Glacky Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 CześćCzy ktoś z Was miał doświadczenia z sklepem tackle24.de ? z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 CześćCzy ktoś z Was miał doświadczenia z sklepem tackle24.de ? z góry dzięki za odpowiedź Mialem, odbylo sie bez problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Panowie rodbuilderzy potrzebuję dwa ozdobne pierścionki o średnicy zewnętrznej 24,5 - 25 mm a o wewnętrznej minimum 21 mm. Gdzie tego szukać?? Niby znalazłem coś takiego http://fishingrod.pl/pl/Pierscienie-zaczepy-koncowki/CRB/CRB-SSTR-pierscien-ozdobny-do-uchwytow-DPSM-p207c69.htmlAle wymiarów nie ma...A może ktoś z was ma na zbyciu coś takiego?Zadzwoń do Sergiusza to ci wytoczy jaki chcesz rozmiar, ja tak zamawiałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glacky Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Mialem, odbylo sie bez problemow.Dzięki, zatem zamawiam od nich .. niestety BRC nie dał rady ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Będę robił za chwilę w Mudhole jakieś zakupy. Ktoś chętny na jakieś pierdółki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 (edytowane) Może następnym razem.... Edytowane 8 Lipca 2017 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Szybko, bardzo szybko. Lotnicza 5-7dni po tym jak dojdą na US adress. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Arek następnym razem... Teraz jestem na wczasach... Połączymy coś następnym razem... Ps... Przelotki zabrałem... Blank Ci oddam... Jak chcesz mogę przelać kasę luba dać Ci do ręki Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Ps... Przelotki zabrałem... Blank Ci oddam... Jak chcesz mogę przelać kasę luba dać Ci do ręki Przy okazji "do ręki'. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Będę robił zakupy w DE (Tackle.24.de) Ktoś coś potrzebuje z jakiejś drobnicy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Kidy wysyłasz zamówienie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vodoo Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 A ja przed 2 godzinami odebrałem od nich przesyłkę Swoją drogą, już kilka razy tam zamawiałem, wszystko bardzo sprawnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Kidy wysyłasz zamówienie ? W poniedziałek ... chyba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAXIMARTIN Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Mam pytanie o te zakupy w USA i Kanadzie.Kupiłem kiedyś kołowrotek w przeliczeniu na PLN około 1600 zł-kołowrotek przyszedł szybko i zapłaciłem tylko za przesyłkę.Innym razem kupiłem za około 1000 zł ,czekam na paczkę i nic,zamiast paczki przyszło zawiadomienie z urzędu celnego w Warszawie,naliczyli mi około 60 % podatku i cła,oprócz tego kazali wypełnić jakiś druk CIT czy coś takiego,około 150 stron-żaden śmiertelnik sam tego nie wypełni,potrzebny jest program komputerowy więc musiałem oddać to do prywatnej izby celnej która też bierze kasę za wypełnienie CITu-akurat miałem szczęście że mam chody więc zapłaciłem grosze ale normalnie płaci się sporo za usługę wypełnienia tego druku.Pytanie-jak to jest że raz trzeba płacić ,innym razem nie,drugie pytanie dlaczego zwykłego detalicznego kupującego traktuje urząd celny w Warszawie jak importera który sprowadza towar na wielką skalę,trzecie pytanie-widzę że zamawiacie większe zakupy ,padły kwoty 300 dolarów-więc można kupować za wyższe kwoty bez cła i podatków czy nie????Na wszystkich forach związanych ze sprowadzaniem rzeczy z USA jest napisana magiczna kwota około 400 zł,po jej przekroczeniu płaci się te podatki i wypełnia te chore kwity jak importer.I jeszcze jedno-znoszone jest cło na produkty z Kanady-czy to już obowiązuje,sprowadzał ktoś z Kanady na kwotę wyższą niż te 400 zł?Ja radziłem sobie w ten sposób że prosiłem o wysyłkę sprzętu z UK jeśli firma z USA miała swoje magazyny w Anglii i wtedy nie płaciłem.Cała sprawa jest mało jasna i nawet Urzędy skarbowe pokrętnie wypowiadają się na te tematy.Proszę o info w tej sprawie ale tylko kogoś kto naprawdę ma doświadczenie w tych zakupach,nie chciałbym znów zapłacić 60% do ceny zakupu-szczerze to mało przyjemna historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Witaj za pierwszym razem miałeś sporo szczęścia UC-ego w zasadzie nie interesuje czy jesteś osobą prywatną / fizyczną czy firmą ( osobą prawną ) . Jeśli jest import podlegający cłu to po przekroczeniu pewnej kwoty np 400 zł zapłacisz cło ale i akcyzę ( jeśli to towar akcyzowy np samochód ) , a następnie podatek Vat u nas 23% . Aby było śmieszniej jeśli przesyłka była ubezpieczona i wysyłka/transport wchodziły w warunki sprzedaży - koszty dodatkowe , to one zwiększą wartość towaru do obliczania cła / akcyzy / Vat-u : towar 100 wysyłka 10 ubezpieczenie 5 warunki zakupu EXW to wartość towaru dla UC 115 . Jeśli warunki dostawy do klienta bez uwzględnienia w/w kosztów to wartość towaru 100/ fakturowa ....Vat jest liczony od wartości końcowej powiększonej o ew składniki które wcześniej podałem ....cło / ew akcyza / koszty dostawy / ubezpieczenia ... jak żyć Panie Premierze jak żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Raczej Pani Premier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Proszę o info w tej sprawie ale tylko kogoś kto naprawdę ma doświadczenie w tych zakupach,nie chciałbym znów zapłacić 60% do ceny zakupu-szczerze to mało przyjemna historia.Generalnie chyba jednak lepiej się nastawiać, że przy zakupach z USA będą dodatkowe koszty (VAT, cło), jeżeli z jakiegoś, sobie tylko wiadomego powodu Urząd Celny ich nie naliczy to tylko miłe zaskoczenie, a nie gorzkie rozczarowanie.Jak już wspomniałeś reguł nie ma tzn. są, ale najczęściej niezbyt jasne lub stosowane uznaniowo... Często na www/papierze wygląda to super ale potem okazuje sie że już nie jest tak kolorowo, może i trochę taniej ale są inne problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAXIMARTIN Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Będę robił zakupy w DE (Tackle.24.de) Ktoś coś potrzebuje z jakiejś drobnicy? Chcę kupić jedną rzecz na tej stronie.Jesli będziesz robił zakupy w najbliższym czasie to dorzucę się do przesyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 WitamZ końcem tygodnia planuje zamknąć zamówienie w w/w sklepie, jeśli ktoś coś potrzebuje to zapraszam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Hej co tam mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 A co bierzesz? Mają na coś dobre ceny czy może oferują produkty u nas niedostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 biorę winn gripy, mają promocję na blanki NFC dla przykładu, popatrzcie, jak coś sie spodoba to do mnie na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 wysłałem pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leadrock Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Cześć! Dzięki za informację. Poważnie się zastanowię. Wyślę Ci pw wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 A bierzesz jakieś blanki 1 częściowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi