wujek Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Korzystając z wolnego czasu odwiedziłem dzisiaj swoje rewiry i w końcu namierzyłem rapkę, którą zdjąłem z warkocza. Bolka zaciąłem z dużej odległości. Uderzenie było bardzo mocne na granicy wytrzymałości żyłki, coś pięknego. Rapke podholowałem bez problemu do brzegu i dopiero przy nim pokazała na co ją stać. Miałem wrażenie że do końca nie wiedziała co jest grane Pozdrawiam WujekP.S Zdjecia będą jak Remek znajdzie wolną chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Dodane PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Szybko działasz , dziękiPozdrawiam Wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Ladnie, letnio i fajna ryba. Wyrazy uznania. Ile mial cm wtorkowy bolen ? Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Hmm, przyznam szczerze że go nie mierzyłem. Znowu nie miał mi kto zrobić zdjęcia więc trzeba było kombinować i w ferworze walki zapomniałem go zmierzyć. Oceniam go na ok 65cm.Pozdrawiam WujekWczoraj moja żonka Monini sprawiła mi niezłe lanie wyjmując dwa bolki a ja żadnego, ale dzisiaj trochę sie zrehabilitowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 @Janek, brawo, gratuluję kolejnego bolka. Żałuję, że nie byłem z tobą ale niestety nie miałem takiej możliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 @WujekJesteś szybszy niż reporterzy! Fajowy bolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Dzięki, dzieki, przez kilka dni dam odpocząć bolkom bo wyjeżdżam z miasta na parę dni, a w przyszłym tygodniu już jadę na Lofoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Nie martw się, podczas twojej nieobecności bolki z tych miejscówek trafią w dobre ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Wujek zycze Wam powodzenia i oczekuje malej relacyjki . Ciekawe jak w pelnie lata beda ryby braly na Lofotach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Cześć,Mimo trudnych warunków atmosferycznych (wiało tak, że mnie z główki zwiewało) udało mi się wyskubać rapkę. Daję zdjęcie bo mi się podoba PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Ta rapa ma mine jak by Ciebie zlowila ,hi,hi,hi ...zdiecie piekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 a jakie usteczka :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Mifek jakie usteczka ...to jest japa pewna siebie ...profesor bolen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 taaaaatylko okularkow brak do wnikliwego ogladania serwowanych przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Remek ma rapkę, mam i ja co prawda to czwartkowa ale chyba się nie przeterminowała Było jeszcze kilka ale jeszcze mniejsze niż ta. A tak w ogóle to mój nowy rekord ale będzie lepiej. W tym roku sie do nich dobiorę Miałem na haku takiego 70-80cm ale niestety był lepszy.Dzisiaj też byłem ale tak jak Remek mówi wiało niemiłosiernie i nic mi się nie udało złowić. Dopiero pod wieczór ryby zaczęły się pokazywać i nawet jednego sumka namierzyłem który się opychał uklejkami na płyciźnie ale z moim lekkim spinningiem wolałem go nie drażnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Mifek jakie usteczka ...to jest japa pewna siebie ...profesor bolen Jureczku, to uczeń szkoły średniej a nie profesor Phala, gratulacje! Ja też w tej fali dzisiaj miałem uderzenie, że woda wyskoczyła na prawie metr ale ... nie trafił PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 @Remek&PhalaGratuluje kolejnych pięknych rybek w sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 Dopiero dzisiaj zobaczyłem te zdjęcia. Gratuluję rapek. @Phala, gratuluję życiówki bolenia. Jaka to wielkość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 Skromna Zaledwie 55cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 Rekord to rekord. Będziesz się starał będą później większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 @Chłopaki, jak tam u was z wiślanymi boleniami?Ktoś połowił coś ciekawego? Ostatnio nie narzekam na brak wyników. Na każdym z wypadów udaje mi się złowić przynajmniej jedną rapę, jednak czekam z utęsknieniem aż ruszą się konkretniej... Wczoraj miałem ciekawy wieczór, bo w ciągu 30 minut złowiłem 3 nieduże rapy. Niestety nie zaobserwowałem ani jednej dużej.Jak u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 Ja ostatnio złowiłem dwie, jedna 55cm druga miedzy 65-70cm. Zdjęcia u Remka.Pozdr W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 We wtorek po pracy, razem z Xavim odwiedziliśmy moją ulubioną miejscówkę boleniową.Po 10 minutowej obserwacji wody, zaczęło się.Byliśmy świadkami wspaniałego koncertu boleniowego! Rap pojawiło się kilkanaście i co jakiś czas dawały o sobie znać atakami na powierzchni oraz wspaniałymi delfinimi wyskokami ponad lustro wody.W niektórych momentach tak mnie to wciągnęło, że nawet zapominałem o łowieniu. W ciągu około godziny miałem 6 brań. Udało mi się zaciąć i wyholować dwie rapy 46 i 67 cm. Najbardziej żałuję pierwszego brania, ponieważ siadła mi naprawdę duża rapa. Branie było typowo powierzchniowe, a świadkiem był Xavi, z którym później omawialiśmy emocje związane z tak ekscytującym braniem. Niestety bolek wypiął się po kilku sekundach. Nie wytrzymały kotwice, które rozprostowały się podczas agresywnego brania i odjazdu ryby. Pech chciał, że akurat w tym woblerze ich nie wymieniłem na solidniejsze... Tak czy inaczej jestem bardzo zadowolony bo 6 brań rap nie zdarza się zbyt często. Poza tym kolejny raz przekonałem się, że miejscówka jest bardzo dobra i mam nadzieję, że w tym roku jeszcze tam połowimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 21 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Ja też byłem i dostałem szczupaczka, sandaczyka i 3 ładne bolenie, zdjęcia ma Remek. Oprócz tego miałem jeszcze 3 brania bolków. Widać bolki zaczęły przedzimowe żerowanie.Pozdrawiam Wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi