MaverikZagan Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Witam grono chciałbym zapytać czy w Wielkopolsce gdzieś można wybrać się na lipienia ? Nie mam pojęcia nigdy nie jeździłem w te rejony a w sumie nie mam tak daleko, byłbym wdzięczny za jakieś informacje chętnie podzielę się informacjami o moich okolicznych rzeczkach i miejscach gdyby ktoś był by chętny na wspólny wypad na jesiennego profesora w lubuskie to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Wielkopolskie to spora część dorzecza Gwdy czyli rejony mi niezwykle bliskie. I tam spokojnie można się wybrać na lipienia. Jak chcesz coś więc wiedzieć to prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielinskik Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Mój rodzinny dom znajduje się nad Gwdą w okolicach Piły. Lipieni jest tu dużo (przynajmniej były kilka lat temu), jest też dużo klenia, trafiają się jazie i brzany. Choć sam na muchę nie łowię, odcinek od Piły do Ujścia znam bardzo dobrze. Muszkarzy tu nie ma, ale woda nadaje się jak najbardziej do tej metody. Z tego co pamiętam około 10-15 lat temu ukazał się nawet artykuł w wędkarzu polskim o połowie lipienia w tym miejscu. W razie co służę pomocą w rozczytaniu wody i wyborze stanowisk. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Piła Kalina na tzw "kamieniu" pilscy muszkarze ostro łowili na Gwdzie. Nie wiem czy jeszcze coś tam zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi