Skocz do zawartości

Wspólne zakupy w sklepach RB

termin_

Rekomendowane odpowiedzi

Przeliczyłem szybko i wyszło mi, że będzie taniej kupować blanki MHX w FC, nawet z wysyłką do Irlandii. 310 blank + ok. 115 zł wysyłka kurierem i pakowanie.

Jak będziesz sprzedawać blue rapida daj znać :D

A co, ciągle jeszcze nie masz swojego?

Mój Blue Rapid ma dożywocie, Peresada będzie mi robić lekką łososiówkę.

Jak to jest ze sklepem ACIDROD?

Złożyłem tam zamówienie 26.02.2012r., płatność poprzez paypal i do dziś, żadnego odzewu z ich strony. Mam 45 dni na wszczęcie procedury roszczeniowej.

Czy oni tak walą w kulki? Nie odpowiadają na maile, lipa straszna. Nigdy u nich nie kupowałem, chyba mnie robią na szaro.

Ostatnio bralem cos z podobnego sklepu w stanach - zamowienie 14 luty, kasa za towar poszla i czekam na wycene za przesylke, w miedzyczasie pisze dwa maile i nic.

W koncu dwa dni temu zadzonilem. Bardzo mily pan powiedzial ze 'jakbym zamowil pacifiki albo cos innego amerykanskiego to by od razu wyslal, a te fuji to z japoni musza dojsc od producenta stad opoznienie'. Ale maja byc w tym tygodniu zdaje sie i przesylka ma wyjsc okolo 7$ takze chyba warto poczekac.

Dzwon albo cierpliwie czekaj ... te amerykanckie ludzie jakies dziwne sa :/

Ja nie liczyłem, lecz celnik. I taką informację od celnika dostałem. Nie dość, że musiałem pojechać po paczkę na jakieś zadupie za wyścigami w Warszawie to jeszcze nie chcieli mi wydać tego samego dnia. :angry: Ww kwoty to te których nie obejmuje cło, lecz naliczany jest VAT.

Sklep to:

http://www.johnnyspond.com/

Ale wstrzymalbym sie do czasu az moje zamowienie 'przejdzie' - dam znac, poki co cisza po ostatniej rozmowie.

Wszystko przyszlo w weekend do kolesia i dzis zaplacilem za przesylke $5.50 - wysylane w kopercie.

Dogadywałeś się z nimi przez maila? W warunkach sprzedaży napisali, że minimalna stawka poza USA to $11.50, a standardowo to koszty wysyłki powiększane są o $4 + 4% zamówienia. To jak to w końcu jest?

Przez telefon rozmawialismy. Zamawialem kilka szczytowych przelotek - miesci sie to do koperty spokojnie, koles mnie skasowal prawdziwa wartosc jaka zaplacil za wysylke. Wczesniej nic sie nie moglem doczytac o cenie przesylki - nie widzialem zadnych 11$ na stronie, chyba ze to nowosc. Kazda przesylka jest traktowana indywidualnie chyba.

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...