przemow Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 (edytowane) Setki razy było pisane o tych różnicach :-) które były a już prawie nie ma :-)Upss źle ...dla niektórych dalej są :-) i dalej made in Japan = JDM :-)Mefisto pewnie ma ubaw jak dostaje takie pytania, albo jaką pojemność ma szpula od stradika 4000 a jaką od TP 4000 :-) Edytowane 14 Października 2016 przez przemow 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 No dobra a w takim razie czy każdy Stradic FK jest JDM czy nie jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Nalezy przede wszystkim pamietac, ze w Japonii ruch samochodowy jest lewostronny ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 poza tym ,średni wzrost Japończyków jest chyba mniejszy niż Europejczyków.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 poza tym ,średni wzrost Japończyków jest chyba mniejszy niż Europejczyków.... Wzrost & ZAROST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 No dobra a w takim razie czy każdy Stradic FK jest JDM czy nie jest ? Oczywiście ze nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Oczywiście ze nie.Myślę, że poza tym co jest napisane na stopce i na pudełku nic więcej nie różni FK robionego na Europę od JDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 od Mefsito i pofatygowałem się na tyle,że wykonałem do niego telefon i on udzielił mi konkretnej i sensownej odpowiedzi,nie tak jak Ty czy przemow Też kiedyś mówiłem że Fenwick jest robiony w USA by tylko je sprzedawać Wiesz kim jesteś? Jesteś ofiarą marketingu :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Oczywiście ze nie.I teraz nastąpi fala samobójstw :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 I teraz nastąpi fala samobójstw :-) samobójstw może nie ale za to na giełdzie wysyp będzie w promocyjnych cenach lepszy niż ilość grzybów w lesie po deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Oczywiście ze nie.Oczywiscie ze tak Jdm nie oznacza ze zostalo wykonane w Japonii tylko na rynek japonski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 (edytowane) Widze, ze loża szyderców od 3 stron ma ubaw Moze mi sie uda wyjaśnić słynne JDM:1. made in japan nie równa sie JDM2. JDM nie równa sie made in japan3. JDM moze byc np made in malasia4. praktycznie wszystkie modele na rynek EU maja oznaczenia Fx (np FA, FE, FK). Mogą byc oczywiscie made in japan ale nie sa to JDM5. Wersje JDM maja przeważnie tylko nr, wtedy operuje sie tez rocznikiem (np Stella 2500 '10, TP4000 '11)6. w JDM na pudełkach i w "papierkach" sa przeważnie jedynie japońskie "szlaczki", nie ma nic np po angielsku. Odnosnie różnic miedzy JDM, a EU to w zależności od modelu, nie ma żadnych (np Stella 2500 FE i Stella 2500 '10 JDM) lub sa to całkowicie inne modele (np TP FC i TP JDM). To tyle wg mnie. Od każdego pkt jest oczywiscie wyjątek ale to zazwyczaj sporadyczny. Edytowane 14 Października 2016 przez Żbiku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 (edytowane) Oczywiscie ze tak Jdm nie oznacza ze zostalo wykonane w Japonii tylko na rynek japonski.Zgadza się JDM nie oznacza że powstało w Japonii ale jest albo modelem występującym tylko i wyłącznie na rynek japoński czyli Japan domestic model lub pochodzi z wewnętrznego rynku japońskiego czyli Japan domestic market. Powiedz mi czyli według Ciebie wszystkie kręciołki Stradic FK są JDM tak. Edytowane 14 Października 2016 przez FlyFisherman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) Powiedz mi czyli według Ciebie wszystkie kręciołki Stradic FK są JDM tak.Nie, to wersja EU. Wklejam definicje JDM: JDM (Japanese Domestic Market, dosł. Japoński rynek krajowy) – pojęcie związane głównie z motoryzacją, oznaczające produkt przeznaczony do sprzedaży w Japonii. Edytowane 15 Października 2016 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Czyli Twoim @Żbiku zdaniem kołowrotek ze zdjęć poniżej jest na Europę ? Bo, że ten poniżej jest Eu to nie mam wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Ale macie problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) Czyli Twoim @Żbiku zdaniem kołowrotek ze zdjęć poniżej jest na Europę ? 1.jpg2.jpgBo, że ten poniżej jest Eu to nie mam wątpliwości 3.jpg4.jpgTen pierwszy wg mnie na pewno JDM, nawet patrząc po japońskich napisach na schemacie i pudełku. Nie ma tez oznaczeń Fx po rozmiarze, a jedynie oznaczenie płytkiej szpulki S. Ten drugi zapewne EU, bo ma po angielsku schematy. Nie ma wprawdzie nic z Fx w symbolu, a jedynie oznaczenie wyższego przełożenia XG. Jesli Twoje pytanie ma związek z moim wczesniejszym opisem, to tak jak napisałem, od każdego punktu sa wyjątki. Nie mniej łącząc kilka punktów (nazwę modelu, opisy na pudełku itp) można rozróżnić JDM i EU. Edytowane 15 Października 2016 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) Żbiku ja wiem który Stradic to JDM a który nie,za dużo tego wszystkiego przerzuciłem przez łapy a chciałem jedynie dowiedzieć się od 1ns4n1ty skąd bierze ciekawą teorie że wszystkie Stradici to JDM Zgadza się Żbiku pierwszy to JDM dodatkowo posiada 5-cio cyfrowy kod katalogowy występujący w JP Edytowane 15 Października 2016 przez FlyFisherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) Teraz padnie ponadaczasowe stwierdzenie ze " 2500 z racji JDM kręci zdecydowanie lepiej od 4000 EU" ?Amen Edytowane 15 Października 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) A gdzie napisalem ze wszystkie? Za daleko chyba kolega z domyslami poszedl.Sposob nazewnicwa idealnie opisal Zbiku. Edytowane 15 Października 2016 przez 1ns4n1ty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Bo na pytanie kol grisha czy wszystkie Stradici FK to JDM-y odpowiedziałem że nie a ty zacytowałeś moją odpowiedź i podałeś że tak, także ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Przepraszam za zamieszanie Czytajac w pracy umknelo mi slowo "kazdy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Czyli Twoim @Żbiku zdaniem kołowrotek ze zdjęć poniżej jest na Europę ? 1.jpg2.jpgBo, że ten poniżej jest Eu to nie mam wątpliwości 3.jpg4.jpg Rozumiem ze ten kolowrotek tez jest "JDM"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Rozumiem ze ten kolowrotek tez jest "JDM"? Jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert77 Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Raczej nie"NAS - 4000 FB" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi