Skocz do zawartości
  • 0

Status użytkownika

guciolucky

Pytanie

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A widzicie Panowie, nie istenieje coś takiego jak przypadkowa anomaila matriksa.

Każde istnienie/działanie ma swoją przyczynę i swój skutek.

Paradoks polega na tym, że nieistnieje też pojęcie nieistnienia, jeśli tylko można sobie "coś" wyobrazić to następuje automatyczne powołanie tego "coś" do istnienia, w pewnym zakresie i sensie :)

Dlatego też w myśl starożytnego chińskiego powiedzenia "Uważaj czego sobie życzysz bo może się spełnić" a w rzeczywistości "Uważaj czego sobie życzysz bo to się spełni" trzebaby brać pod uwagę świadomą odpowiedzialność za wszystkie intencje, w myśli, słowie i działaniu. Na tak zwany codzień często nie dostrzegamy rzeczy w rzeczy samej i przypisujemy je do tzw. dzieła przypadku ponieważ nie znajome są na ten czas inne formy wyjaśnień :)

ps.

..wiem o kogo chodzi Kuba... :D

Edytowane przez Sławek.Sobolewski
  • Like 5

• 0
Dlatego też w myśl starożytnego chińskiego powiedzenia "Uważaj czego sobie życzysz bo może się spełnić" a w rzeczywistości "Uważaj czego sobie życzysz bo to się spełni" ...

... to ja sobie życzę "po metrze" w boleniu, sandaczu i szczupaku... co do kluski, na początek, może być taka z "szóstką" z przodu... jazikiem też nie pogardzę...  no, niech się wreszcie spełni...

• Like 1

• 0

Teoria mówi o równoległych "rzeczywistościach", których jest nieskończenie wiele. Aspekt Ciebie istnieje w każdej z nich jako forma energii, duszy (nazwa może być dowolna) w każdym z tych światów następuje kreacja tego co widzisz poprzez wyrażone intencje. I tu się zaczyna zabawa. im intencja w zamiarze ma być bardziej precyzyjna tym trudniej ją wyrazić, przykład:

Kobieta była młoda i piękna ale nie miała szczęscia w miłości, życzyła sobie poznać Pana który:

1. Jest przystojny

2. Jest bogaty

3. Jest dowcipny

4. .. itd

Wyraziła intencję jednak nie doskonale precyzyjną.

Pojawił się obok niej Pan który spełnił wszystkie te kryteria ale w pakiecie dostała również to o czym sobie nie życzyła. 

Pan był sadystą i tłukł ja regularnie w obliczu czego życzone walory przestały mieć pierwotne znaczenie.

Tak więc jak powyżej, uważaj czego sobie życzysz  ;) 

• Like 7

• 0

O co chodzi z tym dopiskiem u mnie "0 punktów ostrzeżeń", pod moim "bezawatarem"?

Czy muszę trochę popracować by jakieś punkty złapać?

I co i kto daje za te punkty?

Edit

U innych nie widzę jakichś nadziei na punkty, tylko u mnie.

Edytowane przez Z.Milewski

• 0

O co chodzi z tym dopiskiem u mnie "0 punktów ostrzeżeń", pod moim "bezawatarem"?

Czy muszę trochę popracować by jakieś punkty złapać?

I co i kto daje za te punkty?

Edit

U innych nie widzę jakichś nadziei na punkty, tylko u mnie.

Punkty przyznawane są za naruszenia regulaminu. Masz zero i to sobie szanuj. Punkty nie znikają. 

Ilość punktów jest sprawą wewnętrzną pomiędzy forumowiczem a redakcją. Osoby spoza redakcji widzą wyłącznie ilość własnych punktów ostrzeżeń, więc nie zobaczysz ich u nikogo innego. 

Za naruszenie regulaminu może ukarać Cię każdy moderator. Ich listę masz na stronie głównej forum, w linijce zaczynającej się od "XXX aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)".

• Like 3

• 0

Witam

nie mogę dodać sygnatury w moim profilu, tak jakby w ogóle nie było takiej opcji jak sygnatura.

a chciałbym dodać, a się nie da :(

edit:

dobra doczytałem w temacie o "stopkach" że zostały zawieszone, ale to było jakieś 6 lat temu

jakieś plany w tym kierunku?

Edytowane przez drChlubicz