Skocz do zawartości

Szukam rodbuildera / pracowni?

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

@krzychun,

nie chcesz sprzedać? Moja propozycja jest cały czas aktualna :mellow:

Chyba jedyna szansa na wyrwanie mi tej wędki, to razem z odrąbaną dłonią, a i tak z kikutem będę ścigał sprawce do całkowitego wykrwawienia się.

Trzeciej ręki póki co nie sprzedam, ale rozmawiałem już o czymś dłuższym i jak tylko uzbieram trochę lewej kasy (bo takiej promocji Anos już nie przewiduje) to dam znać.

Kij jaki powinien byc niby kazdy zainteresowany wie...z tym, ze z reguly po kupnie ciagle sie czegos szuka... :lol:

Prawda jest taka, ze jezeli ktos nie bywa na jakichs egzotycznych rybach to wystarcza ze 3-4 kije.

Co do konkretnego wyboru...moge tylko poradzic, zeby pojezdzic i pomachac po pracowniach kijkami, jakie nas interesuja.

Zdalnie nikt tego nie opisze...

Jedna tylko dygresja mnie naszla...mowi sie o Anosie, Kawalcu...a powinno sie mowic o Talonie, Lamiglasie, Batsonie, St.Croix .......(kolejnosc przypadkowa) czyli operowac nazwami konkretnych blankow bo to ich wlasciwosci przede wszystkim decyduja o tym, czy wedka bedzie sie podobac.

Rodbuilder moze tylko ladnie to oprawic/wydobyc walory albo sp...ic.

Gumo

a powinno sie mowic o Talonie, Lamiglasie, Batsonie, St.Croix .......(kolejnosc przypadkowa) czyli operowac nazwami konkretnych blankow bo to ich wlasciwosci przede wszystkim decyduja o tym, czy wedka bedzie sie podobac.

Gumo

Wystarczy dobrać za ciężkie przelotki, źle je rozmieścić i można spieprzyć najlepszy blank :mellow:

a powinno sie mowic o Talonie, Lamiglasie, Batsonie, St.Croix .......(kolejnosc przypadkowa) czyli operowac nazwami konkretnych blankow bo to ich wlasciwosci przede wszystkim decyduja o tym, czy wedka bedzie sie podobac.

Gumo

Wystarczy dobrać za ciężkie przelotki, źle je rozmieścić i można spieprzyć najlepszy blank :mellow:

Witam,

@Witek- dlatego ludzie, ktorzy sie zajmuja zbrojeniem zawodowo powinni znac sie na swoim rzemiosle na tyle, zeby nie popelniac takich bledow dodajac do tego wlasciwe oznaczenie strony blanku, co jednak sie zdarza.

Bujo

Rodbuilder może też zrobić kij pod wymagania konkretnego użytkownika.Kupując w ciemno z drugiej ręki zamiast ,,szybkiej szpady możemy mieć kij o innej akcji. Bo ktoś chciał na tytm właśnie blanku ale pod swoje potrzeby. I też się z takim ostatnio zetknąłem (co zakończy się jego całkowitą przeróbką).

Witam poszukuję osoby(najchętniej z warszawy), która za nie wielkie pieniążki pomoże mi i podejmie się naprawy ABU GARCIA BALTIC 2,70 15-40g . Sytuacja wygląda tak posiadam 2 takie wędeczki, które dostałem od wujka dobrych parę lat temu, w czasach gdy uczyłem się wędkować, niestety obydwie podczas nauki uległy uszkodzeniom. Próbuje z dwóch kompletów zrobić jeden sprawny kijek.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ecf23627a2574009.html

Na zdjęciach widać jak to wygląda, Część szczytowa podpisana jako 1 jest rozwarstwiona poniżej 2 przelotki licząc od góry( wątpię czy da rade takie rozwarstwienie naprawić) część szczytowa 2 ma do wymiany jedna przelotkę i jedną omotkę + wklejenie przelotki szczytowej, która ułamała się wraz z kawałkiem szczytówki po uderzeniu główka jigową. Myślałem żeby doprowadzić do porządku ta cześć szczytowa, która była ułamana , kijek stanie się troszkę twardszy ale najważniejsze ze dalej by służył.

