jersey Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 panowie,orientujecie się czy na warszawskim mokotowie lub w pobliżu działa jakiś rodbuilder? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 (edytowane) Wędka na blanku BATSON REVS72UL-prośba o wycenę. Witam,wysłałem zapytanie odnośnie wędki na tym blanku do dwóch pracowni i otrzymałem wycenę na poziomie 800-900zł,a wydawało mi się,że można się zamknąć w kwocie 600-700zł przy użyciu budżetowych komponentów typu przelotki minima,uchwyt skss i pianka na rękojeść,o których wspomniałem w wysłanym zapytaniu.Proszę o odpowiedź,czy da się zbudować takę wędkę w kwocie bliżej 600zł?Blank - 290zlPrzelotki - ok 100zlUchwyt - 80Pianka - 50Do tego jakieś pierścionki - ok 40Dolicz tez nici, lakier, podkład pod uchwyt (arbor), zaczep na przynete itp To masz same komponenty prawie 600. Tak wiec ktoś by musiał to za darmo zrobić Edytowane 18 Maja 2019 przez Żbiku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Jersey,FC, a co potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Czy dałoby się to naprawić? Wędka Savage Gear Parabellum Spin 7-23g, 2,79m, numer katalogowy 40876Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Skleić się da tylko to już nie to samo będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 ... i nigdy już nie będzie pewności ile to wytrzyma , ze względu na mikropęknięcia grafitu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 U dystrybutora nie ma juz tej czesci wiec wedka leci na smieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 U dystrybutora nie ma juz tej czesci wiec wedka leci na smieci. Ja bym skleił. Koszt niewielki, a wędka po sklejeniu jeszcze posłuży, może nawet będzie Ci pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Wędki się łamią, taka kolej rzeczy z klejeniem szkoda fatygi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Wędki się łamią, taka kolej rzeczy z klejeniem szkoda fatygi. Osobiście nie złamałem jeszcze żadnej ... I niech tak zostanie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Jak to skleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Ktoś podejmie się zbudowania okoniowej wklejki, realne c.w. 1-5g, o mocy 5-6lbs? Dwuskład ~2,2m, najlepiej na spigocie. Przelotki już mam. Myślałem o blanku SUZUKI RXF-5LB-702, 1-6g, 3-7lbs. Uchwyt Fuji VSS malowany na niebieski/granatowy, twarda EVA czarna, omotki niebieskawe ze złotymi tipetami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Jak to skleić? Spigocik w srodek, ale raczej mocnych holi nie wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Spigocik w srodek, ale raczej mocnych holi nie wytrzyma.EEE to sie nie bede w to bawił, jutro jade po Parabellum CCS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJack Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 (edytowane) Cześć, czy jest na grupie ktoś kto jest w stanie dokonać drobnych napraw wędek?1. Jedna wędka jest porysowana od dużej kotwicy woblera.Westin W3 2. Druga wędka na łączeniu typu spingot coś szwankuje przy omotce.Xzoga Mastery mas 80h2 Będę wdzięczny za namiary lub jeśli ktoś taki jest, prośba o kontakt PS. Najlepiej Warszawa, ale niekoniecznie! Edytowane 3 Czerwca 2019 przez JJack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Cześć, czy jest na grupie ktoś kto jest w stanie dokonać drobnych napraw wędek?1. Jedna wędka jest porysowana od dużej kotwicy woblera.Westin W3 2. Druga wędka na łączeniu typu spingot coś szwankuje przy omotce.Xzoga Mastery mas 80h2 Będę wdzięczny za namiary lub jeśli ktoś taki jest, prośba o kontakt PS. Najlepiej Warszawa, ale niekoniecznie! Napewno ktos sie znajdzie. Zdjecia duzo pomagaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieroz Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Koledzy szukam kogos gdzie przezbroi mi oryginalnego St.Croix Tournamenta z pierwszej serii, chodzi mi o przelotki bo strasznie mnie lecza i chcialbym zeby ktos mi go przezbroil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz1966 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Szukam fachowca który przedłuży dolnik w St. Croix WRC90XHM2. Najlepiej Śląsk i ew. okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 szukam kogoś kto wykona dla mnie dolnik jak na foto, szczegóły do dogadania na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Za jakiś czas pewnie będziesz znowu szukał by to przerobić .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 nie chodzi mi uchwyt tylko o samo korkowe zakończenie, które będę mógł wkleić na blank bo fabryczny zdemontowałem żeby przerobić wlasnie skss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Tylko , że powinno się to zrobić od przodu za kolejnością .W innym razie będzie znacznie trudniej... , to prawidłowo zamontować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 (edytowane) łatwiej było mi zdjąc dolnik, rozciąć uchwyt, wkleić insert i na koniec wkleić dolnik niż zdejmować przelotkę i uchyt na przynęty z lakierowanego blanku do tego nie musiałem psuć całego uchwytu, do wymiany była tylko rurka z gwintem. Edytowane 14 Lipca 2019 przez Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Ale zauważ , że blank ma kształt zbieżny więc na samym dole ma wiekszą średnicę niż powiedzmy 15cm wyżej.Aby założyć pierścień trzeba go dobrać do średnicy w jakim blank jest najszerszy , to samo jest z korkiem/rękojeścią.Efektem tego będzie spory luz w miejscu docelowym pierścienia i spory luz pomiędzy korkiem a blankiem w górnej jego części. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 i akurat tutaj się mylisz, przewidziałem taka możliwość i okazało się ze chińska myśl techniczna wyprodukowała blank który na odcinku od uchwytu do samego końca ma 13,96 mm. zresztą jak to mówią w korpo sky is the limit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi