Skocz do zawartości

Silnik Yamaha 30 r.2012 - uwaga LIPA

pulos1

Rekomendowane odpowiedzi

kolego Mateoo, skoro moje twarde dowody są dla Ciebie za mało twarde, to proszę znajdź sobie twardsze. Dla mnie ocena stanu technicznego z autoryzowanego serwisu Yamaha jest wiążąca i tyle w temacie. I nie dziwiłbym się gdyby sprzedający był laikiem i nie wiedział o problemach własnego silnika, ale tu było inaczej - sprzedający zajmuje się naprawami silników, więc nie sądzę żeby o tym nie wiedział. Opis w ogłoszeniu stan bdb do czegoś zobowiązuje. 

• Like 2

juz nie ma, albo sie sprzedal albo poszedl do remontu,to taki silnik widmo ,pojawia sie i znika ;)

Edytowane przez robisum1

kolego Mateoo, skoro moje twarde dowody są dla Ciebie za mało twarde, to proszę znajdź sobie twardsze. Dla mnie ocena stanu technicznego z autoryzowanego serwisu Yamaha jest wiążąca i tyle w temacie. I nie dziwiłbym się gdyby sprzedający był laikiem i nie wiedział o problemach własnego silnika, ale tu było inaczej - sprzedający zajmuje się naprawami silników, więc nie sądzę żeby o tym nie wiedział. Opis w ogłoszeniu stan bdb do czegoś zobowiązuje. 

Kolego pulos,potrafisz czytac ze zrozumieniem? Gdzie w moim poscie zobaczyles wycieczke do siebie? Sam wstep mojego posta mowi o czym pisze i ani na chwile nie odnioslem sie do Twojej sytuacji.

• 1 miesiąc temu...

Trzeba zadzwonić i zapytać, bo cena wzrosła o 500. Może go nareperowali :). Z drugiej strony trzeba też szukać. Kolega kupił jakoś w zeszłym roku Tośkę 30 w stanie prawie  nówka - tzn właściciel potwierdził że pływał, bo silnik wyglądał jak nowy, od pierwszego właściciela, z dokumentacją, olejami, zapasowymi śrubami (też praktycznie nowe), a nawet dostał oryginalne styropiany, bo w tym silnik był transportowany (do pontonu).

Najlepsze było przy finalizacji, bo mieszkał z rodzicami, jak jego mama z okna nadawała mniej więcej taką nutę "Cholera kupi, pobawi się i za chwilę sprzeda za połowę mniej. Nie ma na co pieniędzy wydawać ..... " . W tonie pani której hardkor kable od internetu urwał :).

Silnik kosztował około 10k. Ale trafiło mu się jak ślepej kurze ziarno.

Edytowane przez psulek