gorgol Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Witam,szanowni koledzy czy wiecie może,czy da sie zamienic rączke od ryobi zaubera,tą składaną,na nie składaną,czy będzie,pasowac od jakiegoś innego kołowrotka,jak tak to od jakiego?pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 idealnie pasuje od red arca, słyszałem, że od dragona Maxima też pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Bo ryobi wszystko robi tylko trzeba wyczaić który model jest podobny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Ta wiem ale nie kupie reda ttylko po to aby mieć zapasowa korbe,bo jest zauber i przy nim bym został,tylo znalazł do niego zapasową korbke,bez kupowania kolejnego kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Dzwonisz do serwisu i zamawiasz, powinni sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 żeby to było takie proste Jozi niestety oni za bardzo nie chcą odstąpić części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 A ile może kosztować wymiana czyli naprawa złamanej korbki .Ściemy nie potrafisz wcisnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 @Jozi-dobrze kombinujesz,ale teraz jak namierzyc taki serwis,i czy znajduje sie w pl?a jak będą chcieli złamana korbę,to wtedy co trzeba odkrecić i złamać i im wysłać,a oni mi odeslą pismo ze to nie z winy sprzętu,.(mały OT) Kiedys firmowe buty oddałem na gwarancje bo sie odkleiła podeszwa to mi przysłali buty z powrotem i napisali ze obuwie niewłasciwie użytkowane Więc nie zawsze jest tak prosto jak sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 jak chcesz dokupić normalną korbę z T knob'em to od bluearca powinna pasować, bo z redarc to masz z tym I z czerwoną zatyczką. jeszcze kwestia gdzie sie doprosić, z drugiej strony wystarczy Ci jakaś osoba która kupiła np. tegoż bluearca i ma paragon/gwarancję - nie powinni robić problemu z odsprzedaniem zcęści. powiedz że zgubiłeś i już.jeszcze oczywiście kwestia ceny pozostaje niewiadoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Odgrzewam kotleta Temat ogólnie znany ale nigdzie nie znalazłem tego co chciałem. Mianowicie, jak dużych luzów dostaje składana korbka w "starym" Zauberze? Czy są sposoby aby zniwelować te luzy? Niby jest nowa wersja Zaubera z wkręcaną korbką ale do mnie nie przemawia, za bardzo przybajerzona. Macie swoje spostrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriu1985 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Korbka w nowym zauberze nie składa się wogole wiec luzów żadnych nie dostanie. Musisz ją wykręcić z korpusu żeby zdemontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeksawyer Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Czy wymieniał ktoś knob w zauberze na jakiś inny? Mój się zużył a może coś fajniejszego by się dało założyć niż oryginalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Od daiwy pasują :-)Jest gdzieś już taki temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeksawyer Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Nie znalazłem To znaczy pasują od daiwy bez żadnych przeróbek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Ten jest od Caldii X. Od Certate też pasuje. Więc powinny od innych też pasować.Bez żadnych kombinacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeksawyer Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Muszę jeszcze poszukać po sieci chyba, że ktoś jeszcze napisze jeśli zmieniał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Od nowych Lt też pasuje.Daiwa ma długość 25.7 mm a Shimano 26.6 mm :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeksawyer Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Od nowych Lt też pasuje.Daiwa ma długość 25.7 mm a Shimano 26.6 mm :-) To długości osi podałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek3 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 ja do zaubera podłączyłem od spro blue arca i jest gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aresyl Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Koledzy, a może posiadacie niepotrzebna korbke (nieskładaną) zaubera 4000 za nieduże pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 WitamDo Zaubera 4000 pasuje korbka od Applause CR 1000, posiadam oba.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras25 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Taka ciekawostka, tak wygląda knob korbki Blue Arc 7200 po 2 latach używania, tylko spin ULX do 9g.knob mosiężny. A tak po roku, w Zauber 3000 tylko spin, Inazuma do 22g knob nierdzewny Oszczędność producenta na łożysku za parę groszy,uchwyt korbki podparty z jednej strony na pierścieniu z tworzywa,szorstkie jak papier ścierny, a z drugiej na łożysku. Korbki Spro i Zaubera mają identyczne wymiary sześciokąta,pasują zamiennie bez problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 WitamWłaśnie ostatnio wymieniłem sobie w zauberze tą tulejkę na łożysko za kilka złociszy, przed zdjęciem knoba ten obrazek mi przyświecał, ale u mnie na szczęście bez takich spustoszeń, kupiłem kilka na zapas bo do rolki kabłąka są takie same.Ciekawostka - w Applausie CR pod knobem są dwa łożyska.pozrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 knob spro 7200.jpgTaka ciekawostka, tak wygląda knob korbki Blue Arc 7200 po 2 latach używania, tylko spin ULX do 9g.knob mosiężny. A tak po roku, w Zauber 3000 tylko spin, Inazuma do 22g knob nierdzewny knob zauber 3000.jpg Oszczędność producenta na łożysku za parę groszy,uchwyt korbki podparty z jednej strony na pierścieniu z tworzywa,szorstkie jak papier ścierny, a z drugiej na łożysku. łożysko+tulejka.jpg Korbki Spro i Zaubera mają identyczne wymiary sześciokąta,pasują zamiennie bez problemu.Na pewno tulejka skraca żywotność knoba, ale przy częstej konserwacji wytrzyma bez problemu te 2 lata i dużo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzit@wp.pl Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Zauber 2000 - z 2021 roku od czego podejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi