Jorginto Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Witam forumowicz?łw, szukam kołowrotka do średniego spiningu (przynęty do 30 g, czyli taki okoniowo-szczupakowy), z przednim hamulcem, w podanym w temacie przedziale cenowym. Przeznaczony gł?łwnie na jeziora. Łowię przede wszystkim na gumy, drop shota oraz w niewielkim stopniu na woblery i blachy. Zastanawiałem sie nad takimi kołowrotkami: 1. Daiwa Crossfire 3000X2. Mitchell Fluid 20003. Abu Garcia Cardinal 302i Kt?łry z tych kołowrotk?łw warto polecić (w tym przedziale cenowym odpada Dragon Maxima HS, z kt?łrego nie jestem zadowolony, Catana ju?ź mi się lepiej spisuje). Do Cormorana nie mam przekonania, a Quantum, Penn, Okuma to dla mnie czarna magia - nie miałem styku z tymi sprzętem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Dzień dobry .Witamy na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Witam na forum. Moim zdaniem przyjeta metoda doboru kolowrotka nie zda egzaminu.Zwlaszzca jezeli rozwiazanie ma miec chocby w zarysie cos wspolnego z Twoja stopka w podpisie. Zapytalbym raczej ktory kolowrotek dostepny u nas w sklepie wytrzyma dobrze pracujac zadowalajacy okres czasu/ zalozenie ekonomiczne aby nie wchodzic zbyt wysoko z cena? Przypuszczam, ze nadal sporo ludzi wchodzac do sklepu zada tego rodzaju pytanie...po czym ekspedient pojdzie do polki z rzeczami o danym poziomie cenowym i bedzie oferowal to co mu najbardziej zbywa. Gumop.s.Ja na pytanie, ktore zawarlem w odpowiedzi: nie umiem, nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorginto Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Hmm, niestety nie mam okazji, ?źeby w sklepie sprawdzić wybrane przeze mnie modele. Nie jest wykluczone, ?źe bardziej będę zadowolony z kołowrotka za 50 zł, ale za taką cenę mo?źna mieć uzasadnione obawy co do trwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Ryobi Applause? Uwentualnie ...Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorginto Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Te?ź ciekawy. Widzę jeden z koleg?łw na forum ogłasza się z Shimano Exage. Niezła propozycja ze te pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Te?ź ciekawy. Widzę jeden z koleg?łw na forum ogłasza się z Shimano Exage. Niezła propozycja ze te pieniądze.skoro z catany jesteś zadowolony w końcu to ten sam kołowrotek z plastiku(porwnaj schematy, troszkę inaczej malowany) z jednym ło?źyskiem więcej, czy warto ? oceń sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zdecydowanie lepiej wziasc exage:) Jedna wazna rzecz przy korbce jest dana, czego niestety nie ma w catanie:)To tylko moje zdanie:) mysle, ze bedzie duzo trwalszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Witam,jak bys doło?źył troche monety,to moge co sprzedać,penn slammer-a 360,podbij na priv to pogadamy,a o tym młynku jest mega duzo na forum.-------------------------------------------tu masz na temat slammer-?łw-------------------------------------- http://www.google.pl/custom?domains=www.jerkbait.pl&q=pe nn+slammer&sa=Wyszukaj&sitesearch=www.jerkbait.pl&am p;client=pub-9749690366466878&forid=1&ie=ISO-8859-2& amp;oe=ISO-8859-2&cof=GALT%3A%23008000%3BGL%3A1%3BDIV%3A %23336699%3BVLC%3A663399%3BAH%3Acenter%3BBGC%3AC3D9FF%3BLBGC %3A336699%3BALC%3A0000FF%3BLC%3A0000FF%3BT%3A000000%3BGFNT%3 A0000FF%3BGIMP%3A0000FF%3BLH%3A50%3BLW%3A173%3BL%3Ahttp%3A%2 F%2Fjerkbait.pl%2Flogo%2Fj_g.jpg%3BS%3Ahttp%3A%2F%2F%3BFORID %3A1&hl=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorginto Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Dzięki za ofertę, ale slammer jest trochę za du?źy jak na moje potrzeby. Co nie zmienia faktu, ?źe to kawał solidnego kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 mo?źe team dragon 930 iz.jak dobrze poszukasz to za 200pare zł dostaniesz.solidna maszynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktos Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Daiwe bym sobie odpuścił na 100% przez przypadek miałem ją w ręce w... decathlonie mo?źe i się fajnie kręci ale brak ło?źyska oporowego!!! Co skreśla kołowrotek do spiningu. Ja bym się zastanowił na twoim miejscu nad doło?źeniem 60zł i masz spro blue arc, albo nad jakąś u?źywka w stanie perfect. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Nie, ?źebym tańsze Daiwy w szczeg?łlnie wysokim powa?źaniu miał, ale kiedyś (wcale nie tak dawno) nie było ?źadnego kołowrotka, kt?łry miałby ło?źysko oporowe - a jednak dało się tym spiningować i to całkiem wygodnie . W związku z tym stwierdzenie brak ło?źyska oporowego!!! Co skreśla kołowrotek do spiningu jest jednak chyba lekką przesadą . Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edwardo Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Myślę, ?źe za 220 PLN mo?źna mieć nowego Zaubera 200 + 30 złociszy za zapasową szpulę. Myślę, ?źe pocieszył byś się tym kołowrotkiem Jeśli chcesz, pisz na priva, dam namiary na sprzedawcę, mo?źe jeszcze ma kilka sztuk w starej cenie. Oczywiście wszystko oficjalnie-legalnie, na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamLca Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Daiwa Crossfire - nie kupuj tego mam taki tylko ze 2500 rozmiar i nie polecam , niby fajnie chodzi ale pod obcią?źeniem (w moim przypadku wcale nie duzym bo bylo to moze 15g)zaczyna mulić a na dodatek po kilkunastu wypadach na ryby pękła spręzynka przy kabłąku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorginto Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Poszedłem za radą kolegi Edwardo i kupiłem Zaubera 2000. Na początku tygodnia powinienem go mieć u siebie, więc zdam jakąś kr?łtką relację z materiałem wideo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofi Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Jak to ten stary Zauber to będziesz zadowolony. Ja swoim 5 lat kręcę i w tym roku dopiero przeszedł smarowanie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 W tej cenie polecam coś z rodziny Ryobi. Applause mieści się w tej cenie ale ze swojej strony proponuję nieco dopłacić i wziąć Zaubera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 odkopie temat z obni?źką ceny poszukuje kołowrotka pod pstrągowe łowychciał bym ?źeby dobrze wsp?łłpracował z ?źyłką jak i z cienką plecionkąze względu na krucho wyglądający w perspektywie przyszłych wydatk?łw bud?źet chciał bym tę machinę kupić za około 100zł, dam radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 W tej cenie jeśli chcesz coś nowego to, jak dla mnie, Mistrall Amundson. Cenowo jak Shimano Catana, a jakościowo o niebo lepiej. Dragon?łw, okum?łw i innych takich nie miałem, ale pewnie te?ź byś coś znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 a tak z ciekawości jeszcze ... czy do 200zł znajduje się coś co od kołowrotka takiego jak wspomniany mistrall amundson było by o klasę lepsze? bo w zasadzie jeśli miał bym stanąć oporem przy 100zł jak za 170 było by coś w og?łle z innej pułki jeśli chodzi o klasę kołowrotka to te?ź bym się wiele nie zastanawiał co wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Z nowych - mocno wątpię ?źebyś wyrwał coś lepszego. Z u?źywek - jest szansa na jakiegoś red arca, zauberka albo ticę librę, a i o to będzie cię?źko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 http://allegro.pl/spro-blue-arc-9300-i2037788569.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Z tańszych kręck?łw mogę polecić Mistrala Tournament FD,dostałem w prezencie ?łw kręciek od panny, pr?łbuję go popsuć w r?ł?źne dozwolone be?ź uzycia młotka sposoby(du?źe gumy gł?łwki 30 gram +kopyto 6 i jerkowanie)woby 10-12cm obrot?łwy nr 6,8 morsy algi,szarpanie na zaczepach itd.kręciek grafitowy na kiju 50 gramowym tetrany niemiłosiernie,na chama te?ź wyciągnął około 40 karpi okolicy 5kg maczany w wodzie.swoisty crash test.z linka 20lb.z tego co słychać to naprawdę z ni?źszej p?łłki mistrall jest chyba liderem,farba z błyszczących plastik?łw złazi ale kręciek działa poprawnie. z czystym sumieniem mogę polecić.nie wiem kiedy m?łj siądzie ale staram się jak mogę masz w sumie 3 szpulki metalowe. z innych w tej cenie to polecam sprawdzone wszystkie pochodne Ryobi,lub u?źywję slammera na allegro czasem mo?źna wydłubać za podobna kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 W podobny, acz mniej ekstremalny spos?łb, 'testowałem' przez 2 sezony amundsona. Z podobnym efektem. A dodać muszę, ?źe zakupiłem go ju?ź u?źywanego, jako opcję 'tymczasową'. W komplecie 2 szpulki metalowe, r?łwno nawija ?źyłkę (plecionki nie stosowałem), hamulec te?ź ok. Jak chcesz coś lepszego to niestety trzeba się wykosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi