeść w wklejance, wizualnie wyglądało ok ale chodzi o parametry to było gorzej. Miałem wrażenie że kij zesztywniał.Użyłem do tego rury węglowej grubościennej. Była na tyle gruba że można było zrobić na tokarce wgłębienie które umożliwiało dokładne wpasowanie względem blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) chciałbym zmienić położenie uchwytujak to zrobić ? , podgrzewać uchwyt , aby klej puścił czy zrobić to w jakiś inny sposób , jak najmniej inwazyjny dla samego uchwytu i dolnika z góry dziękuje za pomoc Edytowane 13 Stycznia 2013 przez robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Siemasz, z tego co kiedyś czytałem chyba nie da się rozebrać dolnika bez uszkodzenia/zniszczenia uchwytu kołowrotka. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Siemasz, z tego co kiedyś czytałem chyba nie da się rozebrać dolnika bez uszkodzenia/zniszczenia uchwytu kołowrotka. pozdrozależy jaka to wędka znam przypadk, że klej puścił i uchwyt kręcił się w kółko Z mojego skromnego doświadczenia wiem, że raczej będzie ciężko to zrobić bez cięcia rękojeści i uchwytu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 wiem ,wiem ,ale może ktoś zastosował inny sposób niż rozcinanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Spisz uchwyt na straty ... chcesz zmiany? Bez rżnięcia raczej się nie obejdzie.Możesz spróbować podgrzewać, np. wrzątkiem, ale jeśli uchwyt był dobrze przyklejony, to marne szanse. Edytowane 13 Stycznia 2013 przez Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 A właśnie ,że da.Mam narazie 100% skuteczności.po rozebraniu elementów rękojeści ,a przynajmiej fore jeśli w grę wchodzi przedłużka reagripu , podgrzewam uchwyt opalarką ustawioną na minimum z odległości ok 10cm .Temp. taka aby parzyło w dłoń po 3sekundach Zazwyczaj wystarczy kilka minut podgrzewania przy powolnym obracaniu wędki ,co jakiś czas sprawdzam ciągnąc za uchwyt w rękawicy ,próbując obracać jednocześnie raz w lewo raz w prawo.Jeśli nie idzie podgrzewam dalej, do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 no właśnie o podgrzewaniu myślałem , najpierw nad gazem później opalarka , dłuższe opalanie nie wpłynie negatywnie na blank ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Nic nie podgrzewaj nad gazem ,bo z daleka za mała temp. ,a zbyt blisko możesz uszkodzić blank.Opalarką uzyskasz wysoką temp. powietrza bez ingerencji płomieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 oki ,dzięki , spróbuje zobaczymy jak pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 No bo ja opalarki nie mam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Ja też,ale kumpel ma warsztat samochodowy,a przeważnie w każdym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Michał, jak potrzebujesz, pożyczę. Z pozdrowieniami,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi