Skocz do zawartości

SZWECJA/SZKIERY 2011

szwagier.janusz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieje, że takie akcje jak ta wcześniej opisana nie zdarzają się często.

Dobra nie będę już więcej przynudzał, lecz wstawię parę fotek, coby ożywić wątek.

Ryb było sporo. Te z otwartej wody były długie, chude, pięknie wybarwione, lecz średnio silne :lol:

.

post-556-1348915540,5341_thumb.jpg

post-556-1348915540,7946_thumb.jpg

Szczupaki stamtąd były bardzo grube i to one dyktowały warunki holu. Były nieco jaśniejsze od swych sióstr z otwartej wody.

.

PS:

Niestety, oko ryby nie zawsze jest ostre jak brzytwa, no ale w ciągu paru minut nie byłem w stanie kolegom więcej przekazać na tematy związane z robieniem zdjęć... Czasem miałem wrażenie, że jak prosiłem o większego zooma to chwytali za pierścień AF-a <_<

To tak w skrócie. Dobrej nocy.

post-556-1348915541,5893_thumb.jpg

post-556-1348915541,8187_thumb.jpg

Fajne foty - dzięki!!!

Szczupłe wygrzewały się na płytkich zatokach? Na jakiej głębokości było ich najwięcej lub/i były największe?

Tak jak mówisz. Większość ryb stała na płyciznach. I wybierały te naprawdę płytkie miejsca. Przykładowo na 2 - 2,5 metrowym blacie była pustka. Ale 100 metrów bliżej brzegu gdzie było poniżej metra stały naprawdę grube lochy i tam też były brania. Trochę mnie to zdziwiło, bo to bardzo podobne miejsce i do tego blisko siebie. Wolały jednak tą trochę cieplejszą wodę. Potwierdziło mi się to kilkukrotnie. Duże słońce im nie przeszkadzało.

Fajne foty - dzięki!!!

Szczupłe wygrzewały się na płytkich zatokach? Na jakiej głębokości było ich najwięcej lub/i były największe?

... gdzie było poniżej metra stały naprawdę grube lochy i tam też były brania....

Czyli łowienie takie jakie kocham najbardziej, Marcin weź coś walkthedog'owego - piękne widowisko gwarantowane. Doświadczenie z płytkich wód już masz, nie pozostaje nic innego jak tylko ŁOWIĆ i ŁOWIĆ i ŁOWIĆ ...... :mellow:

Ja dziś na walizkach w oczekiwaniu na nocny prom B)

PZDR

Zanderix

• 3 miesiące temu...

Witam

Ponieważ jest potrzeba aktualnych wieści z szwedzkich łowisk pozwolę sobie załączyć link z bieżących wieści ze szkierowego łowiska Valdemarsvik.

Najświeższe info z wczoraj; bardzo dobre żerowanie szczupaków i okoni na gumy Relaxa L-4 w kolorze zgnitej zieleni z czerwonym akcentem, sliderów 10-tek tonących w kolorze makreli oraz obrotówek AGLIA nr 4 i 5 srebrnych.

http://www.facebook.com/pages/W%C4%99dkarstwo-Taszarek-i-Syn -Fishing-Guiding-Valdemarsvik-Sweden/139810362780281

Pozdrawiam, Yukon

Cześć

Pozdrowienia dla Roberta i Mateusza. Łowiliśmy u was dwa razy w Valdemarswik ( może Robert pamięta kolegę Maćka, który wyciągnął sandacza osiemdziesiąt parę centymetrów, który wziął na jego oczach tuż przy łodzi). Myślałem, że takie wyniki już tam nie będą padały.......

Dobrze zrozumiałem, że to ostatni sezon Roberta na tym łowisku?

• 3 tygodnie później...

Radanet

Dziękuję za pozdrowienia w swoim imieniu i Mateusza. Ja zakończyłem już swój tegoroczny,jesienny pobyt w Valdemarsvik. Kolejny sezon już na wiosnę przyszłego roku. Zaczynam oczywiście w Valdemarsvik. Mimo iż to ogrom wody do łowienia to znam ją już jak własną kieszeń i nie muszę jej odkrywać na nowo.Jak masz ochotę znowu połowić w Valdemarsvik to już teraz zapraszam na wiosenny sezon 2012. Pozdrawiam, Yukon

• 3 tygodnie później...