kwiat Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Kupiłem wczoraj dwa krótkie blanki z Mudhola. Przesyłka 30$, całość 123$. Jak już wysłali to dopiero zobaczyłem, że idzie to to Fedexem - no i się trochę zmartwiłem... Przy zakupach żadnego wyboru oczywiście nie było co do firmy (myślałem że jak krótkie dwuskłady to łyknie USPS a tu dupa... Dajcie znać jakie i czy na pewno czekają mnie dodatkowe koszty?pzdrkwiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Jak fedexem i wyszło $123, to na 99% będzie vat+cło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Z Fedexem nie miałem problemów - chyba 50 PLN opłaty za zgłoszenie + cło i VAT (jakieś 27% za blanki). Dodatkowo kredytowali za free należności celne. Ale współpraca jako firma z firmą. Nie wiem jak to wygląda w przypadku współpracy osoba-firma. W pesymistycznej wersji masz ~150 PLN do zapłaty. Czy ci dołożą podatki to nikt nie wie, ale szanse masz spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Moje doswiadczenie Z Mudholem i Fedexem w tym roku jest takie:blank 50usd, przesyłka 30usd..... kurier pod drzwiami skasował 80zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 123$+cło i od tego VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Kupiłem wczoraj dwa krótkie blanki z Mudhola. Przesyłka 30$, całość 123$. Jak już wysłali to dopiero zobaczyłem, że idzie to to Fedexem - no i się trochę zmartwiłem... Przy zakupach żadnego wyboru oczywiście nie było co do firmy (myślałem że jak krótkie dwuskłady to łyknie USPS a tu dupa... Dajcie znać jakie i czy na pewno czekają mnie dodatkowe koszty?pzdrkwiat Przy zamówieniach towar+ przesyłka powyżej 100$ obligatoryjnie wysyłają Fedexem.tak jak piszą przedmówcy nastaw się na dodatkowe koszty celno- podatkowe 27%pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Dzięki za lawinę odpowiedzi , niestety tego się spodziewałem, minęły widać czasy przesyłek pocztą, loterii i... niższych kosztówkwiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq73 Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Kupował już ktoś u nich http://www.jsflyfishing.comWysyłają tańszą opcją niż 30$ za zamówienie ponad 100$ ? MOżę ma ktoś jakieś doświadczenia z negocjacją wysyłki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba77 Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Panowie specjaliści! czy kupując te wszystkie komponenty do budowy wędek, kupujecie je dla siebie czy po to żeby ktoś Wam tę wędkę wykonał?Chciałbym, zamówić u kogoś kij sandaczowy na Wisłę (z łódki) gumy sandaczowe + główki 30-35g.Chcę żeby to było coś naprawdę dobrego - nie chcę za rok szukać innego Polećcie mi proszę najlepsze rozwiązanie.Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Panowie specjaliści! czy kupując te wszystkie komponenty do budowy wędek, kupujecie je dla siebie czy po to żeby ktoś Wam tę wędkę wykonał?Chciałbym, zamówić u kogoś kij sandaczowy na Wisłę (z łódki) gumy sandaczowe + główki 30-35g.Chcę żeby to było coś naprawdę dobrego - nie chcę za rok szukać innego Polećcie mi proszę najlepsze rozwiązanie.KubaPodjedź do najbliższej pracowni i najpierw pomacaj kilka blanków czy gotowych wędek. Wtedy będziesz wiedział co oferują "nasi" zanim w ciemno zaczniesz ściągać blank czy komponenty zza oceanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Komponenty to Ci wyjdą taniej (mała paczuszka), ale blanki obecnie to raczej nie. Chyba, że muchowe, które mają po 4 składy i sprzedający nie będzie przycinał na wysyłce. Blanki opłaca się brać jak będziesz brał kilka + komponenty, wtedy choć i tak będzie cło + vat, to jednak sumarycznie rozchodzi się jakoś po kościach. Pracownia raczej Ci nie złoży na Twoich, bo raz, że nie mogą za podzespoły ręczyć, a dwa, w cenach komponentów jest wliczona jakaś marża, więc to byłoby działanie na szkodę firmy, jeśli rozeszłoby się ile wynosi robocizna w rzeczywistości. Przy okazji, pytanie ode mnie. Czy ktoś zamawiał coś ostatnio od http://www.johnnyspond.com/ . Napisałem do nich 3 maile w ciągu 6 dni i na żaden nie dostałem odpowiedzi. Nie wiem, czy oni działają czy nie, dziwnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Ja brałem jakiś czas temu,nie dosyć że długo czekałem to przysłali tylko to co mieli na stanie oczywiście zwracając różnice na moje konto w paypal ale gdybym wiedział o bym nie zamawiał .A oprócz tego brakowało jednego woblera Ale cła nie płaciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Rozumiem. Dziękuję @sebson. Chyba odpuszczę, głuchy mail źle wróży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Ja musialem do nich dzwonic bo na maile nie odpowiadali. Bardzo mily pan wyjasnil mi ze nie ma tych przelotek i ze to troche potrwa. No i trwalo to dosyc dlugo, ale mi sie nie spieszylo i wszytko przyszlo z jakas smieszna cena za przesylke. Fakt ze wszytko zajelo chyba ze 2 miesiace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Panowie, potrzebuję kupić czteroskładowy blank muchowy , jakiś tani , np . Pac.bay 8'6" lub 9" #6 - macie może jakichś sprawdzonych sprzedających którzy nie szaleją z cenami wysyłki takiego króciaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerda jajeczny Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Koledzy podrzućcie jakieś namiary na sklepy sprzedające komponenty do produkcji kijków możliwie najbliżej Katowic i okolic. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 a co potrzebujesz?blisko katowic to nie jest www.sklep.brc.com.pl www.brc.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalspin Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 http://fishingrod.pl/ Wszędzie masz wysyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerda jajeczny Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 ok dzięki. Czasami człowiek potrzebuje coś "pomacać" zanim kupi. Ale jak nie ma takiej opcji to pozostaje popytać i kupić wysyłkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Chcę sobie kupić uchwyt Fuji VSS w Gun Smoke'u, ale min zamówienie to 30E, może ktoś chce się podłączyć z jakimś zakupem to podzielimy się przesyłkąhttps://www.rodpro.de/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Ja z chęcią się podłącze,wziąłbym dwa fuji SK2 16 ,jeden spin i jeden cast.W razie czego szczegóły na pryw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 to ja mogę być trzeci jak jest jeszcze miejsce też bym zakupił dwa uchwyty Fuji SK2 t.j.to x 2 szt https://www.rodpro.de/fuji-reel-seats/3622-fuji-sk2-skss17ashto x 2 szt https://www.rodpro.de/fuji-reel-seats/3618-fuji-sk2-skss17 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 (edytowane) wstępnie byłoby nas trzech czyli wysyłka 6Euro na głowę o to czterech, czyli 4,5E + pewnie jakieś 6-7zł wysyłka do Was Edytowane 12 Grudnia 2012 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 niech każdy do jutro wyśle mi na priv co chce, najlepiej linki jak kolega rybak109 - to zmówię to jutro wieczorem i poda adres do wysłki ja odeślę mu mój numer konta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Kurcze zastanawiamnie ,czy ta nakrętka SKSS16ASH jest z gwintem tj z SKSPSN16 ,czy ten element trzeba zamawiać oddzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi