Skocz do zawartości

Jezioro Krzywe (Ukiel)

maroni

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 lat później...

Witam.

Wybieram się na tygodniowy wypoczynek w okolice tego jeziora i mam pytanie. Czy któryś z kolegów poosiada mapę batymetryczną tego jeziorka i mógł by ją udostępnić. Szukałem po necie ale słabej jakości te mapki. W szczególności zależy mi na odcinku od strony Łupstycha. Będę pływał na elektryku więc wątpię żeby mnie dalej poniosło  ;) .

A kiedy będziesz? Po weekendzie mam urlop a samemu nie chce mi się pływać.

Jadę 23 lipca. Ale jadę tam z rodziną. Szwagier, Teściu itp. Nie są to zapaleni spinningiści więc będzie to bardziej piknik niż porządna wyprawa wędkarska. Jak będę miał okazje się uwolnić chociaż na jeden dzień to się odezwę do Ciebie  ;)

• 6 lat później...

Witajcie :)

Będę spędzał tydzień w Olsztynie i chciałbym zapytać o to jezioro. Planuję wykupić zezwolenie na dwa dni i połowić na południowym brzegu w okolicy plaży, ul. Sielskiej, lotniska i może jeszcze trochę na zachód od lotniska.

Warto tam połowić w brzegu?

Aż dziwne, na okonia to nawet okolice plaż sa dobre. Czasami jestem z psiakiem na spacerze i aż żałuje, ze bez wędki, jak widzę te gonitwy za drobnica. Z środka pływającego masz jeszcze więcej możliwości, a wyniki mogą zaskoczyć i to miło. Ja niestety uziemiony w tym roku bez środka pływającego i dopiero zacznę sezon, jakoś tak wyszło.

• 9 miesięcy temu...

Cześć. Czy na Ukiel do maja można łowić na spinning przynętami do 5cm? Czy jest całkowity zakaz ?(jeśli tak to można od niedzieli -jak na niektórych łowiskach czy od poniedziałku 1 maja ? ) .

Zezwolenie najlepiej kupić na

https://eokon-m.eparki.pl/bilet_wstepu/102 ?

Dzięki i pozdrawiam