Skocz do zawartości

Wspólne zakupy w sklepach RB

termin_

Rekomendowane odpowiedzi

Dlatego pod koniec grudnia kupiłem 6 blanków karpiowych - co prawie skończyło się domową awanturą :angry: - fochy i tak były, ale dzięki temu zaoszczędziłem równowartość jednego blanku.

darc

A w zeszłym tygodniu przechodziłem obok pracowni i się zastanawiałem czy wziąć graty na kolejny kijek czy jeszcze poczekać chwile... :angry:

Swoją drogą wcześniej obiło mi się o uszy, że po nowym roku ceny mają podskoczyć...

P.S. No jak ja bym wszedł do domu z sześcioma blankami na raz to rozwód murowany :lol:

Nurki to dopiero będą, w ciągu najbliższych tygodni po wyrokach agencji ratingowych i na początku lutego po kolejnym bezsensownym szczycie :lol: .

Agencje ratingowe akurat dla Polski są łaskawe. Gorzej, że z jednej strony w dół ciągnie strefa Euro, a z drugiej Węgry. I tym sposobem całkiem niezłe wyniki można o kant d... rozbić.

A moje plany na kijek na ten sezon musiałem poprawić o 50zł :angry:

Agencje ratingowe akurat dla Polski są łaskawe. Gorzej, że z jednej strony w dół ciągnie strefa Euro, a z drugiej Węgry. I tym sposobem całkiem niezłe wyniki można o kant d... rozbić.

:angry:

Agencje dla nas są łaskawe i wogóle wszystkie prognozy są super na tle reszty biednych żuczków . Jak mawiał J.J. Murphy rynek dyskontuje wszystko dlatego, inwestorzy nie kupują tych historii. Coś jest warte tyle ile ktoś jest w stanie za to zapłacić. A ile dla nich jest warta nasza waluta to widać. :D

A w jednej z pracowni ostatnio była wyprzedaż jakich mało :D Loomisy po 200zl, Cd-ki tyle samo, travele Gattiego 123zł itd :D :D :D

A ja jak zwykle sie nie zalapalem :(

Na black friday w USA w tym roku kupilem lozyska, a przeszly mi obok nosa St Croix SC V za 50 % ceny.

Chyba musze sie skupic na rybach, a nie zakupach.

Szczegolnie ze mi sumy ostro spadaja ostatnio podczas holu

Im szybciej ten burdel padnie, tym lepiej dla nas.

A agencje ratingowe są łaskawe do czasu, dla Włochów też były.

Teraz narzekamy, a jazda dopiero będzie jak złoty naprawdę poleci na łeb, będzie jak za czasów mojego dzieciństwa, dolar za 4,20 albo i więcej

Ja stwierdziłem, że nie kupuje blanków - wolę kupić używkę - albo tera uwaga, herezja - coś Kongera albo coś od Smoka :lol:

Rybom ponoć nie przeszkadza!

I w ogóle, fajnie przegląda się stare wątki na j.pl, ludzie polecali sobie Arrivale z JP np za 550 zł z cłem i przesyłką :mellow:

Albo avidy krótsze za 700 zł, z multikami to samo :D

Ps. Blanki blankami - a paliwo Panowie? Obecnie wyjazd na weekendowe ryby we dwie osoby, wolę nie mówić ile wyjdzie...

A w jednej z pracowni ostatnio była wyprzedaż jakich mało :D Loomisy po 200zl, Cd-ki tyle samo, travele Gattiego 123zł itd :D :D :D

Bujo,to to jeszcze nic.ja ostatnio byłem świadkiem jak po upadku dystrybutora na aukcji sprzedało się 150 Lamiglasów (gotowych kijów modele 2011r) z czego większość (90%)w cenie wywoławczej.

Dodam ,co istotne,że ceny wywoławcze kształtowały się od 14 do 20 euro za sztukę...niezależnie od modelu...

Najwyższa cena jaka padła na aukcji to jakieś 70 euro.

Zauważyliście, co tym :angry: :angry: :angry: do ich :angry: :angry: :angry: łbów strzeliło? Nie tak dawno temu wprowadzili taką politykę kosztowo-wysyłkową, jak Cabelas. Czyli za przesyłkę 20% kosztów zakupów, ale nie mniej, niż 20$.

Teraz coś tam u nich sprawdzałem i ku wkur... niekulawemu stwierdziłem, że teraz jest odpowiednio 25% i 30$ :huh: . Porąbało tych cholerników dokumentnie :angry: Trza u nich konto skasować ... a taki skurkobani mają wybór :angry:

Pzdr,

Fatso

P.S. Kto jeszcze ma tak duży wybór przede wszystkim przelotek i uchwytów kołowrotka?

Witam

Faktycznie już się u nich nie opłaca brać drobnicy

Acidrod wychodzi taniej, również matagi bo bo u niego można indywidualnie zawalczyć o jakiś rabat. Generalnie jest bardzo elastyczny

Wracając do mudhole to wycofali również wysyłkę dwuskladowego blanku usps, pozostaje wyłącznie fedex co w zasadzie jest równoznaczne z cłem i vatem. Szkoda bo sklep dobry i w sumie ciężko.znałeś podobny z taka ilością asortymentu

Pozdrowka

Ps. Ostatnio taniej mi wyszło wziąć komplet przelotem z cabelas

Pamiętam jak 2-3 lata temu koszt wysyłki z mudhola to było ok. 11$. Ostatnio jak pisze Fatso za kilka pierdół 20$ i już mi się odechciało, teraz jak jest 30$ to naprawdę ich pogięło. Ja ostatnio obieram politykę antyamerykańską i co mogę to biorę z innych kierunków. Moja choroba to muchozolia więc blanki cts, nawijaki danielsson, hmmm z linkami trochę gorzej.... :( bo Airflo mi zupełnie nie leżą więc jednak hameryka. Przelotki wiadomo H&H (choć trafiają się niedoróby). Poczytałem ostatnio trochę opini o Recoil-ach i wiem, że ich nie chę. Nitki i lakier niestety też hameryka... no i niestety sensowne uchwyty do muchówek też robią tylko hamerykanie (rec, struble + kilku małych). Da się pewne pierdoły kupić na ebay ale raczej niewielki wybór u pojedyńczych sprzedawców... Jest kolo na ebay który wysłał mi trochę blanków i sprzętu i ceny wysyłek normalne (blanki np. 10$ first class-em i 30$ Priority international-em), na blanki i komponenty dobre ceny ma.

Ściąga rzeczy których nie ma w swoim sklepie na ebayu - jego nick to gimpyflyfisher. Karl jest bardzo kontaktowy gość - polecam ale warto czasem dopłacić do Priority i mieć pewność, że dojdzie...

kwiat

a w ogóle przy tym kursie pln to trza improwizować ze starych zapasów... :D

mnie tez ostatnio skasowali, o negocjowaniu kosztow przesylki nawet nie chcieli rozmawiac ... probowalem zamowic to samo w anglersworkshop ale nie maja takiego asortymentu, przesylka bylaby o 5 dolarow tansza a cale zakupy o 10 w sumie zoszczedzilbym 15 dolarow ale nie kupilbym tego co zamierzalem tylko 75% tego a reszta jakies ersatze

Acidrod wychodzi taniej

@peresada

moglbys podac adres?