Skocz do zawartości

Szukam rodbuildera / pracowni?

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Panowie, uszkodziłem przelotkę szczytową w moim kiju i mam pytanie, czy gdzieś we Wrocku wstawię nową, polecicie kogoś, może jest ktoś z forum?

Będę wdzięczny za rady.

ps. zamykałem szybę w aucie dla ciekawych :mellow:

Zmierz grubość szczytówki, kup przelotkę odpowiednio do niej, wklej na Distal. Po temacie.

Distal łatwo się zdejmuje po podgrzaniu.

................. . No i gdzie kupić nową. 

....................

Jest jeszcze wędkarski na Ruskiej? Nie, to może wsiądź w tramwaj i wysiądź na Świebodzkim. Dalej już pieszo do Krokodyla.

Przy placu Św. Macieja jest sklepik Spinning, czy jakoś tak a w nim człowiek trudniący się naprawami. Może tam?

To z pamięci. A na bieżąco:

https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=w%C4%99dkarski%20sklep%20wroc%C5%82aw

Edytowane przez popper

Bój się Boga!!!!!

Nigdy nie wklejaj tak przelotki jak radzi @ tebe do szczytowek węglowych!!!!

Klej termiczny lub Epoxyd (może być i Distal).

Czemu? Ja w swoim spinie właśnie tak wklejałem, jadę już tak 2-gi rok wędka katowana nieustanie nie raz "wygrzebywałem" nią wobka z pomiedzy kamieni i wszystko jest git :) Co nie zmienia faktu, że mój spin to już totalny szrot i w czymś lepszym wolałbym to zrobić w inny sposób choćby ze względow estetycznych (biały nalot przy cyjanoakrylach)

Pozdro!

Czemu? Ja w swoim spinie właśnie tak wklejałem, jadę już tak 2-gi rok wędka katowana nieustanie nie raz "wygrzebywałem" nią wobka z pomiedzy kamieni i wszystko jest git :) Co nie zmienia faktu, że mój spin to już totalny szrot i w czymś lepszym wolałbym to zrobić w inny sposób choćby ze względow estetycznych (biały nalot przy cyjanoakrylach)

Pozdro!

Czemu???? O to spytaj firmy które zbroją wędki.

Klej cyjanoakrylowy należy do klei agresywnych, co robi z poliwęglanem i innymi plastikami zapewne wiesz.

Co zrobi z węglową cieniutką szczytówką w miejscu przelotki, pomyśl.

Zrób sobie próbę na kawałku starego węglowego kawałka blanku z klejem. Wrażenia opiszesz i każdemu zapewne się przydadzą.

Skoro "ktoś" wkleja na tym czym się powinno (firmy, zbrojmistrze) to ja ich nie próbuję poprawić i szukać "ruskiej" alternatywy.   :mellow:

Hej.

• Like 1

Czemu???? O to spytaj firmy które zbroją wędki.

Klej cyjanoakrylowy należy do klei agresywnych, co robi z poliwęglanem i innymi plastikami zapewne wiesz.

Co zrobi z węglową cieniutką szczytówką w miejscu przelotki, pomyśl.

Zrób sobie próbę na kawałku starego węglowego kawałka blanku z klejem. Wrażenia opiszesz i każdemu zapewne się przydadzą.

Skoro "ktoś" wkleja na tym czym się powinno (firmy, zbrojmistrze) to ja ich nie próbuję poprawić i szukać "ruskiej" alternatywy.   :mellow:

Hej.

W mojej wklejce przelotkę szczytową mam wklejoną na kropelkę i jakoś nią łowię już rok i nic się z nią nie dzieje , o co chodzi??

W mojej wklejce przelotkę szczytową mam wklejoną na kropelkę i jakoś nią łowię już rok i nic się z nią nie dzieje , o co chodzi??

I nic się nie będzie działo . Problem będzie dopiero kiedy będziesz chciał ją zmienić na inną . Dlatego lepiej wklejać na klej który pod wpływem temperatury odpuści.

"Kropelka" bez problemu puszcza po podgrzaniu zapaliczniką przelotki ;)

Problemem jest to, co Tomek napisał, trzeba idealnie trafić w linię przelotek, bo jak klej chwyci, to już korekty się nie zrobi... Jak nie ma distalu czy innego środka pod ręką, to spokojnie można poratować się klejem błyskawicznym typu Super-Glut ;)

Każde użycie kleju cyjanoakrylowego powoduje zniszczenie klejonej powierzchni, a poprawki pogłębiają tylko destrukcję blanku. Zamiast szukać potencjalnych problemów lepiej użyć wspomnianej żywicy epoksydowej. Można sobie dokładnie wyregulować przelotkę i zmienić ją bez większych komplikacji.

• Like 1

Każde użycie kleju cyjanoakrylowego powoduje zniszczenie klejonej powierzchni, a poprawki pogłębiają tylko destrukcję blanku. Zamiast szukać potencjalnych problemów lepiej użyć wspomnianej żywicy epoksydowej. Można sobie dokładnie wyregulować przelotkę i zmienić ją bez większych komplikacji.

Zdecydowanie się zgadzam, a jeszcze lepiej kleju termicznego do kupienia w marketach lub sklepach RB.