Wojciech_B Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 WitajcieChciałbym wymienić tulejkę w rolce, która zrobiła się jajowata i zaczęła hałasować na łożysko w moim Super GT 4k teraz wygląda to tak Jak się okazało super GT 4k i catana 2500 maja te same party rolki wiec szybko przełożyłem ze starej catany i działa dobrze ale teraz w jednym jak i w drugim wole wstawić łożysko pytanie jak to zrobić Z racji tego, iż ta tulejka nie jest taka standardowa wiec ciężko znaleźć łożysko żeby tylko za nią wstawić.w modelu oczko wyższym stradicu rozwiązanie jest takie : może wiecie gdzie można kupić takie party ? albo macie pomysł jak to zrobić domowym sposobem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Jedyne co mi przychodzi do głowy dobrać łożsko: śr.wewn. z łożyska 6018 ś.zewn.łożyska -śr. wewnętrzna rolki nr 10880 grubość łożyska- grubość części 10184. Pomiary wykonaj dobrą suwmiarką nie linijką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 ciężka sprawa zdało by się dobrać rurkę stalową i wstawić łożysko.ja w swoich kołowrotach opcja 2 miałem zamiast łożyska tuleje stalowe które oczywiście wymieniłem na łożyska,także tuleje mam w zapasie ale niestety reduktory plastykowe pozostały na swoim miejscu w kołowrotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Cześć dzięki za odpowiedziWłaśnie najciężej jest zastąpić te plastikowe części jak 10184 na 2gim obrazku. Zostanie mi polować na te części a łożysko już się jakoś dobierze. Edit: może ktoś obeznany dobierze komponenty żeby zastąpić tulejkę 9367o wymiarach( mierzone nie hi-endową suwmiarką ) łożyskiem lub tulejką i łożyskiem D- 8,32d- 3,95d1- 7,85h- 3,85h1- 2,05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 łożysko 6018 powinieneś dostać bez problemu.tulejkę 10184 dopasuj może z anteny radiowej są robione z mosiądzu.rant mozna zastąpić podkładką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Wojtek_B, udało Ci się coś wykombinować z tą tulejką? Tunninguję catanę i oprócz tulejki na korbie chciałbym właśnie wymienić tę w rolce, no i zastanawiam się nad tym samym tematem - jak dobrać łożysko i co z tym fantem w ogóle się da zrobić :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Najprościej będzie wytoczyć tulejkę. Taki drobiazg nie powinien u tokarza kosztować więcej niż czteropak piwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi