Skocz do zawartości

Szukam rodbuildera / pracowni?

hasior

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 miesięcy temu...

Cześć. Szukam kogoś kto umie skręcić kijka w rozsądnych pieniądzach (nie licząc komponentow). Nie zależy mi na profesjonalnej, rozslawionej pracowni. Proszę o wiadomość na priv

Czy przy takich założeniach nie lepiej kupić kij w sklepie? Sformułowałeś zapytanie tak, że osoba, która ewentualnie by się zgłosiła, musi przyznać się, że nie jest „profesjonalistą” ???? Masz tyle wątków autorskich na tym forum, że pewnie warto gdzieś spytać na priv.

Czy przy takich założeniach nie lepiej kupić kij w sklepie? Sformułowałeś zapytanie tak, że osoba, która ewentualnie by się zgłosiła, musi przyznać się, że nie jest „profesjonalistą”  

Ja nie jestem profesjonalistą baa nawet żadnej wędki nie zbudowałem ale mogę spróbować za darmo  :D co z tego wyjdzie to się okaże  :rockon:

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Panowie, szukam osoby, która podjęłaby się wymiany spigotu w Yamaga Blanks. Spigot po prostu strzelił w połowie swojej długości. Prawdopodobnie jakiś czas temu musiał oberwać mechanicznie. 

Jeśli to nie jest temat od takich zagadnień, poproszę o przeniesienie do odpowiedniego działu. 

Kontakt przez PW

post-75676-0-52265600-1727678158_thumb.jpg

Edytowane przez Matss87

• 1 miesiąc temu...

Witam - szukam rodbuildera, najlepiej z Warszawy, Łodzi, Poznania, Szczecina, Wrocławia lub okolic (w tych okolicach  bywam i mogę dowieźć lub odebrać kijki) do kilku przeróbek uzbrojonych już kijków szczupakowych (17-25lb) - np.:

- Phenix, 2 x MHX - przerobienie uzbrojenia spiralnego na zwykłe castingowe,

- Phenix - przerobienie ze spina na cast,

- St.Croix - być może oskrobanie blanku, wymiana przelotek na lżejsze oraz wymiana fabrycznego krótkiego pełnego uchwytu na split grip (i wydłużenie odległości uchwytu kołowrotka od końca dolnika),

- St.Croix - dorobienie przedłużki około 5cm do kija castingowego lub przesunięcie uchwytu, aby zwiększyć odległość uchwytu kołowrotka od końca dolnika.

Tematy nie są bardzo pilne - robota na zimowe wieczory.

Zainteresowanych proszę o kontakt na priv - chciałbym zobaczyć Wasze dotychczasowe projekty, aby mieć pewność, że "wyznajemy tę samą estetykę" :).

Będę również wdzięczny na atrakcyjne koszty robocizny.

Pozdrawiam  :)!!!

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Zlecę wykonie kijaszka spinningowego:
sandaczówka długość 220 - 240 cm na łódkę
ciężar wyrzutowy do 30g
akcja fast z ugięciem progresywnym z mocną częścią dolnika (będę również ją łowił z verta)
dwu-skład
uchwyt pod kołowrotek spinningowy
cena 1500-2000 zł

Proszę o propozycje na privat.      Pozdrawiam Paweł.

• 3 tygodnie później...

Witam - odświeżam temat, bo z innym kolegą wydawało się, że będzie jednak dogadane, ale chyba jednak nie jest i nie mam już chyba cierpliwości, aby próbować...

Szukam rodbuildera, najlepiej z Warszawy, Łodzi, Poznania, Szczecina (w tych okolicach / na tej trasie bywam i mogę dowieźć lub odebrać kijki) do dwóch przeróbek:

- Phenix - przerobienie ze spina na cast,

- St.Croix - wymiana przelotek na lżejsze oraz wymiana fabrycznego krótkiego pełnego uchwytu na split grip (i wydłużenie odległości uchwytu kołowrotka od końca dolnika).

Temat dosyć pilny, bo się przeleżał przez zimę.

Zainteresowanych proszę o kontakt na priv - szukam kogoś, kto jest otwarty na nowe pomysły, "zmiany dobrego na lepsze"...

Chciałbym też pewnie zobaczyć Wasze dotychczasowe projekty, aby mieć pewność, że "wyznajemy tę samą estetykę" i nie przekonywać się, że taki albo inny uchwyt lub kolor omotek jest ładniejszy  :). Ale w sumie jestem otwarty na nowe pomysły rodbuilderskie. Będę również wdzięczny na niskie koszty robocizny.

