Skocz do zawartości

Katalog Shimano 2011

platynowłosy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Koleg?łw.

Wkurzyłem się. W w/w katalogu znalazłem fajny kijaszek..Myślę sobie, ?źe do nich zadzwonię i zapytam, czy aby jest ju?ź na rynku a je?źeli nie, to kiedy będzie...

Przeuroczy głosik młodej damy informuje mnie,: no....wie Pan..w sklepach są tylko wybrane modele...W Polsce nie ma wszystkich tych kij?łw kt?łre wymienione są w ofercie katalogowej...aha.. mojego nie ma i nie będzie...

Z całym szacunkiem...do..Qnędzy..po co mi taki katalog. Nie ka?źdy będzie kupował wyroby Shimano zagranicą..

Polskie reality czy co?

Bardzo prosta sprawa, jesli na cos nie ma popytu to sie tego nie nie sciaga:)Np Shimano Polska nie sciaga ubran shimano, bo sa bardzo drogie i jakby sprzedali kilka sztuk tych ubran to by sie cieszyli. Polskie reality niestety:)

Mogą nie ściągac ilości hurtowych do sklep?łw, ale na zam?łwienie powinni ściągnąc dowolną pozycję katalogową (dobry handlowiec dbający o swoją markę tak by postąpił - przynajmniej mnie się tak wydaje).

Sławek

Z tego co mi jest wiadome detaliści narzekają mocno na wsp?łłpracę z Normakiem, kt?łry ma Shimano, Rapale MinnKotę Seafox'a, VMC, PP i wiele innych znanych marek. Z tego względu zaciskają zęby i handlują bo Normark lubi się obrazić. Podobno szefem tam jest(lub była do niedawna) kobieta;) co mo?źe du?źo wyjaśniać :lol:

Zresztą co tu du?źo m?łwiić: gdy pojawił sie na rynku w Polsce natychmiast odebrał przedstawicielstwo Rapali znanej hurtowni kt?łra sprzedawała jej najwięcej w Europie (!)Zresztą sądząc po głupotach ktore wypisują na swojej stronie trudno się dziwić. Cytat z opisu Glidn' Rap:

Glidin’ Rap ze swoją powolną, r?łwnomierną akcją, powinien być prowadzony stabilnie i wolno, dzięki czemu będzie idealną przynętą na strachliwe ryby. Jeśli szarpniesz go gwałtownie, zawiśnie i zacznie powoli tonąć - szarpnij go jeszcze raz, a powr?łci do swojego naturalnego ruchu.

Super trwała konstrukcja z drewna abachowego.

Akcja „d?źerkowa”.

Wolnotonący.

Kotwice VMC? Black Nickel.

Korpus wzmacniany wewnętrznie nierdzewnym drutem.

Naturalny kształt ryby-przynęty.

Ręcznie dopracowywany i testowany.

Mo?źe mi ktoś wyjaśnić co to znaczy prowadzić jerka stabilnie

lub co to jest akcja jerkowa Ewentualnie szarpnij go gwałtownie, zawiśnie.. :lol:

U.

no....wie Pan..w sklepach są tylko wybrane modele...W Polsce nie ma wszystkich tych kij?łw kt?łre wymienione są w ofercie katalogowej...aha.. mojego nie ma i nie będzie...

Z całym szacunkiem...do..Qnędzy..po co mi taki katalog.

Nie wiem jak to jest z Shimano, ale spotykałem się z katalogami polskich producent?łw, kt?łre zawierały oferty wędkarskiego sprzętu (od haczyka po wędkę), kt?łrego za cholerę nie mo?źna było kupić :angry: W katalogu jest, ale w sklepie, hurtowni i u producenta nie ma B)

To nie wiedzieliście, po co są katalogi? Oczywiście, ?źe wielu pozycji na rynku (czyt. w sklepach) nie ma. Bo sklepy zamawiają to, co schodzi.Dlatego większość z nas zamawia w internecie.Ci, co nie aprobują tej formy zakupu, zawsze mogą sobie poczytać w owym internecie o pewnych rzeczach, dla nich z pewnych względ?łw nieosiągalnych.No c?ł?ź, wyobraźmy sobie hipotetycznie, i?ź nagle internet siada. :mellow: . Pytanie, co byśmy i gdzie kupowali?

Wracając do Shimano. Nie wiem, ile wody upłynie w jakimkolwiek cieku, ?źeby Polskę potraktowano jako powa?źny i liczący się rynek zbytu. Stąd te śmieszne katalogi.

Panowie, a to nie jest tak, ze zeby doszlo do transakcji to obie strony musza chciec by do niej faktycznie doszlo ?

Jesli sprzedajacy nie chce, lub nie moze, to kupujacy (lub potencjalnie kupujacy) nic nie wskora. Zlosc czy irytacja nic nie pomoze.

Tak jak my (klienci) nie mamy obowiazku kupowac, tak sprzedajacy nie ma obowiazku sprzedawac. Warto o tym pamietac.

Z czasow kiedy nie bylo niczego i problemem byla podaz i dostepnosc produktow, wyladowalismy w swiecie gdzie kupujacy dyktuje warunki.

Co chce kupic, kiedy itd.

W przypadku produktow, o ktorych wspomnial Kolega na poczatku watku chyba wlasnie ma miejsce taki przypadek.

Sprzedajacy nie chce, nie moze - bo nie ma dostepu ?, sprzedac produktu widocznego w katalogu. Wiec kropka. Nie ma handlu.

Radze poszukac produktow z innymi napisami - na pewno znajdzie sie cos odpowiadajacego Twoim oczekiwaniom.

Odnosnie katalogow zawierajacych produkty niedostepne nie bede sie wypowiadal, to nie moj swiat.

Problem z pewnoscia nie dotyczy tylko rynku w Polsce. Wiec nie podkladalbym pod to rozgoryczenia, ze nas gorzej traktuja.

Pozdrawiam

Witam Koleg?łw.

Nie spodziewałem się, ?źe m?łj post wywoła taki oddźwięk. Wszyscy Panowie macie rację. Poprostu jest tak jak jest, ale w gąszczu tysięcy ofert, kt?łrych nie jesteś w stanie ogarnąć, znajdujeszto coś, i chciałbyś tego dotknąć względnie nabyć, a tu... Z rozm?łw z innymi Kolegami, mieszkającymi zagranicą, dowiedziałem się, ?źe tam, u nich, potrafi być podobna sytuacja

Guzu, masz rację...trzeba rozejrzeć się za kijem z innym napisem

A tak nawiasem, kijaszek kt?łrego szukalem to: Trout Zander, 330 lub 360 z cw do 30 i 40 gr. Poprostu lubię zatańczyć sandałowi na dłu?źszym kiju, ?źywczykiem, na wolnej lince lub z spławikiem pod nosem. A na dodatek mam świra na punkcie Beastaster?łw.

Pozdrawiam

Alek

trzeba rozejrzeć się za kijem z innym napisem

A tak nawiasem, kijaszek kt?łrego szukalem to: Trout Zander, 330 lub 360 z cw do 30 i 40 gr. Poprostu lubię zatańczyć sandałowi na dłu?źszym kiju, ?źywczykiem, na wolnej lince lub z spławikiem pod nosem.

zerknij np na greys prodigy specimen lub barbel 12' wszystkie są 3.60m w dwu lub trzech kawałkach(specimen tylko w dw?łch).

gramatura do wyboru do koloru, specimen ma dwie sekcje szczytowe od 1,25lb 1,5lb 1,75lb 2lb czyli po naszemu 35, 42, 49, 56g, barbel ma jeden z nich + drugi na szczyt?łwki feederowe. tylko nie wiem czy zmieści się w twoim bud?źecie, jest trochę kijk?łw tego typu na rynku :D

Na szczęscie w tym kraju są ludzie (firmy) kt?łre z lubościa nie wsp?łłpracują z normarkiem a ich ceny detaliczne produkt?łw (sprawdzalem glownie wedki i kolowrotki) sa w cenie jaka normark podaje za hurtową :mellow:

eh ta nasza rzeczywistość :mellow:

Witam Panowie

Kolejny kwiatek.

W katalogu Mikado 2011 znalazłem tubę do kij?łw. Teleskopową, o srednicy, kt?łra by ogarnęła ilościowo te kije kt?łre byłyby potrzebne na dłu?źszej wyprawie....Średnica większa ni?ź zwyczajowa.

Szukam po sklepach, pytam, dzwonię...

Do Mikado te?ź. A w Mikado m?łwią, ?źe nie ma i nie wiedzą kiedy będzie dostawa..., bo producent...itd...itd...

Pomału się przyzwyczajam, jeno nie pytajcie do czego.. :wacko:

I jeszcze jedno.

Dzięki za wskazowki co do kij?łw...znalazłem, kupiłem i mam.

Miał się te?ź znaleźć w tej tubie.

Dzięki Koledzy.

Pozdrawiam

Alek.

Witam koleg?łw,

mam ten sam problem co autor wątku. Po przeszukaniu znacznej ilości katalog?łw i masy ofert wybrałem z oferty shimano beastmastera 240cm do 150gr, gł?łwne kruterium wyboru moc i waga.

I tu zdziwko... nie ma tej wędki w polskiej dystrybucji, wszystkie inne beastmastery są ale tego nie ma :( znalazłam tą wędke w Czechach i teraz się zastanawiam jak to ściągnąć od pepik?łw.