MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Napisz do Dąbka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Sam sprobuj, znowu nie taka filozofia Troche cierpliwosci i dasz rade 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Jak nie masz zielonego pojęcia to warto trochę poczytać i pojęcie samo się znajdzie A jeśli nie będzie idealnie to straty niewielkie za to doświadczenie bezcenne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Pilnie poszukuję kogoś z wawy lub okolic kto mógłby na w trybie ekspresowym założyć i polakierować przelotkę.Znajomy załam trzecią przelotkę w FX 701 a w czwartek ma zawody. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 A ma nić w kolorze potrzebnym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 witam Masz na miejscu....http://www.fishingcenter.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 (edytowane) witam Masz na miejscu....http://www.fishingcenter.com.pl/Kolego nie masz chyba pojęcia ile czasu tam taka operacja się odbywa, kolega chciał na już ps. Jak nikogo nie znajdziesz daj znać. Pozdro Edytowane 3 Maja 2015 przez pablo208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 (edytowane) witam Masz na miejscu....http://www.fishingcenter.com.pl/ Brałem po uwagę ale tak jak pisał kolega pablo208 na pewno tego nie zrobią "od ręki".Kolor nici czarny. Edytowane 3 Maja 2015 przez _ronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Fishing center napawa ewentualnie wedki robione przez siebie .... jak wchodzi w grę wysyłka to zrobię Ci to w gratisie. .. operacja potrwa 1 dzień (schnięcie lakieru ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Kij z Rodmasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Wędkoroba z W-wy zapewne znajdzie, ale podstawową informacją jest rodzaj przelotki,bo konkretnego modelu i rozmiaru można nie miec od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Jak złamał przelotkę i to FX701 z Rodmasu, to zakładam, że pewnie Minima jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 masz priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Ostatecznie naprawa będzie w http://www.fishingcenter.com.pl/ w trybie expresowym. Kuba, bardzo dziękuje za chęć pomocy ale z braku przelotki kumpel był zmuszony do naprawy w fishingcenter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) Witam.To ja też może się podłączę do tematu.Niestety i mnie ostatnio kuku spotkało. Podczas wyrzutu poluzowało mi się złącze wędki i obie części wędziska są uszkodzone. Szczytówka ok. 0.5cm, a dolnik mocniej bo z 5cm. Wędka to SG titanium. Potrzebuje rady, co z tym ewentualnie można zrobić, by dało się ten kij ponownie uzytkować oraz wyceny tej usługi. Najlepiej by fachmn był z okolic Wawy(nie jest to warunek) i miał doświadczenie przy naprawie lub wykonastwie złącz, np. typu spigot. Edytowane 5 Maja 2015 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Vako. Dolnik katastrofa. Gdzie jego reszta "części"?Szczytówka pękła tylko pod omotką wzdłużnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 A kontaktowales sie z serwisem SG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) To co widac na fotkach to jest dolnik w całej swej realnej długości- fabrycznej. Brakuje ok. 15mm fragmentu (nie z całej długosci) - tego co się wyłamał - który niestety wpadł do wody i jest nie do odzyskania. Szczytówka tak jak napisałem wcześniej. Pękniecie wzdłużne ok 5mm pod omotką, reszta ok. Dolnik realne uszkodzenia maks ok. 50mm licząc od góry.Nie kontaktowałem się z serwisem SG. W tym przypadku conajmniej wymiana dolnika. Naprawa wg. mnie mozliwa jest na dwa sposoby:1. sklejenie starego złącza przy wykorzystaniu wewnetrznej wstawki,2. zmiana sposobu połączenia elementów z nasadowego na spigot. Dlatego ponawiam pytanie czy to możliwe bo ekspertem przecież nie jestem. Edytowane 6 Maja 2015 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Pogadaj najpierw z serwisem SG, moze cos da sie zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Naprawa wg. mnie mozliwa jest na dwa sposoby:1. sklejenie starego złącza przy wykorzystaniu wewnetrznej wstawki,2. zmiana sposobu połączenia elementów z nasadowego na spigot. Dlatego ponawiam pytanie czy to możliwe bo ekspertem przecież nie jestem.Dobrze myślisz. Spigot powinien załatwić sprawę dolnika. Szczyt wzmocnić stalową tulejką, omotką i powinno hulać o ile nie "poprawisz" jak w przedstawionym przypadku. Najlepiej jednak przejść przez serwis bo nigdy nie bedzie to już oryginalny i poprawny blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Dobrze myślisz. Spigot powinien załatwić sprawę dolnika.Szczyt wzmocnić stalową tulejką, omotką i powinno hulać o ile nie "poprawisz" jak w przedstawionym przypadku. Najlepiej jednak przejść przez serwis bo nigdy nie bedzie to już oryginalny i poprawny blank. W całej rozciągłości zgadzam się z ostatnim zdaniem przedmówcy . Wszelkie naprawy uszkodzeń w miejscu łączenia elementów są delikatnie mówiąc skazane na niepowodzenie, bardzo możliwe ze mikropęknięcia ciągną się sporo dalej niż jest to widoczne .Prawie pewne jest ze kolejne uszkodzenie wystąpi w miejscu łączenia lub powyżej - poniżej takowego. W pierwszym, dziesiątym, setnym rzucie.. Szkoda czasu i kasy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 (edytowane) W całej rozciągłości zgadzam się z ostatnim zdaniem przedmówcy . Wszelkie naprawy uszkodzeń w miejscu łączenia elementów są delikatnie mówiąc skazane na niepowodzenie, bardzo możliwe ze mikropęknięcia ciągną się sporo dalej niż jest to widoczne .Prawie pewne jest ze kolejne uszkodzenie wystąpi w miejscu łączenia lub powyżej - poniżej takowego. W pierwszym, dziesiątym, setnym rzucie.. Szkoda czasu i kasy .Tu się jednak niezgodzę. Posiadam w swoich zbiorach starego Cormorana Black Stara, któremu drzwi strztaskały podobnie dolnik. Do naprawy wykorzystano sposób z wklejką. Po naprwie hula mi już ze 20 lat. Wszystkie ewentualne uszkodzenia są widoczne na fotkach. Z cała pewnością nie są większe niż granice które wyznaczają omotki. W przypadku szczytówki to realne 5mm, a dolnika realne 50mm z orginalnej długości. Sprawdziłem, poprzednia długość złącza wynosiła 6,5cm. Obecnie jest 5cm. Prawdą jest, że blank może nie być zaprojektowany pod inne złącza niż nasadowe. Dlatego rozpytuję o fachmana od spigotów.Nie jestem zainteresowany zakupem, bądż wymianą z serwisu części lub całego kija. Dodam jeszcze, że mam ten kijek od prawie 2 lat i złego słowa o nim nie powiem. Gdy go kupowałem to były topowe kije SG. Chciałbym naprawić ten kij jeśli się da.Pozdrawiam. Edytowane 6 Maja 2015 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtulson Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Witajcie! Szukam pracowni rodbuildingowej w Warszawie gdzie w 2 dni (do czwartku) mogę wykonać drobna pracę na wędzisku.Chodzi tylko o ocenę czy uszkodzenie mechanicznemogło osłabić wędzisko oraz nałożenie jednego cm omotki + lakier.Dzwoniłem do Fishing Center na Wawelskiej ale nie mają żadnych wolnych terminów.Szukam pracowni z dobra jakością bo lubię takie prace mieć zrobione bardzo estetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Slawomir Nowicki - pracownia Salar. Diagnoza raczej ok. Estetyka wykonania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Tez tak uwazam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi