Skocz do zawartości

NORMARK wycofuje się z dystrybucji produktów SHIMANO

Alexspin

Rekomendowane odpowiedzi

Jest jakaś znacząca różnica między jdm a EU? Jakość wykonania? Materiały użyte są lepszej jakości? I kolejna sprawa czy ktoś ma pojęcie gdzie można szpulke zapasową kupić ewentualnie może z innego modelu kołowrotka będzie pasować?

Ktoś kiedyś zapodał taką ściągawkę  http://www.spin-review.ru/reels/shimano_spool.shtml

Kilka razy się przydała i pewnie jeszcze się przyda :)

Pozdrawiam Tomi B)

Jest jakaś znacząca różnica między jdm a EU? Jakość wykonania? Materiały użyte są lepszej jakości? I kolejna sprawa czy ktoś ma pojęcie gdzie można szpulke zapasową kupić ewentualnie może z innego modelu kołowrotka będzie pasować?

Jeśli wmówisz sobie, że dla kołowrotka w cenie łychy zrobili inną linię produkcyjną dla każdego elementu to owszem, lepsze materiały :)

Czesto różnica między np: Daiwą JDM a USDM/EU polegała na innych knobach, innych przełożeniach, inne papiery i pudełka (napisy), inny materiał na tarcze cierne hamulca itd. Nie było że model jest z plastiku a JDM z magnezu i tytanu.

• 4 tygodnie później...

czy jdm jest w czymś gorszy?? pytam poważnie bo kupuje właśnie NAscii 4000 z przekladnią 4,7 bez żadnych dodatkowych oznaczeń. W nosie mam gwarancje bo jak się zepsuje to i tak nigdy nic nie naprawiałem więc i tym razem nie zamierzam. Czy w skrócie JDM to jakies ustrojstwo produkowane tylko na rynek Japan bez serwisu w Europie?? o to całe zamieszanie? pytam poważnie

czy jdm jest w czymś gorszy?? pytam poważnie bo kupuje właśnie NAscii 4000 z przekladnią 4,7 bez żadnych dodatkowych oznaczeń. W nosie mam gwarancje bo jak się zepsuje to i tak nigdy nic nie naprawiałem więc i tym razem nie zamierzam. Czy w skrócie JDM to jakies ustrojstwo produkowane tylko na rynek Japan bez serwisu w Europie?? o to całe zamieszanie? pytam poważnie

W Łodzi nie ma takiego serwisu?

• 1 miesiąc temu...

Żaden detalista nie przyzna się ile płaci u dostawcy, a taka zmiana to "woda na młyn" detalistów, żeby choć przez jakiś czas wywindować ceny. Prowadzę duże biuro rachunkowe i wiem coś na ten temat. ;)