Skocz do zawartości

Szukam rodbuildera / pracowni?

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

witam  Masz na miejscu....http://www.fishingcenter.com.pl/

Kolego nie masz chyba pojęcia ile czasu tam taka operacja się odbywa, kolega chciał na już   :)

ps. 

Jak nikogo nie znajdziesz daj znać. 

Pozdro

Edytowane przez pablo208

Witam.

To ja też może się podłączę do tematu.

Niestety i mnie ostatnio kuku spotkało. Podczas wyrzutu poluzowało mi się złącze wędki i obie części wędziska są uszkodzone. Szczytówka ok. 0.5cm, a dolnik mocniej bo z 5cm. Wędka to SG titanium. Potrzebuje rady, co z tym ewentualnie można zrobić, by dało się ten kij ponownie uzytkować oraz wyceny tej usługi. Najlepiej by fachmn był z okolic Wawy(nie jest to warunek) i miał doświadczenie przy naprawie lub wykonastwie złącz, np. typu spigot.

030520151154_1.jpg

030520151151.jpg

030520151149.jpg

Edytowane przez vako
  • Like 1

To co widac na fotkach to jest dolnik w całej swej realnej długości- fabrycznej. Brakuje ok. 15mm fragmentu (nie z całej długosci) - tego co się wyłamał - który niestety wpadł do wody i jest nie do odzyskania. Szczytówka tak jak napisałem wcześniej. Pękniecie wzdłużne ok 5mm pod omotką, reszta ok. Dolnik realne uszkodzenia maks ok. 50mm licząc od góry.

Nie kontaktowałem się z serwisem SG. W tym przypadku conajmniej wymiana dolnika.

Naprawa wg. mnie mozliwa jest na dwa sposoby:

1. sklejenie starego złącza przy wykorzystaniu wewnetrznej wstawki,

2. zmiana sposobu połączenia elementów z nasadowego na spigot.

Dlatego ponawiam pytanie czy to możliwe bo ekspertem przecież nie jestem.

Edytowane przez vako

Naprawa wg. mnie mozliwa jest na dwa sposoby:

1. sklejenie starego złącza przy wykorzystaniu wewnetrznej wstawki,

2. zmiana sposobu połączenia elementów z nasadowego na spigot.

Dlatego ponawiam pytanie czy to możliwe bo ekspertem przecież nie jestem.

Dobrze myślisz. Spigot powinien załatwić sprawę dolnika.

Szczyt wzmocnić stalową tulejką, omotką i powinno hulać o ile nie "poprawisz" jak w przedstawionym przypadku. :D

Najlepiej jednak przejść przez serwis bo nigdy nie bedzie to już oryginalny i poprawny blank.

Dobrze myślisz. Spigot powinien załatwić sprawę dolnika.

Szczyt wzmocnić stalową tulejką, omotką i powinno hulać o ile nie "poprawisz" jak w przedstawionym przypadku. :D

Najlepiej jednak przejść przez serwis bo nigdy nie bedzie to już oryginalny i poprawny blank.

W całej rozciągłości zgadzam się z ostatnim zdaniem przedmówcy . Wszelkie naprawy uszkodzeń w miejscu łączenia elementów są delikatnie mówiąc skazane na niepowodzenie, bardzo możliwe ze mikropęknięcia ciągną się sporo dalej niż jest to widoczne .Prawie pewne jest ze kolejne uszkodzenie wystąpi w miejscu łączenia lub powyżej - poniżej takowego. W pierwszym, dziesiątym, setnym rzucie.. Szkoda czasu i kasy .

W całej rozciągłości zgadzam się z ostatnim zdaniem przedmówcy . Wszelkie naprawy uszkodzeń w miejscu łączenia elementów są delikatnie mówiąc skazane na niepowodzenie, bardzo możliwe ze mikropęknięcia ciągną się sporo dalej niż jest to widoczne .Prawie pewne jest ze kolejne uszkodzenie wystąpi w miejscu łączenia lub powyżej - poniżej takowego. W pierwszym, dziesiątym, setnym rzucie.. Szkoda czasu i kasy .

Tu się jednak niezgodzę.

Posiadam w swoich zbiorach starego Cormorana Black Stara, któremu drzwi strztaskały podobnie dolnik. Do naprawy wykorzystano sposób z wklejką. Po naprwie hula mi już ze 20 lat.

Wszystkie ewentualne uszkodzenia są widoczne na fotkach. Z cała pewnością nie są większe niż granice które wyznaczają omotki. W przypadku szczytówki to realne 5mm, a dolnika realne 50mm z orginalnej długości. Sprawdziłem, poprzednia długość złącza wynosiła 6,5cm. Obecnie jest 5cm. Prawdą jest, że blank może nie być zaprojektowany pod inne złącza niż nasadowe. Dlatego rozpytuję o fachmana od spigotów.

Nie jestem zainteresowany zakupem, bądż wymianą z serwisu części lub całego kija. Dodam jeszcze, że mam ten kijek od prawie 2 lat i złego słowa o nim nie powiem. Gdy go kupowałem to były topowe kije SG. Chciałbym naprawić ten kij jeśli się da.

Pozdrawiam.

Edytowane przez vako

Witajcie!

Szukam pracowni rodbuildingowej w Warszawie gdzie w 2 dni (do czwartku) mogę wykonać drobna pracę na wędzisku.
Chodzi tylko o ocenę czy uszkodzenie mechanicznemogło osłabić wędzisko oraz nałożenie jednego cm omotki + lakier.

Dzwoniłem do Fishing Center na Wawelskiej ale nie mają żadnych wolnych terminów.

Szukam pracowni z dobra jakością bo lubię takie prace mieć zrobione bardzo estetycznie.