Skocz do zawartości

Obrotówki Rublex

dunek

Rekomendowane odpowiedzi

Zobacz w jakich będzie miał cenach i czy w og?łle będzie miał te błystki bo jak coś to ostatnio u mnie w sklepie kupiłem ostatnie 2 szt veltic 1 kolor złoty i jak coś mogę ostatecznie odsprzedać. Dałem za nie 12 od sztuki. Ewentualnie wymienię. Błystki były raz w wodzie i jak dla mnie chodzą zbyt płytko i są zbyt lekkie

Mam pytanko,

Czy w Polsce mo?źna gdzieś jeszcze kupić te blaszki(Celta, Veltic)? Urwałem wczoraj ostatniego veltica, chciałem uzupełnić zapas a tu pustki.. W necie nic nie ma.. Mo?źe nie jestem w temacie, ale czy ta firma jeszcze istnieje?

Mo?źna. Bywało, kupowałem tutaj lub zapytaj http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=usrinfo&id=2629 &

Firma Rublex ju?ź od kilku lat nie ma swego przedstawicielstwa w naszym kraju a co za tym idzie dostępność tych wir?łwek jest mocno ograniczona.

w/w sprzedawca z allegro nie wystawiał ani celty ani veltici wiem bo obserwuję allegro w temacie rublexa :unsure: od dłu?źszego czasu, lubię te wir?łwki i zawsze coś się urywa :(

...tylko, ?źe tam nie kupisz.

Niemniej pytałem właśnie u (tego) źr?łdła i dowiedziałem się, ?źe mają w planach w tym roku wznowić dystrybucję na terenie Polski. Trzeba pytać lokalnie w sklepach, bo w necie nie da rady na razie.

No chyba, ?źe ebay.de. Jest tam jeden sprzedawca, kt?łry regularnie wstawia celty 1, chocia?ź wyb?łr kolor?łw jest dość ograniczony.

BTW - te?ź bardzo lubię te błystki :D

A ja, jak sie jeszcze lowilo czesciej na takie rzeczy, zauwazylem, ze mozna znalezc w handlu (naszym) takie wyroby o nazwach Velticia i Celticia, z tym ze juz bez wytłoczki Rublex. <_<

Nawet malowanie na 1 rzut oka takie samo...

To bym mial na uwadze w razie aledrogo...

Gumo

...tylko, ?źe tam nie kupisz.

Niemniej pytałem właśnie u (tego) źr?łdła i dowiedziałem się, ?źe mają w planach w tym roku wznowić dystrybucję na terenie Polski. Trzeba pytać lokalnie w sklepach, bo w necie nie da rady na razie.

No chyba, ?źe ebay.de. Jest tam jeden sprzedawca, kt?łry regularnie wstawia celty 1, chocia?ź wyb?łr kolor?łw jest dość ograniczony.

BTW - te?ź bardzo lubię te błystki :D

Ja r?łwnie?ź! Przed laty koledzy zrobili nawet wykrojnik do skrzydełek w kształcie Rublexa, tyle, ?źe nieco uproszczony(nie było wycięcia koło otworu na strzemiączko).Niemniej jednak nie wpłynęło to na łowność. Do dziś mam parę takich listk?łw. Widzę, ?źe jesteś z Poznania. Popytaj w sklepie Leszcz koło os. Orła Białego. Pono mają tam być lub ju?ź są? http://maps.google.pl/maps?hl=pl&biw=1280&bih=685&am p;um=1&ie=UTF-8&q=%C5%9Al%C4%99za%C5%84ska+1+Pozna%C 5%84&fb=1&gl=pl&hnear=%C5%9Al%C4%99za%C5%84ska+1 +Pozna%C5%84&cid=0,0,12614575053324680304&ei=duaaTfe oI5HEswbrtay9Bg&sa=X&oi=local_result&ct=image&am p;resnum=1&ved=0CBcQnwIwAA

U.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zgaduje, ze zwlaszzca Veltic spodoba sie duzej rzeszy wedkarzy, ma odpowiednia wage zeby tym latwo rzucic a dodatkowo system latwej wymiany kotwiczki, co moga docenic stylisci przywiazujacy wage do chwosta badz chcacy dostosowac blaszke do swoich potrzeb np. przez zast. kotwiczki o duzej wytrzymalosci...

Gumo

O nie...je teraz lowie rzadko i stosujac jako bron specjalna...ale moje doswiadczenia wskazuja jednoznacznie na Rublexy z uwagi na konstrukcje strzemiaczka, ktore w meppsah jest z zeszlej epoki.

Gdybym byl zdeterminowany to mozna sobie samemu zlozyc produkt lepszy od obydwoch....uzywajac komponentow Worth i kombinujac z obciazeniem - np robiac je w przypadku blaszek malych z olowiu albo...wolframu.

Gumo

p.s.A juk to mowie to przed oczmi mi staja te wredne lososie...

Gdybym byl zdeterminowany to mozna sobie samemu zlozyc produkt lepszy od obydwoch....uzywajac komponentow Worth i kombinujac z obciazeniem - np robiac je w przypadku blaszek malych z olowiu albo...wolframu.

Gumo

p.s.A juk to mowie to przed oczmi mi staja te wredne lososie...

Taka błystka istnieje od lat, jest pomysłem jednego z tuz?łw polskiego spiningu. tzn na te wredne łososie... nazywają ją Biała Dama :D

U.