trout master Opublikowano 17 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Pytasz bo nie wiesz?Czy, pytasz chcąc sprawdzić czy ja wiem?Ja nie wiem -----------Mi sie wydawało że Minnkota ale nigdy nie wchodziłem w szczegóły. Dziwi mnie tylko to że silniki na nich klękają i myśle że MK nie pozwoliłaby sobie na taki niewypał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Piąty sezon już pływam na Kipawie w Traxxis i mam zamiar jeszcze trochę popływać. A wdziałeś lub widział ktoś producenta który zaleci nie oryginalne części do swojego urządzenia, może być z innej branży. To tak jakby podcinał gałąź na której siedzi. Super. Możesz powiedzieć czy sprawdza się lepiej i nie chodzi mi o prędkość tylko o pobór prądu. Miałem i mam podejrzenia , że na trójramiennej silnik powinien zużywać mniej prądu. http://www.sonarsklep.pl/sruba-do-silnikow-minn-kota-3-lopaty-kipawa-314-p-281.htmlhttp://www.sonarsklep.pl/sruba-do-silnikow-minn-kota-5055lbs-zwiekszajaca-predkosc-p-265.html ale , według tabeli nic nie podchodzi do traxxis 55lb, a Kipawa Max tylko do silników bez maksymizera. No i .......... nic z tego nie wynika. Prośba sprawdzić jaką masz tą kipawę założoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Mam KIPAWA MAXX. Pobór kiedyś mierzyłem, ale niewiele pamiętam już, a bajek nie chce pisać. Bezpiecznika 80A nie wywala .To nie jest śruba na prędkość, ale na duże jednostki i uciąg, ostatni weekend wiatr jaki był każdy widział, ja na blaszanej około 5m łodzi we dwóch i majdan spokojnie poruszałem się po wodzie w granicach ekonomi maksymizera, nie odkręcając na maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Wszystko OK - tylko w opisie masz " Nie stosować do silników z oryginalnym maximizerem - nie wytrzyma maximizer ", to hamuje moje popędy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) http://www.ebay.com/itm/Minn-Kota-Maxxum-55T-Trolling-Motor-42-Shaft-1368336-NEW-in-open-box-/331982564999?hash=item4d4bb3ee87:g:W4cAAOSw9N1Vv2iL&vxp=mtr Masz może do tej bestii oringi, uszczelki , itp.Czy można dobrać coś za samochodowych ?Ja do swojej bestii planuję zrobić ochronę śruby z blachy kwasowej nie ma co. Edytowane 17 Października 2016 przez norbertkrakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Wszystko OK - tylko w opisie masz " Nie stosować do silników z oryginalnym maximizerem - nie wytrzyma maximizer ", to hamuje moje popędy.Ja mam jeden z tych nieoryginalnych maksymizerów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 (edytowane) Ja mam jeden z tych nieoryginalnych maksymizerów.Ooooooooo. To mi sie podoba!!!!! Czyli co wsadziłeś? Zdradzisz tajemnice? ___________@norbertkrakow W amerykańcach masz wszystko w jednostkach calowych. Pamiętaj to, bo większość zmienia pózniej nakrętki (np. na M10) i zdziwieni że sruba poleciała w toń jak śmigło. Simeringi tez niestety są calowe. Ja przy tym Extrime mam dwa simeringi o wymiarach takich jak z linku niżej. http://www.wszystkodlarolnictwa.pl/mini%20srebrny/shop/2206-13788-0-1272857793CBP001-Pierscien-Simmering--12x118x516--uszczelniacz-12-70x28-57x7-93.html Podobnie jest z oringami choć tu już europejskie sobie naciągniesz. Zwróć uwagę przy simeringu jakie są wymiary pod uszczelnienie. I tak wlasnie jest w tej MK. Oś ma niecałe 13mm a gniazdo w pokrywie niecałe 30mm. Jak cos to chyba w tym sklepie zakupy trzeba bedzie zrobic. Pzdr. Edytowane 18 Października 2016 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Ooooooooo. To mi sie podoba!!!!! Czyli co wsadziłeś? Zdradzisz tajemnice? A co tu zdradzać, tu masz wszystko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 A co tu zdradzać, tu masz wszystko. Aaaaaaaaaa. OK. Myślałem że sam coś skleciłeś. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 varimax ma śróbę 3 łopastkową typu jak w 2-gim linku i działa.ja mam 40lb kumpel 45lb.trochę dziwne że mk max nie wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Nie ma w tym nic dziwnego, wszystko wyliczone, maxymizer pod daną śrubę i już. Zakładasz większy z lepszym chłodzeniem i na kipawie śmigasz. Lub ryzykujesz i zakładasz 3 łopatkową i śmigasz do czasu jak coś się przepali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grelo6 Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Koledzy może macie schemat jak samemu można zrobić maximizer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 może i wyliczone,ale varimax nie ma chłodzenia i też potrafi się nieźle nagrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi