Skocz do zawartości

Wiślane bolki

wujek

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystając z wolnego czasu odwiedziłem dzisiaj swoje rewiry i w końcu namierzyłem rapkę, którą zdjąłem z warkocza. Bolka zaciąłem z dużej odległości. Uderzenie było bardzo mocne na granicy wytrzymałości żyłki, coś pięknego. Rapke podholowałem bez problemu do brzegu i dopiero przy nim pokazała na co ją stać. Miałem wrażenie że do końca nie wiedziała co jest grane :mellow:

Pozdrawiam Wujek

P.S Zdjecia będą jak Remek znajdzie wolną chwilę.

post-2-1348913250,7484_thumb.jpg

post-2-1348913250,8643_thumb.jpg

post-2-1348913250,9578_thumb.jpg

post-2-1348913251,0592_thumb.jpg

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Hmm, przyznam szczerze że go nie mierzyłem. Znowu nie miał mi kto zrobić zdjęcia więc trzeba było kombinować i w ferworze walki zapomniałem go zmierzyć. Oceniam go na ok 65cm.

Pozdrawiam Wujek

Wczoraj moja żonka Monini sprawiła mi niezłe lanie wyjmując dwa bolki a ja żadnego, ale dzisiaj trochę sie zrehabilitowałem :D

• 2 tygodnie później...

Remek ma rapkę, mam i ja

co prawda to czwartkowa ale chyba się nie przeterminowała :lol: Było jeszcze kilka ale jeszcze mniejsze niż ta. A tak w ogóle to mój nowy rekord Embarassed ale będzie lepiej. W tym roku sie do nich dobiorę :mellow: Miałem na haku takiego 70-80cm ale niestety był lepszy.

Dzisiaj też byłem ale tak jak Remek mówi wiało niemiłosiernie i nic mi się nie udało złowić. Dopiero pod wieczór ryby zaczęły się pokazywać i nawet jednego sumka namierzyłem który się opychał uklejkami na płyciźnie ale z moim lekkim spinningiem wolałem go nie drażnić :mellow:

post-28-1348913261,8896_thumb.jpg

Mifek :mellow: jakie usteczka ...to jest japa pewna siebie ...profesor bolen :mellow:

Jureczku, to uczeń szkoły średniej a nie profesor :mellow:

Phala, gratulacje! Ja też w tej fali dzisiaj miałem uderzenie, że woda wyskoczyła na prawie metr ale ... nie trafił :mellow:

Pozdrawiam

Remek

• 1 miesiąc temu...

@Chłopaki,

jak tam u was z wiślanymi boleniami?

Ktoś połowił coś ciekawego?

Ostatnio nie narzekam na brak wyników. Na każdym z wypadów udaje mi się złowić przynajmniej jedną rapę, jednak czekam z utęsknieniem aż ruszą się konkretniej... :D

Wczoraj miałem ciekawy wieczór, bo w ciągu 30 minut złowiłem 3 nieduże rapy. Niestety nie zaobserwowałem ani jednej dużej.

Jak u was?

We wtorek po pracy, razem z Xavim odwiedziliśmy moją ulubioną miejscówkę boleniową.

Po 10 minutowej obserwacji wody, zaczęło się.

Byliśmy świadkami wspaniałego koncertu boleniowego! :mellow:

Rap pojawiło się kilkanaście i co jakiś czas dawały o sobie znać atakami na powierzchni oraz wspaniałymi delfinimi wyskokami ponad lustro wody.

W niektórych momentach tak mnie to wciągnęło, że nawet zapominałem o łowieniu. :mellow:

W ciągu około godziny miałem 6 brań. Udało mi się zaciąć i wyholować dwie rapy 46 i 67 cm. :D

Najbardziej żałuję pierwszego brania, ponieważ siadła mi naprawdę duża rapa. Branie było typowo powierzchniowe, a świadkiem był Xavi, z którym później omawialiśmy emocje związane z tak ekscytującym braniem. Niestety bolek wypiął się po kilku sekundach. Nie wytrzymały kotwice, które rozprostowały się podczas agresywnego brania i odjazdu ryby. Pech chciał, że akurat w tym woblerze ich nie wymieniłem na solidniejsze... :(

Tak czy inaczej jestem bardzo zadowolony bo 6 brań rap nie zdarza się zbyt często. Poza tym kolejny raz przekonałem się, że miejscówka jest bardzo dobra i mam nadzieję, że w tym roku jeszcze tam połowimy. :mellow: