Skocz do zawartości

Szukam rodbuildera / pracowni?

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

spina juz mam odchaczonego, pojechal do sligo, nowy wlasciciel zadowolony, wiec chyba jest ok.

niestety zapomnialem pofotografowac i zamiescic fotki jak to wyszlo

moim zdaniem przyzwoicie

na rozkladzie mam zatem dwa takie same castingi i jednego spina

ciagle sie ucze, jednakze progress widac z kazdym kijem

obecnie zaczynam kolejnego spina , wstawie fotki jak skoncze

pozdrowka

• 4 tygodnie później...

Witam,

brać wędkarską, proszę o pomoc: w żaden sposób nie mogę skontaktować sie z Panem R. Pietrzakiem Specjalista z Konina, który wykonał mają wędką w styczniu 2009r.(5 lat gwarancji na Batson xst1024 F). Wędka - jej szczytówka (końcowy odcinek 4,5cm) została mi w reku po wyjęciu z futerały!Idzie jesień, a ja niestety nie mam czym łowić. Telefon stacjonarny 63 249 39 38 wypisany na gwarancji nie odpowiada, tel. komorkowy 602 626 885 nie odpowiada nagrałem sie na poczte głosową kilka razy, ale bez skutku, strona internetowa nie działa, a e-mail wraca odrzucany z blędem; SERWIS WIDMO?

Proszę o pomoc jakiś może inny tel. co się dzieje z Panem Romanem Pietrzakiem?

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Czy któryś z kolegów z Warszawy nie podjąłby się małej rodbuldierskiej przeróbki? Chodzi tylko o zeszlifowanie foregripu, którego kształt zupełnie mi nie leży. Oprócz tego wędka jest fantastyczna (dzięki Kamil) i nie chcę się z nią na dłużej rozstawać, czytaj wysyłać.

No chyba, że ktoś ma w zwyczaju toczyć rękojeści na blankach, ale chyba mało kto tak robi. :D

Do tego uzbrojonych ...

Fatso - tak się domyślam, że to jedyny sposób bez demontażu całego dolnika (a tego wolałbym uniknąć).

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam Panów wędkorobów.

Chciałbym z wędki Fenwick HMG GT 70MH-F zrobić dwuskład .

Czy według was jest to możliwe ? Blank wydaje się grubościenny i o małej średnicy ( choć nie wiem napewno , bo w ręku go nie miałem ).

Może ktoś już próbował takie rzeczy z HMG ?

Rozmawiałem z Panem Remigiuszem Kolańczykiem - przedstawicielem Fenwicka w Polsce. Remigiusz przekonywał mnie żebym jednak nie kroił tego blanku ; żebym najpierw połowił nim w całości. Blanki F. Nie są znane rodbuilderom gdyż nie są oferowane w postaci nieuzbrojonej i może się okazać że przerobiony blank straci dużo na swoich właściwościach. Blanki HMG faktycznie są grubościenne i niestety nie ma dostępu do jakiś szerszych opisów technicznych które mogłyby dać pojęcie o tym ile jest w środku miejsca na spigot.

W tej sytuacji jestem w kropce. Jedynym sposobem żeby to sprawdzić jest zaryzykować i przeciąć blank , nie mając pewności że operacja się uda .

Alternatywą dla Fenwicka jest ( w moim mniemaniu ) Phenix Carabela albo CTS Elite LR , niestety gołe blanki tych marek są droższe niż przedmiotowy Fenwick.

Ot takie mam dylematy.

@Krzysiek W. Podaj mi proszę namiary na Piotra Matusiaka bo nie kojarzę tego Pana . Jaka to jest pracownia ?