RobertGizycki Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Mam nadzieje, że takie akcje jak ta wcześniej opisana nie zdarzają się często.Dobra nie będę już więcej przynudzał, lecz wstawię parę fotek, coby ożywić wątek. Ryb było sporo. Te z otwartej wody były długie, chude, pięknie wybarwione, lecz średnio silne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Pewnego dnia wpłynęliśmy w zatokę z dużo cieplejszą wodą. Mieszkały tam liny, jaziki no i szczupaki oczywiście . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Szczupaki stamtąd były bardzo grube i to one dyktowały warunki holu. Były nieco jaśniejsze od swych sióstr z otwartej wody. . PS:Niestety, oko ryby nie zawsze jest ostre jak brzytwa, no ale w ciągu paru minut nie byłem w stanie kolegom więcej przekazać na tematy związane z robieniem zdjęć... Czasem miałem wrażenie, że jak prosiłem o większego zooma to chwytali za pierścień AF-a <_< To tak w skrócie. Dobrej nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Fajne foty - dzięki!!!Szczupłe wygrzewały się na płytkich zatokach? Na jakiej głębokości było ich najwięcej lub/i były największe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Polacy, Niemcy i Szwajcarzy zawsze byli praktyczni, zwlaszcza w wedkarskiej goscinie.Do tego trzeba dodac ceny ryb w sklepach za Odra i wszystko stanie sie jasne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Fajne foty - dzięki!!!Szczupłe wygrzewały się na płytkich zatokach? Na jakiej głębokości było ich najwięcej lub/i były największe? Tak jak mówisz. Większość ryb stała na płyciznach. I wybierały te naprawdę płytkie miejsca. Przykładowo na 2 - 2,5 metrowym blacie była pustka. Ale 100 metrów bliżej brzegu gdzie było poniżej metra stały naprawdę grube lochy i tam też były brania. Trochę mnie to zdziwiło, bo to bardzo podobne miejsce i do tego blisko siebie. Wolały jednak tą trochę cieplejszą wodę. Potwierdziło mi się to kilkukrotnie. Duże słońce im nie przeszkadzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Fajne foty - dzięki!!!Szczupłe wygrzewały się na płytkich zatokach? Na jakiej głębokości było ich najwięcej lub/i były największe? ... gdzie było poniżej metra stały naprawdę grube lochy i tam też były brania.... Czyli łowienie takie jakie kocham najbardziej, Marcin weź coś walkthedog'owego - piękne widowisko gwarantowane. Doświadczenie z płytkich wód już masz, nie pozostaje nic innego jak tylko ŁOWIĆ i ŁOWIĆ i ŁOWIĆ ...... Ja dziś na walizkach w oczekiwaniu na nocny prom PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Pod Filippi sie spotkamy <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Ja też to lubię . Staffu mam dużo i mam też walk-the-dogi .My napadamy w sobotę wieczorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Fajnie macie chłopaki . Mam nadzieje, że napiszecie, ze dwa zdania jak wrócicie do kraju. Połamania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 A ja również jutro pakuję się na promik i w sobotę w kole 16 pewnie już na łódce z wędką w grabkach będę siedział Ale najpierw trzeba będzie przeżyć drogę ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Chyba powoli rusza sezon na szwedzkie rybki.....Proszę kolegów o info o waszych wyprawach. Zawsze ciekawie się czyta te opowieści. Ja ruszam 23 wrzesnia na Storsjon. Jak wrócę zdam relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Widzę @radnet, że obraliśmy ten sam kierunek. Ja będę tam tylko tydzień wcześneiej. Mam nadzieje, że sandacze dopiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yukon Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Witam Ponieważ jest potrzeba aktualnych wieści z szwedzkich łowisk pozwolę sobie załączyć link z bieżących wieści ze szkierowego łowiska Valdemarsvik.Najświeższe info z wczoraj; bardzo dobre żerowanie szczupaków i okoni na gumy Relaxa L-4 w kolorze zgnitej zieleni z czerwonym akcentem, sliderów 10-tek tonących w kolorze makreli oraz obrotówek AGLIA nr 4 i 5 srebrnych. http://www.facebook.com/pages/W%C4%99dkarstwo-Taszarek-i-Syn -Fishing-Guiding-Valdemarsvik-Sweden/139810362780281 Pozdrawiam, Yukon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Cześć Pozdrowienia dla Roberta i Mateusza. Łowiliśmy u was dwa razy w Valdemarswik ( może Robert pamięta kolegę Maćka, który wyciągnął sandacza osiemdziesiąt parę centymetrów, który wziął na jego oczach tuż przy łodzi). Myślałem, że takie wyniki już tam nie będą padały.......Dobrze zrozumiałem, że to ostatni sezon Roberta na tym łowisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 RobertGizycki,Super zdjęcia i piękne ryby. Czy możesz zdradzić jakim sprzętem fotografowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 RobertGizycki,Super zdjęcia i piękne ryby. Czy możesz zdradzić jakim sprzętem fotografowane?Dzięki . Pewnie, że mogę: NIkon D3100 + Tamron AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II VC + Polarek Marumi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Raobercie naprawde przyjemne fotki.Rybki oczywiscie tez .Gratuluje udanego wypadu pozdrawiam Termos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yukon Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Radanet Dziękuję za pozdrowienia w swoim imieniu i Mateusza. Ja zakończyłem już swój tegoroczny,jesienny pobyt w Valdemarsvik. Kolejny sezon już na wiosnę przyszłego roku. Zaczynam oczywiście w Valdemarsvik. Mimo iż to ogrom wody do łowienia to znam ją już jak własną kieszeń i nie muszę jej odkrywać na nowo.Jak masz ochotę znowu połowić w Valdemarsvik to już teraz zapraszam na wiosenny sezon 2012. Pozdrawiam, Yukon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier.janusz Opublikowano 22 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Jak było na Storsjon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier.janusz Opublikowano 22 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 ..... Proszę kolegów o info o waszych wyprawach. Zawsze ciekawie się czyta te opowieści. Ja ruszam 23 wrzesnia na Storsjon. Jak wrócę zdam relacje. Czyżbyś jeszcze nie wrócił znad Storsjon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Biję się w piersi..... Oczywiście wróciłem, ale natłok obowiązków oczywiście mnie przytłoczył....Obiecuję, że w środę napiszę parę słów na temat tej wody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 @szwagier.janusz jeżeli jesteś ciekaw jakichś wieści i info o Storsjon to w tym wątku pisałem co nieco: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=22345&am p;start=0& pzdrjacavip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi