KrystianVTS Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Hej!Panowie, uszkodziłem przelotkę szczytową w moim kiju i mam pytanie, czy gdzieś we Wrocku wstawię nową, polecicie kogoś, może jest ktoś z forum?Będę wdzięczny za rady.ps. zamykałem szybę w aucie dla ciekawych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 www.fishingrod.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Hej!Panowie, uszkodziłem przelotkę szczytową w moim kiju i mam pytanie, czy gdzieś we Wrocku wstawię nową, polecicie kogoś, może jest ktoś z forum?Będę wdzięczny za rady.ps. zamykałem szybę w aucie dla ciekawych Zmierz grubość szczytówki, kup przelotkę odpowiednio do niej, wklej na Distal. Po temacie.Distal łatwo się zdejmuje po podgrzaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianVTS Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Zmierz grubość szczytówki, kup przelotkę odpowiednio do niej, wklej na Distal. Po temacie.Distal łatwo się zdejmuje po podgrzaniu.A jak wyjąć starą? Nigdy nie robiłem takich operacji. No i gdzie kupić nową. Kij to Daiwa Exceler 2,70 10-40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Zapalniczka delikatnie po przelotce i powinno zejść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Daj fotkę i rozmiar mam jakieś to podeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobaltus Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 starą podgrzej zapalniczką, stanowczo acz delikatnie i kombinerkami zsuń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Bój się Boga!!!!!Nigdy nie wklejaj tak przelotki jak radzi @ tebe do szczytowek węglowych!!!!Klej termiczny lub Epoxyd (może być i Distal). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) ................. . No i gdzie kupić nową. ....................Jest jeszcze wędkarski na Ruskiej? Nie, to może wsiądź w tramwaj i wysiądź na Świebodzkim. Dalej już pieszo do Krokodyla.Przy placu Św. Macieja jest sklepik Spinning, czy jakoś tak a w nim człowiek trudniący się naprawami. Może tam?To z pamięci. A na bieżąco:https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=w%C4%99dkarski%20sklep%20wroc%C5%82aw Edytowane 4 Września 2015 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) 1- ledar wędkarstwo serwis militarjia survival Horbaczewskiego 4, Telefon:502 046 651 2- Wrocław pl. św. Macieja 3 (71) 3722700 Edytowane 4 Września 2015 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Bój się Boga!!!!!Nigdy nie wklejaj tak przelotki jak radzi @ tebe do szczytowek węglowych!!!!Klej termiczny lub Epoxyd (może być i Distal). Czemu? Ja w swoim spinie właśnie tak wklejałem, jadę już tak 2-gi rok wędka katowana nieustanie nie raz "wygrzebywałem" nią wobka z pomiedzy kamieni i wszystko jest git Co nie zmienia faktu, że mój spin to już totalny szrot i w czymś lepszym wolałbym to zrobić w inny sposób choćby ze względow estetycznych (biały nalot przy cyjanoakrylach) Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Czemu? Ja w swoim spinie właśnie tak wklejałem, jadę już tak 2-gi rok wędka katowana nieustanie nie raz "wygrzebywałem" nią wobka z pomiedzy kamieni i wszystko jest git Co nie zmienia faktu, że mój spin to już totalny szrot i w czymś lepszym wolałbym to zrobić w inny sposób choćby ze względow estetycznych (biały nalot przy cyjanoakrylach) Pozdro! Czemu???? O to spytaj firmy które zbroją wędki.Klej cyjanoakrylowy należy do klei agresywnych, co robi z poliwęglanem i innymi plastikami zapewne wiesz.Co zrobi z węglową cieniutką szczytówką w miejscu przelotki, pomyśl.Zrób sobie próbę na kawałku starego węglowego kawałka blanku z klejem. Wrażenia opiszesz i każdemu zapewne się przydadzą.Skoro "ktoś" wkleja na tym czym się powinno (firmy, zbrojmistrze) to ja ich nie próbuję poprawić i szukać "ruskiej" alternatywy. Hej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korczas Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 To jest nr 782 256 478 do Sergiusza z fishingrod napewno ci to zrobi bezporoblemowo kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Czemu???? O to spytaj firmy które zbroją wędki.Klej cyjanoakrylowy należy do klei agresywnych, co robi z poliwęglanem i innymi plastikami zapewne wiesz.Co zrobi z węglową cieniutką szczytówką w miejscu przelotki, pomyśl.Zrób sobie próbę na kawałku starego węglowego kawałka blanku z klejem. Wrażenia opiszesz i każdemu zapewne się przydadzą.Skoro "ktoś" wkleja na tym czym się powinno (firmy, zbrojmistrze) to ja ich nie próbuję poprawić i szukać "ruskiej" alternatywy. Hej.W mojej wklejce przelotkę szczytową mam wklejoną na kropelkę i jakoś nią łowię już rok i nic się z nią nie dzieje , o co chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 W mojej wklejce przelotkę szczytową mam wklejoną na kropelkę i jakoś nią łowię już rok i nic się z nią nie dzieje , o co chodzi??O to, że włóknom szklanym nie szkodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 @tebeYyyyyyyyyyyhhhhhhyyyyyyyy ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓ O to, że włóknom szklanym nie szkodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Na kropelke zdecydowanie big no no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 W mojej wklejce przelotkę szczytową mam wklejoną na kropelkę i jakoś nią łowię już rok i nic się z nią nie dzieje , o co chodzi??I nic się nie będzie działo . Problem będzie dopiero kiedy będziesz chciał ją zmienić na inną . Dlatego lepiej wklejać na klej który pod wpływem temperatury odpuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Kropelka też jak podgrzejesz to puści. Problem jest inny. Trzeba za pierwszym razem wstrzelic się w linie przelotek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 (edytowane) W sumie nawet w pracownie polecają cyjanopan do wklejania szczytowej przelotki, ale ja bym się nie odważył. Edytowane 5 Września 2015 przez Apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 "Kropelka" bez problemu puszcza po podgrzaniu zapaliczniką przelotki Problemem jest to, co Tomek napisał, trzeba idealnie trafić w linię przelotek, bo jak klej chwyci, to już korekty się nie zrobi... Jak nie ma distalu czy innego środka pod ręką, to spokojnie można poratować się klejem błyskawicznym typu Super-Glut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Każde użycie kleju cyjanoakrylowego powoduje zniszczenie klejonej powierzchni, a poprawki pogłębiają tylko destrukcję blanku. Zamiast szukać potencjalnych problemów lepiej użyć wspomnianej żywicy epoksydowej. Można sobie dokładnie wyregulować przelotkę i zmienić ją bez większych komplikacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Każde użycie kleju cyjanoakrylowego powoduje zniszczenie klejonej powierzchni, a poprawki pogłębiają tylko destrukcję blanku. Zamiast szukać potencjalnych problemów lepiej użyć wspomnianej żywicy epoksydowej. Można sobie dokładnie wyregulować przelotkę i zmienić ją bez większych komplikacji.Zdecydowanie się zgadzam, a jeszcze lepiej kleju termicznego do kupienia w marketach lub sklepach RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Kropelka też jak podgrzejesz to puści.Tego nie wiedziałem , człowiek uczy się całe życie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi