Skocz do zawartości

Wspólne zakupy w sklepach RB

termin_

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem wczoraj dwa krótkie blanki z Mudhola. Przesyłka 30$, całość 123$. Jak już wysłali to dopiero zobaczyłem, że idzie to to Fedexem - no i się trochę zmartwiłem... Przy zakupach żadnego wyboru oczywiście nie było co do firmy (myślałem że jak krótkie dwuskłady to łyknie USPS a tu dupa... Dajcie znać jakie i czy na pewno czekają mnie dodatkowe koszty?

pzdr

kwiat

Z Fedexem nie miałem problemów - chyba 50 PLN opłaty za zgłoszenie + cło i VAT (jakieś 27% za blanki). Dodatkowo kredytowali za free należności celne. Ale współpraca jako firma z firmą. Nie wiem jak to wygląda w przypadku współpracy osoba-firma. W pesymistycznej wersji masz ~150 PLN do zapłaty. Czy ci dołożą podatki to nikt nie wie, ale szanse masz spore.

Kupiłem wczoraj dwa krótkie blanki z Mudhola. Przesyłka 30$, całość 123$. Jak już wysłali to dopiero zobaczyłem, że idzie to to Fedexem - no i się trochę zmartwiłem... Przy zakupach żadnego wyboru oczywiście nie było co do firmy (myślałem że jak krótkie dwuskłady to łyknie USPS a tu dupa... Dajcie znać jakie i czy na pewno czekają mnie dodatkowe koszty?

pzdr

kwiat

Przy zamówieniach towar+ przesyłka powyżej 100$ obligatoryjnie wysyłają Fedexem.

tak jak piszą przedmówcy nastaw się na dodatkowe koszty celno- podatkowe 27%

pozdro.

• 3 tygodnie później...

Panowie specjaliści! czy kupując te wszystkie komponenty do budowy wędek, kupujecie je dla siebie czy po to żeby ktoś Wam tę wędkę wykonał?

Chciałbym, zamówić u kogoś kij sandaczowy na Wisłę (z łódki) gumy sandaczowe + główki 30-35g.

Chcę żeby to było coś naprawdę dobrego - nie chcę za rok szukać innego :)

Polećcie mi proszę najlepsze rozwiązanie.

Kuba

Panowie specjaliści! czy kupując te wszystkie komponenty do budowy wędek, kupujecie je dla siebie czy po to żeby ktoś Wam tę wędkę wykonał?

Chciałbym, zamówić u kogoś kij sandaczowy na Wisłę (z łódki) gumy sandaczowe + główki 30-35g.

Chcę żeby to było coś naprawdę dobrego - nie chcę za rok szukać innego :)

Polećcie mi proszę najlepsze rozwiązanie.

Kuba

Podjedź do najbliższej pracowni i najpierw pomacaj kilka blanków czy gotowych wędek. Wtedy będziesz wiedział co oferują "nasi" zanim w ciemno zaczniesz ściągać blank czy komponenty zza oceanu.

Komponenty to Ci wyjdą taniej (mała paczuszka), ale blanki obecnie to raczej nie. Chyba, że muchowe, które mają po 4 składy i sprzedający nie będzie przycinał na wysyłce. Blanki opłaca się brać jak będziesz brał kilka + komponenty, wtedy choć i tak będzie cło + vat, to jednak sumarycznie rozchodzi się jakoś po kościach. Pracownia raczej Ci nie złoży na Twoich, bo raz, że nie mogą za podzespoły ręczyć, a dwa, w cenach komponentów jest wliczona jakaś marża, więc to byłoby działanie na szkodę firmy, jeśli rozeszłoby się ile wynosi robocizna w rzeczywistości.

Przy okazji, pytanie ode mnie. Czy ktoś zamawiał coś ostatnio od http://www.johnnyspond.com/ . Napisałem do nich 3 maile w ciągu 6 dni i na żaden nie dostałem odpowiedzi. Nie wiem, czy oni działają czy nie, dziwnie to wygląda. :wacko:

Ja brałem jakiś czas temu,nie dosyć że długo czekałem to przysłali tylko to co mieli na stanie oczywiście zwracając różnice na moje konto w paypal ale gdybym wiedział o bym nie zamawiał .A oprócz tego brakowało jednego woblera :angry:

Ale cła nie płaciłem ;)

• 2 tygodnie później...

Ja musialem do nich dzwonic bo na maile nie odpowiadali. Bardzo mily pan wyjasnil mi ze nie ma tych przelotek i ze to troche potrwa. No i trwalo to dosyc dlugo, ale mi sie nie spieszylo i wszytko przyszlo z jakas smieszna cena za przesylke. Fakt ze wszytko zajelo chyba ze 2 miesiace.

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

to ja mogę być trzeci :) jak jest jeszcze miejsce ;)

też bym zakupił dwa uchwyty Fuji SK2 t.j.

to x 2 szt https://www.rodpro.de/fuji-reel-seats/3622-fuji-sk2-skss17ash

to x 2 szt https://www.rodpro.de/fuji-reel-seats/3618-fuji-sk2-skss17

pozdrawiam :)