Skocz do zawartości

Szukam rodbuildera / pracowni?

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega @Yglo robił naprawę mojego wędziska i wszystko jak narazie jest super. Mogę tylko polecić. Choć musisz sobie zdawać sprawę, że nie każdy zgodzi się na ekspres, bo w sumie zrobić szybko to nie sztuka, a zrobić dobrze... mój kijek Zbyszek po naprawie testował kilka dni, żeby nie oddać byle czego. Są jeszcze tacy, dla który "Imię" coś znaczy.

• Like 2

• 4 tygodnie później...

Mam, posiadam taką oto wędeczkę:

Tica TC2 Graphite Medium mod-fast SEHA424402 8'0" (2,44m/) 3/8-3/4 OZ 8-15LB

Ostatnimi czasy używana sporadycznie ale z racji że darzę ją dużym sentymentem chciałbym ją przezbroić bo po pierwsze przelotki są już wiekowe a po drugi wg mnie pierwsze 3 od strony kołowrotka mają za krótkie stopki co objawia się biciem plecionki o dolną krawędź zamiast płynnej pracy po obwodzie - przy wedkowaniu przeszkadza to nieco.

Wędeczka miała by służyć jako rezerwa pod sandacza z opadu.

Jeżeli byłby ktoś chętny z Warszawy lub okolic podjąć się tematu prośba o oferty na priv. W rozsądnym budżecie chętnie bym zlecił przezbrojenie lub nawet usunięcie lakieru z blanku by zyskać na szybkości.

Uzbrojenie pod kołowrotek wielkosci RYOBI ZAUBER 4000

Edytowane przez Bandit

• 2 tygodnie później...

Witam

Zaraz pewnie posypią się posty z linkami do pracowni , wiec uprzedzam że znam te adresy:) ale tu też jest sporo których praca robi wrażenie . Jako że jest tu sporo osób które zajmują się budową wędek i aby nie pisać do wszystkich  PW  postanowiłem zapytać tutaj może ktoś będzie chętny.

Ma to być wędka na jazia/klenia na lekko .Komponenty mam wybrane oczywiście wezmę pod uwagę wszystkie sugestie i może to trochę ulec zmianie  a więc:

1.blank MHX ST1142

2.uchwyt skss + do tego wkład akrylowy deep blue&black

3.przelotki fuji alconite czarne

4.zaczep fuji składany czarny

5.rękojeść dzielona burl mix ( jeżeli dałoby się nadać mu kolor w  miejscach jasnego  to chciałbym aby to było coś z niebieskiego)

6.kolory nici żółty jaskrawy i niebieski jaskrawy

Jak by się znalazł ktoś w niewielkiej odległości od Białegostoku to już całkiem byłoby super:)

Mimo wszystko wkleje .... może będzie pomocne ...

http://jerkbait.pl/topic/7458-nasze-prace-galeria-rodbuildingowa-u%C5%BCytkownik%C3%B3w-jerkbaitpl/

Co prawda zdążają się duble, ale jest w czym wybierać .... prawie 60 "pracowni" do sprawdzenia ...

Edytowane przez Archanioł
  • Like 2

• 1 miesiąc temu...

Cześć. Szukam osoby, która zajęła by się naprawą mojej wędki. Złamała się szczytowka i trzeba przenieść przelotki na nowy element. Dowiadywałem się w FC i cześć szczytowa blanku jest na miejscu, niestety na naprawę trzeba by czekać około 2 tyg. Chciałbym zrobić to jak najszybciej bo szkoda mi sezonu więc piszę z nadzieją, że może jest na forum jakiś dobry człowiek któremu się ststrasznie nudzi i chciałby pomóc poszkodowanemu koledze :P. Oczywiście za robotę zapłacę, ale o pieniądzach to na priv :)

Edytowane przez Mr.Happy

http://jerkbait.pl/topic/7458-nasze-prace-galeria-rodbuildingowa-u%C5%BCytkownik%C3%B3w-jerkbaitpl/

Przeglądnij, są ludzie z Łodzi ( a to tylko 1h w jedną stronę) , chyba kilka osób z Mazowsza ... może ktoś zrobi przekładkę od ręki.

Albo do kogoś dalej będziesz miał "po drodze".

Fatso niestety nie pomoże. Problem jet taki, że nie mam samochodu i nie bardzo mogę sobie pozwolić na takie wyprawy. Z wysłką wędki tez średnio bo to też potrwa długo, a dojdą dodatkowe koszty. Dlatego idealnie by było jak bym znalazł kogoś na miejscu. Jak się nie uda nikogo dzisiaj znaleźć to jednak będę musiał tak zrobić. Filser napisze do na priv :)

• 4 tygodnie później...

Panowie dramat, potrzebuje dorobić powyższą to mój ulubiony kij, mam go kilkanaście lat,  może ktoś się podejmnie? Naprawa nie wchodzi w grę. Kij był już reanimowany w FC - nowa szczytówka plus przezbrojenie z castingu  z 15 lat temu zrobione ok,  ponowne oddanie do p. Irka znając obłożenie terminami jeśli już,  to pewnie po sezonie.

Nie znam tego kija, ale tak jak pisze Del Toro - jak dorabiać szczyt to w fishing-art. Jak to nie ejst jakoś wyjątkow dziwnie zbierzna konstrukcja - to pewnie dadzą rade. Tylko nie wiem czy teraz Krzysiek nie wyjechał na dłuższy urlop - musisz sprawdzić.

Z przezbrojeniem nie powinno być problemu, ostatnio też ktoś (z Legionowa o ile dobrze pamiętam) szukał rodbuildera bo u Irka długie terminy ... i chyba znalazł.

Hmm.. ciekawe jest też to, ze Żbik ma nadal te kije w ofercie. Wnioskuje że Lami ma nadal pełną podstępność elementów serwisowych do tego kija. Może warto pomyśleć nad zakupieniem takiej oryginalnej szczytówki?

Wtedy parametry wszystkie będą jak w oryginale? Bo FA może sie nie wstrzelić z akcją czy inna charakterystyką szczytówki.

• Like 1