Skocz do zawartości

Szukam rodbuildera / pracowni?

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak w temacie poszukuję osoby która zajmuje się renowacją wędzisk typu match mam wędzisko  Silstar tradition match 600    20ft action A20   do kompleksowej renowacji wraz z wymianą mocowania kołowrotka na bardziej praktyczny  proszę o namiary.  wędzisko to ma duży sentyment dla mnie i chciałbym aby mi jeszcze posłużyło ale niestety swoje lata też już ma.Chciałbym w nią tknąć nowe życie rewelacyjnie by było z okolic Krakowa z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich forumowiczów Krzysiek

post-53300-0-13437300-1471166862.jpg

post-53300-0-05366400-1471166877_thumb.jpg

post-53300-0-91515700-1471166889.jpg

post-53300-0-18202600-1471166897.jpg

Do tej pory był z przeznaczeniem głównie na rzekę ale bardzo dobrze nim się wędkuje na dalszych odległościach wagglerem. Jest dosyć ciężki ale 6m nadrabia Z Wisły już nie jednemu Karpiowi dał radę. Jak będzie ok to następny będzie spinning tam będzie budowa od podstaw łącznie z zakupem blanku. Szkoda że nie mam zdolności manualnych bo sam bym spróbował , woblery leżą od roku i czekają na malowanie :(

@seki12 , jak chcesz mieć zaje... zrobiony kij w ludzkich pieniądzach, to pisz do @Voldemort -a. Też Kraków, robi na najwyższym poziomie a taniej niż konkurencja.

A z malowaniem woblerów to może bym coś pomógł, zależy czego oczekujesz. Do kolegi @bobesku sporo mi brakuje, chociaż też używam pędzla i gąbki, a nie aerografu.

co do woblerów to się może wezmę w zimie, jak zacząłem to i spróbuję skończyć. w sumie to najważniejsza praca,wygląd ma znaczenie ale drugorzędne tak mi się wydaje przynajmniej. dzięki za info. napiszę popytam. wiadomo że wędzisko na miejscu to na bieżąco można korekty itd. i dokładnie ustalić co konkretnie by się chciało

każdy w swojej kolekcji ma perełkę do przebudowy czy to warto?

No właśnie warto,bo skupianie się tylko na tym,co się bardziej opłaca i na czym tu więcej zarobić (takie czasy teraz mamy) do niczego dobrego nie prowadzi,a sprzęt z tamtych czasów był na dzisiejsze pieniądze drogi,ale przedstawiał też dużo wyższą jakość,nieosiągalną w dzisiejszych czasach,czego można doświadczyć biorąc kijki z górnej półki produkowane obecnie i wtedy :) .

• 2 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...

Witam.

Szukam kogoś, kto ma pojęcie o kijkach pod centerpina i podjął by sie przerobienia trzech  patyków do tej metody.

W dwóch kijkach (odległościówki z pełną rękojeścią korkową i pierścieniami) wymiana przelotek. Trzeci kijek to całe przezbrojenie z muchówki 11'.

Poproszę o ewentualny kontakt: biuro@forestnatura.pl

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura

Witam.

Widzę że ponad 200 osób poczytało, a odzew żaden ... czyżby nikt z rodbuilderów nie chciał się podjąć tego zadania ... ?  ;)

W temacie kijków pod centerpina coś tam wiem - wspomogę swoją wiedzą ... chodzi mi głównie o sensowne rozmieszczenie na blanku równie sensownych przelotek ... reszta pójdzie jak "z płatka" za darmo też tego nie chcę zrobić ... no czekam teraz na lawinę odpowiedzi ...  :D

Pozdrawiam.