Hej,

jak nie znajdziesz nikogo, kto pomógłby Ci w ramach koleżeńskiej pomocy, możesz spróbować przedstawić temat w Salarze na ul. Waliców, jeśli jeszcze istnieje on. Nie wiem - dobrze czy źle, ale robili tam takie różne naprawy kiedyś, i chyba nie kosztowało to jakoś specjalnie dużo.

• 3 miesiące temu...

witam,

niedawno nabyłem pewien kijek shimano, w sumie za dość niemałe pieniądze, przy próbie przykręcenia kołowrotka foregrip się rozszczepił :huh:

w tym uchwycie był jakiś mechanizm grzechotki i w miejscu rozszczepienia widać że był on jakby doklejany, łączony z dwch części, ta część z grzechotką do reszty foregripu. na tym cieniutka warstwa korka.

kijek jeszcze wody nie widział a tu taki zonk :unsure: spotkaliście się już z czymś takim ?

http://img829.imageshack.us/img829/1915/sdc14085x.th.jpghttp://img140.imageshack.us/img140/8269/sdc14084g.th.jpg

garowy, i co z tym zrobiłeś sam kleiłeś czy na gwarancję, czy gdzie indziej ?

ha ha, czyli takie dziwactwa z grzechotkami często się sypią..

można by jeszcze zdjąć dużą przelotkę i zaczep, wtedy można sobie nakręcić jakiś foregrip, chyba wystarczy dopasować średnicę uchwytu.

pewnie oddam na gwarancję, tylko ciekawe ile to potrwa i czy zrobią to jak należy.

dzięki za info,

co prawda jakaś dwuskładnikowa(ale nie jakaś profesjonalna z pracowni) żywica by się znalazła ale chyba się z tym bawił nie będę, poprostu odeślę na gwarancję, nie powinno być problemu

bardzo by mnie zdziwiło gdyby tego nie uznali :unsure: dam znać za jakiś czas co z tego będzie.

ano tak, kij dopiero co zakupiony także luz, na szczęście mam gwarancję.

jednak taki dość ciekawy lajcik się wydaje, zresztą zawsze mi się taki antares podobał :mellow:

no i przede wszystkim cena akurat była baardzo atrakcyjna, w pracowni raczej nie złożysz takiego patyka w fuji sic'ach czy chociaż alconitach za te pieniądze :unsure:

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam serdecznie.

Potrzebuje pomocy rodbuildera który podejmie się zamontowania przelotek do batsona SH1024-2.

Jakiś czas tamu zakupiłem batsona SH1024-2 , który był uzbrojony na przelotkach które nie do końca mi odpowiadały..okazjonalnie odkupiłem używany zestaw Alconite + szczyt sic.

Kijek posiada rekojesc, problem polega na tym , że kolega , który twierdził że zmontuje mi kiejek, zdjął stare przelotki, zdarł do surowego blanku lakier i zostawił go w takim stanie- twierdząc że zrobi go jak mu sie zechce...nie lubie łachy..dopominania się...zostały potraktowany bardzo niepowarzenie...

moje podejcscie do pewnych spraw jest takie

traktujmy ludzi tak jak byśmy chcieli by nas traktowano... niestety nie każdy wie i rozumie..ale mniejsza o to

Zostałem na lodzie..kijek obdarty ze skory niczym wyliniały zwierzak stoi i nic z nim nie da sie zrobić...

Nie ukrywam że chciałbym by koszty uzbrojenia nie były duże...nie zalezy mi na pieknym,,,super wyglądzie...

Czekam na pomoc .

Z wyrazami szacunku Czoper