Skocz do zawartości

Kołowrotek 150-200zł

Jorginto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowicz?łw,

szukam kołowrotka do średniego spiningu (przynęty do 30 g, czyli taki okoniowo-szczupakowy), z przednim hamulcem, w podanym w temacie przedziale cenowym. Przeznaczony gł?łwnie na jeziora. Łowię przede wszystkim na gumy, drop shota oraz w niewielkim stopniu na woblery i blachy.

Zastanawiałem sie nad takimi kołowrotkami:

1. Daiwa Crossfire 3000X

2. Mitchell Fluid 2000

3. Abu Garcia Cardinal 302i

Kt?łry z tych kołowrotk?łw warto polecić (w tym przedziale cenowym odpada Dragon Maxima HS, z kt?łrego nie jestem zadowolony, Catana ju?ź mi się lepiej spisuje). Do Cormorana nie mam przekonania, a Quantum, Penn, Okuma to dla mnie czarna magia - nie miałem styku z tymi sprzętem.

Pozdrawiam

Witam na forum.

Moim zdaniem przyjeta metoda doboru kolowrotka nie zda egzaminu.

Zwlaszzca jezeli rozwiazanie ma miec chocby w zarysie cos wspolnego z Twoja stopka w podpisie.

Zapytalbym raczej ktory kolowrotek dostepny u nas w sklepie wytrzyma dobrze pracujac zadowalajacy okres czasu/ zalozenie ekonomiczne aby nie wchodzic zbyt wysoko z cena?

Przypuszczam, ze nadal sporo ludzi wchodzac do sklepu zada tego rodzaju pytanie...po czym ekspedient pojdzie do polki z rzeczami o danym poziomie cenowym i bedzie oferowal to co mu najbardziej zbywa.

Gumo

p.s.Ja na pytanie, ktore zawarlem w odpowiedzi: nie umiem, nie wiem...

Te?ź ciekawy.

Widzę jeden z koleg?łw na forum ogłasza się z Shimano Exage. Niezła propozycja ze te pieniądze.

skoro z catany jesteś zadowolony :D

w końcu to ten sam kołowrotek z plastiku(porwnaj schematy, troszkę inaczej malowany) z jednym ło?źyskiem więcej, czy warto ? oceń sam ;)

Daiwe bym sobie odpuścił na 100% przez przypadek miałem ją w ręce w... decathlonie mo?źe i się fajnie kręci ale brak ło?źyska oporowego!!! Co skreśla kołowrotek do spiningu. Ja bym się zastanowił na twoim miejscu nad doło?źeniem 60zł i masz spro blue arc, albo nad jakąś u?źywka w stanie perfect.

Nie, ?źebym tańsze Daiwy w szczeg?łlnie wysokim powa?źaniu miał, ale kiedyś (wcale nie tak dawno) nie było ?źadnego kołowrotka, kt?łry miałby ło?źysko oporowe :huh: - a jednak dało się tym spiningować i to całkiem wygodnie B) . W związku z tym stwierdzenie brak ło?źyska oporowego!!! Co skreśla kołowrotek do spiningu jest jednak chyba lekką przesadą :unsure: .

Pzdr,

Fatso

Myślę, ?źe za 220 PLN mo?źna mieć nowego Zaubera 200 + 30 złociszy za zapasową szpulę. Myślę, ?źe pocieszył byś się tym kołowrotkiem :D

Jeśli chcesz, pisz na priva, dam namiary na sprzedawcę, mo?źe jeszcze ma kilka sztuk w starej cenie. Oczywiście wszystko oficjalnie-legalnie, na gwarancji.

• 9 miesięcy temu...

odkopie temat z obni?źką ceny

poszukuje kołowrotka pod pstrągowe łowy

chciał bym ?źeby dobrze wsp?łłpracował z ?źyłką jak i z cienką plecionką

ze względu na krucho wyglądający w perspektywie przyszłych wydatk?łw bud?źet chciał bym tę machinę kupić za około 100zł, dam radę?

a tak z ciekawości jeszcze ... czy do 200zł znajduje się coś co od kołowrotka takiego jak wspomniany mistrall amundson było by o klasę lepsze? bo w zasadzie jeśli miał bym stanąć oporem przy 100zł jak za 170 było by coś w og?łle z innej pułki jeśli chodzi o klasę kołowrotka to te?ź bym się wiele nie zastanawiał co wybrać :unsure:

Z tańszych kręck?łw mogę polecić Mistrala Tournament FD,dostałem w prezencie ?łw kręciek od panny, pr?łbuję go popsuć w r?ł?źne dozwolone be?ź uzycia młotka sposoby(du?źe gumy gł?łwki 30 gram +kopyto 6 i jerkowanie)woby 10-12cm obrot?łwy nr 6,8 morsy algi,szarpanie na zaczepach itd.kręciek grafitowy na kiju 50 gramowym tetrany niemiłosiernie,na chama te?ź wyciągnął około 40 karpi okolicy 5kg maczany w wodzie.swoisty crash test.z linka 20lb.

z tego co słychać to naprawdę z ni?źszej p?łłki mistrall jest chyba liderem,farba z błyszczących plastik?łw złazi ale kręciek działa poprawnie.

z czystym sumieniem mogę polecić.nie wiem kiedy m?łj siądzie ale staram się jak mogę :mellow: masz w sumie 3 szpulki metalowe.

z innych w tej cenie to polecam sprawdzone wszystkie pochodne Ryobi,lub u?źywję slammera na allegro czasem mo?źna wydłubać za podobna kasę.

W podobny, acz mniej ekstremalny spos?łb, 'testowałem' przez 2 sezony amundsona. Z podobnym efektem. A dodać muszę, ?źe zakupiłem go ju?ź u?źywanego, jako opcję 'tymczasową'.

W komplecie 2 szpulki metalowe, r?łwno nawija ?źyłkę (plecionki nie stosowałem), hamulec te?ź ok.

Jak chcesz coś lepszego to niestety trzeba się wykosztować.