DelTor0 Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Siema, ja wymyśliłem dość ciekawą metodę odzyskiwania wszystkich komponętów z dolnika jeszcze nie spotkałem się aby nie poszło:))Jest jedno ale, żeby odzyskać komponęty trzeba poświęcić blank, ja zawsze domontuje jakieś połamane dolniki.Więc sprawa wygląda tak: Odcinam dolnik jak najbliżej się da foregripu, następnie biorę jakiś metalowy pręt najczęściej jest to tarnik (lub uchwyt od połamanej parasolki :D) rozgrzewam do czerwoności i wkładam w blank, po krótszej lub dłuższej chwili klej puszcza i delikatnymi ruchami można sciągnąć element po elemencie. pozdro Michał hehehe na tanim blanku to jeszcze bym to przezyl Ale jakbym mial to zrobic na takim Vegterze to by mi chyba serducho peklo Wolalbym ze trzy razy korek zdzierac niz blank ciac A taki ciety i klejony chyba juz nie ma takiego przenoszenia sygnalow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 A i dodam ze firmowe wedki ktore rozbieralem to czesto gesto mialy wlasnie kocowke 30-40cm doklejana, zapewne z oszczednosci Po zdarciu lakieru nie wygladalo to zaciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Fakt, często zdarzały się takie pseudo dopalacze. Pod korkiem nie widać, a producent nie przewidział ze komuś będzie się chciało reanimować taki chrust i demontować rękojeść.w 10 przypadkach na 10 dopalacz, jak pisze DelTorO wykonany był z chrustu o zdecydowanie większej zawartości chrustu niż element powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 To znaczy ze w wędce dolnik może byc składany z dwóch części w rękojeści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Teoretycznie nie, a praktyce to zdarza się często, szczególnie w fabrycznych produktach klasy popularnej. Koszty panie koszty.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Juz chyba nie kupie seryjnego patyka, będę sam sobie składał. Przynajmniej wiem ze wrazie czego nie będzie rozczarowań. Jak skończę ta co teraz robie, to rozejrze sie za jakimś nie drogim blankiem do około 12g c.w i 2.80 lub 2.90 długość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Juz chyba nie kupie seryjnego patyka, będę sam sobie składał. Przynajmniej wiem ze wrazie czego nie będzie rozczarowań. Jak skończę ta co teraz robie, to rozejrze sie za jakimś nie drogim blankiem do około 12g c.w i 2.80 lub 2.90 długość.Napisz/ zadzwoń do Roberta BRC ma fajne blanki w promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Będzie fajny patyk. Też od dłuższego czasu chodzi mi po głowie przerobienie jednej wędki. Będę zerkał na wątek, jak Ci dobrze pójdzie to w zimie biorę się do roboty. A powiedzcie mi koledzy rodbuildierzy jak to jest przy kupnie rękojeści i np uchwytu do młynka. Chodzi mi o średnicę wewnętrzną komponentu a zewnętrzną blanku, przecież w każdym kiju jest nieco inna. Kupuje się na wymiar czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 (edytowane) Uchwyt jak to nazwałeś do młynka osadza się na tulejach grafitowych lub na taśmie czy innych wynalazkach... korek się rozwierca na porządaną średnicę Edytowane 3 Lipca 2014 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Uchwyt jak to nazwałeś do młynka osadza się na tulejach granitowych lub na taśmie czy innych wynalazkach... korek się rozwierca na porządaną średnicę No Tomek twoje kije trochę muszą ważyć. Proponuję jednak tuleję grafitowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 na granicie to się raczej ze względu na wagę nie robi. na graficie, poliuretanie i podobnych materiałach to i owszem. osobiście zawsze na taśmie jadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Grafit lepiej "prad" przewodzi......ha ha tak przynajmniej producent tego "wynalazku" twierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 No Tomek twoje kije trochę muszą ważyć. Proponuję jednak tuleję grafitowe.Hahah kurde czasem auto uzupełnianie w telefonie płata figle .. oczywiście miałem na myśli grafit 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 (edytowane) Pojawiła się kiedyś teza, że te z grafitu są niezbyt pewne i w rękach się kruszą....więc te z granitu może nie takie złe Edytowane 3 Lipca 2014 przez apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Hahah kurde czasem auto uzupełnianie w telefonie płata figle .. oczywiście miałem na myśli grafit Eee tam Tomek, bedziesz prekursorem nowych materialow w RB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 tylko weź to Panie obrób.nagrobki i rodbuilding, to byłoby coś ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 No faktycznie, obejrzałem kilka filmików i już z grubsza wiem o co chodzi. Dobra, patrzyłem również ceny komponentów i chyba jednak mój pomysł nie zostanie zrealizowany. Tak pi razy oko wydać 2,5 stówy na komponenty do kija który nawet nie jest tyle wart to trochę sztuka dla sztuki. Ale korci mnie żeby coś w tym temacie podłubać. Bo rozumiem, że przy zmianie dolnika i uchwytu należy również zmienić przelotki, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Nie koniecznie. Można to zrobić bez wymiany . Albo od "dupy" strony albo demontaż wejściowej przelotki... a skąd ci wyszło tyle kasy? Uchwyt 35 pln plus pianka /korek 30-80 pln zależy co wybierzesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 A czy nie jest wart zobaczysz dopiero po przeróbce. Kije przezbrajc ne PRAWIDŁOWO dostają nowe życie . PS set przelotek dobrej klasy kupisz juz za ok 50 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 No nie wiem, może patrzyłem jakieś drogie "części”, chodziaż podliczałem te najtańsze wraz z kompletem przelotek. Muszę trochę posiedzieć, poczytać. Zagłębić się w temat. Na razie nie mam na to czasu. Pewnie dopiero zimą. Widzi mi się dzielona rękojeść, najzwyklejsza z pianki, inny uchwyt i inne przelotki. Przynajmniej na szczycie bo fabryczne to jakaś masakra tandeta. Wogóle kij sam w sobie jest świetny. Podoba mi się jego charakterystyka. Gorzej z uzbrojeniem. Tutaj nie trzeba być nawet wędkarzem żeby widzieć, że to prosto z chin Badziewny korek, tandetny uchwyt. Gdybym to zmienił miało by to wtedy ręce i nogi. No i jeśli chodzi o przelotki na szczytówce to wydaje mi się, że ich średnica jest za mała. Po prostu żyłka bardzo często mi się na nich plącze. W innych wędkach nie mam z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Co polecicie do klejenia korka i uchwytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 (edytowane) do korka Paatex Wood. tak sklejony korek kleję do blanku Flex Coat'em. i zupełnie nie w temacie.całe to auto-uzupełnianie w telefonach mocno mnie irytuje kiedy widzę teksty w rodzaju: "na prawdę", "nie zupełnie" i inne "nie koniecznie".nie wierzę, że padają takie "propozycje" ze strony sprzętu. widzę tu ingerencję ze strony użytkownika. poziomu inteligencji nie określę. niechaj zostanie to zagadką. Irek Edytowane 4 Lipca 2014 przez StCroix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Czy pianka BGKS16, czyli taka: będzie pasowała do części KDPS16, czyli takiej: Katalog Fuji milczy na ten temat. Oczywiście nie chodzi o spasowanie na długość bo KDPS16 zawsze można przyciąć, chodzi mi o średnicę. Czy ktoś ma / miał możliwość pasować te cześci do siebie ? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Do końcówki HPS16 po przycięciu pasuje, więc i do KDPS16 powinna pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Tak jak pisze Jacek,po przycięciu będzie pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi