Skocz do zawartości

Szukam rodbuildera / pracowni?

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

Uszanowanko.

Pacjent-jednoskla dragon ctx 198 25g - ułamane 3cm szczytowki..

Szukam fachowca który wklei oraz zalakieruje mi przelotkę szczytowa oraz przesunie druga od gory przelotkę o jakieś 2-3cm.

Info proszę na priv.

Pozdrawiam dzięki

post-48581-0-00989400-1663269415_thumb.jpg

Edytowane przez Czoper

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam, szukam osoby która zajęła by się naprawą wędki,jest pęknięty blank na górnym elemencie tak z 10cm od łączenia składów,w razie czego służę fotkami uszkodzenia..

Mam nadzieję że ktoś się zgodzi to naprawić...bo spać nie będę mógł ????

Mój numer kontaktowy 504169505..

Edytowane przez PaPaDaNcE

• 2 tygodnie później...

Witam.

Dzisiaj na okoniach, nie wiem jakim cudem, połamałem przy wyrzucie, 5g ołowiu z gumką 7cm, dolny skład matagi tr76 ss LL.

Pękł przy samym łączeniu z górnym składem.

Myśl mnie naszła taka że albo zeszlifować dolny skład i dopasować do górnego, albo wstawić spigot.

Czy ktoś podjął by się naprawy tego kijka? 

Dziwne pęknięcie  -te blanki są kapitalne ,ale mają jedną malutka wadę = pękają również kapitalnie, szczególnie w górnej części  . Ile to ja już razy widziałem ten blank połamany . U mnie tez dwa razy strzelił -ale mi udało się dokupić skład ,kiedy były jeszcze dostępne. Tak z ciekawości udało Ci się to naprawić  ?

Edytowane przez "Paweł"

Sory że tak późno.

Tak naprawiłem.

Trochę nad tym posiedziałem, podumałem, poznachodziłem stare blanki z wędek i zrobiłem nowy spigot.

Plus tego taki że teraz nie muszę sprawdzać czy złącze się nie luzuje.

Wyszło całkiem dobrze i nie wpłynęło to na pracę blanku.

e901a56938b61f63b2e1bc46c217ef3c.jpg

Myślę że śmiało można by dopasować górny skład z mocniejszej wersji SS.

Dolnik spokojnie by to ogarnął mocowo.

Edytowane przez cinn
  • Like 3

Witam,

jak w temacie, mam 2 cast które chciałbym przezbroić i zwracam się z pytaniem jakie to mniej więcej musiałbym się nastawiać. I czy jest ktoś taki w Szczecinie.

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

Nie bardzo wiem o co Tobie chodzi ale w Szczecinie jest @markir, obecny tu na forum, który robi świetne wędki.

• Like 2

Wybaczcie za nie sprecyzowanie, pewnie autokorekta coś ucięła albo akochol...

Chodziło o prezbrojenie wędki na spirale ułożenie przelotek. Czy koszta wykonania takiego zabiegu nie będą przekraczały wartości moich wędek...

I dziękuję za odpowiedzi :)

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...

Dzień dobry mam pytanie. Z jakimi kosztami muszę się liczyć chcąc przerobić kijek 300 ? Nowe sensowne przelotki( docelowo kij na morska troć ,bolenia) korek i uchwyt.czy ktoś by był chętny podjęcia się próby przezbrojenia Konger Chempion Kobalt 300 7-28 g. Stara zielona seria.

• 2 tygodnie później...

Dzień dobry mam pytanie. Z jakimi kosztami muszę się liczyć chcąc przerobić kijek 300 ? Nowe sensowne przelotki( docelowo kij na morska troć ,bolenia) korek i uchwyt.czy ktoś by był chętny podjęcia się próby przezbrojenia Konger Chempion Kobalt 300 7-28 g. Stara zielona seria.

300 to same komponenty...

• 3 tygodnie później...

Witam, jak w temacie szukam kogoś kto wykona mi korek do uchwytu wg moich wytycznych, uchwyt American Tackle Dagger, korek Burl jak na zdjęciu pierwszym, kształt uchwytu jak na zdjęciu drugim, podbity trochę w miejscu jak czerwona kreska na zdjeciu trzecim i na początku wstawka z drewna wzorzystego jak na zdjęciu czwartym

<a href=https://zapodaj.net/..._Photos.jpg</a>

<a href=https://zapodaj.net/..._Chrome.jpg</a>

<a href=https://zapodaj.net/...hrome~2.jpg</a>

<a href=https://zapodaj.net/..._Photos.jpg</a>