Pozdrawiam   :)!!!

Jak chcesz zatoczyć kółeczko i jednak mi je podrzucić to wiesz ;)

Polecam kolegę.

Kilka patyków mi przerabiał, kilka poprawiał, naprawiał a jeden uzroił od podstaw tak jak chciałem - godny polecenia. Mega estetyka pracy i super pomysły.

Poszukiwany rodbuilder w Warszawie do poniższych napraw/przeróbek.

1. Wklejenie trzpienia złącza, który się odkleił i wypadł z dolnej części Purelure New dance.

post-66631-0-00808200-1742997654_thumb.jpg

2. Przedłużenie dolnika dżerkówki Daiwa Prorex-XR o 10 cm.

post-66631-0-69774800-1742997681_thumb.jpg

Oferty wraz z info o doświadczeniu poproszę na priv.

• 1 miesiąc temu...

Przymierzam się do zakupu nowej wędki która na dzień dobry wymagałaby ingerencji rodbuildera.  Mianowicie chciałbym obniżyć uchwyt kołowrotka o jakieś 12 cm.  Podoba mi się akcja wędki natomiast ma zdecydowanie zbyt długi dolnik wystający za łokieć.  Nie ma możliwości zakupu gołego blanku więc pozostaje poprawianie producenta.   Rozumiem że taka przeróbka może wpłynąć na wyważenie wędki która po zabiegu będzie leciała na pysk. Zastanawiam się czy ma to w ogóle sens. Tak na chłopski rozum wystarczyłoby wyciąć te 12 centymetrów korka pod uchwytem kołowrotka, przesunąć go w dół i coś tam polakierować ale podejrzewam że to nie będzie takie proste.  Dużo będzie z tym roboty?  Czy któryś z kolegów najlepiej z okolic Warszawy podjąłby się takiej modyfikacji?

post-54406-0-07661200-1745998923_thumb.jpg

post-54406-0-12304300-1745998930_thumb.jpg

post-54406-0-86293100-1745999140_thumb.jpg

Lepiej kup wędkę która spełni Twoje oczekiwania bez przeróbek lub zamów w pracowni jaką sobie wymyślisz. Przeróbka powyższej wędki to nie jak napisałeś, wyciąć korek i obniżyć uchwyt, tylko masa roboty. Trzeba usunąć wszystko co nad uchwytem - przelotkę, uchwyt na przynętę, metalową tulejkę z blanku pod nakrętką. Następnie spróbować zdemontować uchwyt, co nie musi się skończyć sukcesem, bo niektóre uchwyty są tak wklejone, że trzeba je rozciąć. Jak mamy zdjęty uchwyt, to usuwamy tyle korka z rękojeści ile trzeba plus dodatkowo odcinek na korkowy adapter pod uchwyt, bo nie da się tak precyzyjnie odciąć korka by pasował pod wklejenie tego uchwytu. Teraz zakładamy uchwyt i zostaje nam 12 cm paskudnego blanku nad uchwytem i trzeba go czymś przykryć? Omotką, wyplatanką?

Edytowane przez drzejko
  • Like 2

Przymierzam się do zakupu nowej wędki która na dzień dobry wymagałaby ingerencji rodbuildera.  Mianowicie chciałbym obniżyć uchwyt kołowrotka o jakieś 12 cm.  Podoba mi się akcja wędki natomiast ma zdecydowanie zbyt długi dolnik wystający za łokieć.  Nie ma możliwości zakupu gołego blanku więc pozostaje poprawianie producenta.   Rozumiem że taka przeróbka może wpłynąć na wyważenie wędki która po zabiegu będzie leciała na pysk. Zastanawiam się czy ma to w ogóle sens. Tak na chłopski rozum wystarczyłoby wyciąć te 12 centymetrów korka pod uchwytem kołowrotka, przesunąć go w dół i coś tam polakierować ale podejrzewam że to nie będzie takie proste.  Dużo będzie z tym roboty?  Czy któryś z kolegów najlepiej z okolic Warszawy podjąłby się takiej modyfikacji?

Z dwa lata temu przerabiałem w pracowni Daiwe Exceler 3.00 10-40. Podobnie jak u Ciebie pasowała mi akcja wędki, a problem był z dolnikiem. W pracowni wędka została rozebrana do zera i uzbrojona totalnie nowo, przelotki, uchwyt i dolnik według mojej koncepcji. Całość wyniosła mnie razem z zakupem wędki około 1000zł i do dnia dzisiejszego jest to mój podstawowy kij trociowy.

• Like 2