Skocz do zawartości

Wymania tulejki na łozysko w rolce kabłąka

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Chciałbym wymienić tulejkę w rolce, która zrobiła się jajowata i zaczęła hałasować na łożysko w moim Super GT 4k

teraz wygląda to tak

http://images39.fotosik.pl/775/944eaae2f21a9978med.jpg

Jak się okazało super GT 4k i catana 2500 maja te same party rolki wiec szybko przełożyłem ze starej catany i działa dobrze ale teraz w jednym jak i w drugim wole wstawić łożysko pytanie jak to zrobić

Z racji tego, iż ta tulejka nie jest taka standardowa wiec ciężko znaleźć łożysko żeby tylko za nią wstawić.

w modelu oczko wyższym stradicu rozwiązanie jest takie :

http://images41.fotosik.pl/775/c4b1685406694a6fmed.jpg

może wiecie gdzie można kupić takie party ? albo macie pomysł jak to zrobić domowym sposobem :mellow:

ciężka sprawa zdało by się dobrać rurkę stalową i wstawić łożysko.ja w swoich kołowrotach opcja 2 miałem zamiast łożyska tuleje stalowe które oczywiście wymieniłem na łożyska,także tuleje mam w zapasie ale niestety reduktory plastykowe pozostały na swoim miejscu w kołowrotkach.

Cześć dzięki za odpowiedzi

Właśnie najciężej jest zastąpić te plastikowe części jak 10184 na 2gim obrazku. Zostanie mi polować na te części a łożysko już się jakoś dobierze.

Edit:

może ktoś obeznany dobierze komponenty żeby zastąpić tulejkę 9367

o wymiarach( mierzone nie hi-endową suwmiarką :lol: ) łożyskiem lub tulejką i łożyskiem

D- 8,32

d- 3,95

d1- 7,85

h- 3,85

h1- 2,05

post-1878-1348915399,4232_thumb.jpg

• 1 rok później...

Wojtek_B, udało Ci się coś wykombinować z tą tulejką? Tunninguję catanę i oprócz tulejki na korbie chciałbym właśnie wymienić tę w rolce, no i zastanawiam się nad tym samym tematem - jak dobrać łożysko i co z tym fantem w ogóle się da zrobić :-)