kocurck1 Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Postanowiłem koledzy opisać tu swój patyk jaki przerabiam.to pierwsza moja przeróbkę więc proszę Starszych Doświadczeniem Kolegów o pomoc i opinie.Plan jest taki.-brak lakieru albo wcierka -jedna startowa. potem przelotki jednostopowe S6 2x rozmiar 3 reszta nr 2 łącznie szt 9.I tu pytanie czy jak dam jeszcze mniejsze to nie bedzie problemu z przesuwaniem sie sznura. zmiana uchwytu. I tu kolejne pytanie co będzie lżejsze i czulsze korek czy pianka.kolejne pytanie jak uchwyt zdjąć bo we wrzątku trzymałem z 3 min i nie zszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 (edytowane) ...zmiana uchwytu. I tu kolejne pytanie co będzie lżejsze i czulsze korek czy pianka.kolejne pytanie jak uchwyt zdjąć bo we wrzątku trzymałem z 3 min i nie zszedł.Ja wybrałbym korek (korki są o różnej masie a najlżejszy to chyba ten "zwykły" klasy AAA...), ale każdy lubi coś innego...Zdarzyło mi się zdejmować uchwyty... - Zawsze robiłem to na ...szlifierce! - Niezbędne, więc było posiadanie kolejnego - nowego uchwytu! Edytowane 16 Października 2016 przez Dokuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 17 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 a wiec zostaje. uchwyt i korka też nie ruszam zeszlifuje go troszkę i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 22 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 (edytowane) pozwole zadać sobie pytanie mam zamiar budować kija muchowego pod zębatego kto mi powie jaki rozmiar przelotki użyc przy klasie 8-9 9" Edytowane 22 Października 2016 przez kocurck1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 A przerabiasz tego monolita do jakiego łowienia do żyłki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 24 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 24 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 linka dt 1 z ego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Ktos mi powie czy omotka przy łączeniu segmentów jest potrzebna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 na "męskiej" czy "żeńskiej" częsci ??Bo jesli pytasz o "żeńską" to tak, w przeciwnym wypadku może się to zakończyć rozłupaniem blanku wzdłóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Tak jak pisze kolega Marian - jest niezbędna i w tym wypadku jest to element wzmacniający, a nie ozdobny. A co do samej przeróbki to ja uchwyt zostawiłem, a korek dałem całkowicie nowy bo tamten jest marnej jakości. Przelotki tak samo S6 z tym, że dwie więcej niż u Ciebie założyłem. Śmiga wszystko dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Tak wygląda mój po przeróbce:http://jerkbait.pl/topic/21528-moje-projekty-pracownia-w%C4%99dkarska-zdzis%C5%82aw-czeka%C5%82a/page-6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Tak wygląda mój po przeróbce:http://jerkbait.pl/topic/21528-moje-projekty-pracownia-w%C4%99dkarska-zdzis%C5%82aw-czeka%C5%82a/page-6 Może kolega napisać ile ma przelotek założonych i czy blank na pewno lakierowny, a nie wcierka żywicy?Darcie lakieru i polerka to sporo roboty i nie każdy ma do tego cierpliwość. Z moją dostępnością wolnego czasu zeszło mi się z całą wędką około pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Przelotki policzę w domu wieczorem, może nawet jakieś ugięcie uchwycę na fot.A blank -faktycznie nie lakierowany, a wcierany. Uzyskał piękny fioletowy blask w słońcu.Chyba bezbarwny wcierany był kawałkiem folii albo w foliowej rękawiczce (chodzi o to aby się żadne nitki ani inne paproszki nie sypały).Cała akcja zajęła około tygodnia z suszeniem omotek i faktycznie podobno zdzieranie starego lakieru trwało najdłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 ok dzieki za odpowiedz na żeńskiej części zrobie omotkę bo do tego czasu nie miałem tego w planie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 myślę że kilka dni i wstawię fotki wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 (edytowane) Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez kocurck1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 [acronym=http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/4/6/7877893_20170404_113854.jpg][/acronym] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 (edytowane) Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez kocurck1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zokonczyłem i po testowałem trochę. Problemów miałem jak to przy pierwszym kiju ale jestem zadowolony jedynie lakierowanie napisu trochę kiepsko wyszło ale kiedyś to poprawie Teraz to na Dunajec zrobić gruby test.Prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 To daj znac jak juz bedziesz po testach, sam wlasnie rozmyslam nad przerobka tej wedki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 własnie jestem po Dunajcu kijek jest szybszy i czulszy i jakoś tak mi lepiej leży w dłoni bo korek pod siebie zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Swoja tez juz mam, ale przebudowa zapewne na jesieni/zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 A co sądzicie o przezbrojeniu blanku monolith XT Nymph klasy 4/5 na spinning UL? Potrzebuję dlugiej wędki do podawania much piankowych spinem, z użyciem żyłki 0.12 - musi szybko gasnąć po wyrzucie i głęboko pracować pod kleniami 40-50+ cm. Czy Waszym zdaniem jest to dobry materiał do takiej przeróbki? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Scyzor Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Łowię tak przezbrojony kijem dwa sezony Jest to bardzo fajna opcja do Micro dżigów maleńki gumek woblerów jak mały paznokieć i wszelkiego rodzaju małych przynęt. Największego klejenia wyjąłem na tą wędkę42cm pracowała aż po uchwyt kołowrotka. Miałem bolka na Wiśle tak pod 70 ale się Wypiął nie miałem najmniejszych szans łowię żyłką 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi