Skocz do zawartości

Nagrywanie pracy woblera. Prosty ale genialny sposob.

Melanzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie.

Pojawił się właśnie nowy filmik Paula z budową "urządzenia" do mocowania kamery i nagrywania pracy woblerow. Budowa jest prosta jak barszcz i myślę że może to zmienić wygląd naszych filmików.

Pomyślałam, że zasługuje to na nowy wątek.

Ja przy chwili czasu buduje takie ustrojstwo na bank.

Co myślicie?

Pozdr

M

• Like 12

Cześć Maciej

Jak to, co myślimy. Paul ma głowę na karku, skonstruował świetne ustrojstwo. Ja nazwałbym to katamarankiem.

Bardzo mi się podoba.

Jest robótka na zimę...

Aha, i jeszcze jedna sprawa...muszę kupić kamerkę...i nauczyć się płynnie "kumać" po wyspowym angielsku...

Pozdrawiam

Alek 

Cześć Maciej

Jak to, co myślimy. Paul ma głowę na karku, skonstruował świetne ustrojstwo. Ja nazwałbym to katamarankiem.

Bardzo mi się podoba.

Jest robótka na zimę...

Aha, i jeszcze jedna sprawa...muszę kupić kamerkę...i nauczyć się płynnie "kumać" po wyspowym angielsku...

Pozdrawiam

Alek

Alq jest plan zebym robił dla Paula napisy PL ale wiecznie jest pośpiech żeby coś wrzucić jak najszybciej, jak najszybciej i jakoś to nie działa. Może zimą uda nam się z Paulem zgrać to jakoś lepiej.

Gofer kilku rurek do kupy nie złożysz? :)

Pozdr

M

• Like 2

Ciekawe rozwiązanie.Do pełnej wiedzy o pracy woblera przydałoby się mocować kamerę z góry i z przodu.Taka opcja.

Wszystko jest do zrobienia. Mocowanie z przodu można wykonać mocujac kamerkę na krótszej "plozie" a z góry myślę że można na długiej plozie umieścić jeszcze jeden trójnik, dodatkowa rurka do góry, jedno kolanko i mamy to.

Ja już rozmyslam nam moją wersją. WaterWolf z przodu i dwa GoPro, jeden nagrywajacy pod wodą, drugi z powierzchni. Mam jeszcze jeden dodatkowy pomysł, ale tu bede potrzebował CNC. Może pokombinuje z mocowaniem 2 Water Wolfow , zobaczymy. Jest to temat na zimę więc jeszcze pomysłów trochę raczej będzie :)

Pozdr

M

Zawsze jestem w szoku, ze temu Gościowi chce sie robić niektóre rzeczy ;) Np obejma/uchwyt do kamery, ktora można dostać za pare złotych w sumie. Stosując ciut cieńsze rurki pcv spokojnie zastosujemy obejmę z zestawu każdej kamery.

Nie mniej patent super ciekawy i dla lurebuilderow bardzo przydatne urządzenie.

• Like 1

Żbiku nie wiem jak u Paula, ale u mnie to 10 razy szybciej bym sobie zrobił takie mocowanie niż miał latać po sklepach i szukać odpowiedzniej średnicy. 

Rzeczy, które dla Ciebie są normalne do dostania w lokalnym sklepie w Irlandii mogą być wyzwaniem.

Grubość rur w tym przypadku ma znaczenie. Na cienkich mógłbyś nie utrzymać kamery, a już na pewno było by więcej drgań/wychyleń. 

Pozdr

M