Skocz do zawartości

Wspólne zakupy w sklepach RB

termin_

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

35 papierów za przesyłkę z blankiem 2-częściowym, to całkiem przyzwoicie.

Z kolei mnie policzyli dość słono (prawie 15$) za przesłanie kompletu przelotek, uchwytu kolowrotka, kilku tulej piankowych i uchwytów haczyka.

Na razie odpuściłem sobie, bo przesłanie tych paru drobiazgów da się spokojnie obskoczyć kwotą wyraźnie poniżej 10$. Chyba, że moje potrzeby wzrosną wydatnie, a koszt przesyłki nie aż tak. Wtedy może to mieć sens.

Była już dyskusja na ten temat. Może warto przypomnieć, że niektóre źródła zza Wielkiej Wody czasami mocno przesadzają z cenami przesyłek i warto chwilę poświęcić, na znalezienie sprzedawców, którym nie odbiło, ewentualnie ponegocjować z tymi, których już znaleźliśmy.

Pzdr,

Fatso

fatso te 15$ to min na ubespieczoną przesyłkę by w razie czego odzyzkac kase za skradzione fanty. dowiedziałem się że na wschodnia europe puszczają praktycznie tylko ubespieczone.

i jeszcze pytanko czy znacie ich firmowe blanki? intwresuje mnie 4 skład 8,6 20 lb 1 oz. i ogólnie info o jakosci ,blanków anglersworkshop dzięki z góry

Tylko ubezpieczone? Zależy, kto ... :unsure:

Poza tym nie jestem pewien, czy ta jest z ubezpieczeniem.

Dali mi do wyboru: I can ship your order in a small flat rate box for $14.95. There is no tracking on that service. I can use the Global Priority Mail for about $25.00 and there would be tracking available for that package.

Coś podejrzewam, że z ubezpieczeniem jest ta droższa.

Komplet przelotek sprzedawcy z ebaya potrafią przysłać za ok. 5$ bez problemu. Półtora tygodnia i jest u mnie. Sęk w tym, że ebayowa oferta przelotek nie jest wystarczająca, a poza tym niektórzy ślą tylko do USA, skubani <_<

A ich blanków nie znam, sorry :(

Pzdr,

Fatso

P.S.

Eeee, tego ... poszedłem po rozum (te jego resztki, jakie chyba jeszcze mam Embarassed ) do głowy i sprawdziłem ceny poczty USA. No i z grubsza tyle wychodzi :blush:Embarassed .

Sie gupio czepiałem ...

Fatso, to pójdź jesze po rozum do głowy i sprawdz ceny przelotek w pracowniach w Polsce bo moze się okazac, ze jak np. potrzebujesz komplet alconite-ow do jednego kija, to po doliczniu 15 usd (60zł) przesyłki - lepiej kupic na miejscu w pracowni dodatkowo odpada ryzyko że przesyłka nie dotrze albo że przyśla nie to co trzeba (co prawda w anglersworkshop raczej nie zaliczaja wpadek, ale np. jak kupowalem przelotki w Cabelasie to za kazdym razem cos pomylili ). W przypadku blanków dochodzi jeszcze ryzyko uszkodzenia w transporcie oraz tego że przysłany blank będzie pozostawiał wątpliwości co do jakości - i tu niestety muszę powiedzieć że z anglersworkshop nigdy juz blankó nie zamówię bo jak zamówiłem kiedyś 3 lamiglasy i jednego seekera - to okazało się że seeker oraz jeden z lamiglasów miały klikające złącza, chociaż prosiłem żeby dokładnie sprawdzili blanki przed wysyłką :unsure: niestety czasem sprawdza się przysłowie że skąpy dwa razy płaci :lol: :angry:

Ja nie Alconity, ino te takie ... no ... lekuchne wielce, co to jedna i ponad 100 potrafi kosztować ...

A że u naszych Rodbuilderów ceny na niektóre rzeczy są całkiem do rzeczy, to wiem :D

Inna sprawa, że nawet Alconity z Guidesnblanks (ale to UK) warto było brać, nawet z przesyłką. A jak jeszcze parę rzeczy się dorzuciło i koszt był rozłożony! Ba!

Pzdr,

Fatso

P.S. Ehm, no ... 15$, to raczej 45 złociszy, niż 60, ale ja tylko tak ...

Ja już raczej też unikam kupowania blanków online. No chyba, że trafia się jakaś wysoka przecena, tak że jestem gotów zaryzykować. Nie chodzi nawet o klikające złącza, czy krzywe blanki. Wyobraźcie sobie, że sprzdawca ma pod ręką 2 blanki, jeden ma potwornie mocny efekt kręgosłupa a drugi ledwo wyczuwalny. Jak myślicie który pogoni, a który przetrzyma? Jak kopne się na osobiste oględziny to mogę wymacać kilka i wybrać taki jaki mi pasuje najbardziej. Drobiazgi warto sprowadzać jak najbardziej, opłaty za przesyłki flat rate box, są bardzo korzystne. Trzeba tylko przejżeć cennik USPS i się targować.

• 3 miesiące temu...

Witam koleg�łw,
własnie zrobiłem w poniedziałek moje pierwsze zakupy w Mudhole, tak na probe kilka drobiazg�łw za 50usd...
W poniedziałek potracili z miejsca owe 50usd z karty kredytowej, a dzis doliczyli international shipping czyli 15 usd. W sumie 65usd i potracili z karty 65usd mellow.png

Na mojego @ z zapytaniem dostałem odpowiedz ze pierwsza kwota to preapproval i zostanie zwr�łcona za kilka dni...

Czy to u nich tak zawsze? Czy jak kupujesz blank za 150 usd to musisz miec na karcie srodki na 350 USD???

Witaj.Ta firma tak ma.Blokowanie podw?łjnej kwoty jest be niestety nic na to nie poradzisz.Ale są i plusy, towar jest pakowany osobno(drobny sort) a opakowania opisane. Nie było nigdy pomyłek, w razie brak?łw magazynowych dosyłaja nawet jedną przelotkę na sw?łj koszt!Osobiście jestem zadowolony.Na pocieszenie- przy 50usd unikniesz opłat podatkowo celnych. :(

pozdro Artur

• 1 miesiąc temu...

Taka ciekawostka.Przy ostatnim zam?łwieniu z Mudhole ilość środk?łw na karcie płatniczej nieznacznie przekraczała wartość przesyłki,byłem pewien ?źe system odwali zam?łwienie,nic podobnego,zostało zrealizowane.przypadek? A mo?źe w takiej sytuacji nie blokują podwojonej kwoty?

pozdrawiam Artur

• 2 tygodnie później...