admin Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Ja też byłem i dostałem szczupaczka, sandaczyka i 3 ładne bolenie, zdjęcia ma Remek. Oprócz tego miałem jeszcze 3 brania bolków. Widać bolki zaczęły przedzimowe żerowanie.Pozdrawiam Wujek Ok. Dałem się namówić. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 21 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Dziekować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Dzisiaj rano spędziłem kilka godzin nad Wisłą. Metr ryby mi się trafił: szczupaczek, sandaczyk i bolek Najbardziej cieszę się z sandaczyka, bo jak rozumiem znalazłem miejsce, w którym mogą być i większe. Co ciekawe wszystkie ryby złowione wzdłuż burty na Sieka ps. od jutra dołączam fotki tylko okazowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 MGOR@ to że złowiłeś sandaczyka(rozumiem że raczej niewielkich rozmiarów) wcale nie świadczy że będą tam duże, wręcz przeciwnie.Ja dzisiaj złowiłem dwie 70cm rapy. Pierwsza pięknie wzięła na wodzie o głębokości ok 50cm. Dokładnie widziałem cały atak. W pewnym momencie za woblerem pojawił się garb wody i rapa mocno łupnęła w wabik, coś pięknego. Bolki są w świetnej kondycji, pięknie walczą i są nieźle podpasione. Pozdrawiam W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 MGOR@ to że złowiłeś sandaczyka(rozumiem że raczej niewielkich rozmiarów) wcale nie świadczy że będą tam duże, wręcz przeciwnie. no widzisz ile jeszcze nauki przede mna? spodziewałem się, że te większe będą po prostu głębiej (o tej samej porze dnia), choć nie potrafię podać podstawy tego przekonania dwie po 70, hmmmm, piekne ryby, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Możesz próbować ale sandacze raczej odwiedzają burtę rocznikami. Może bez przesady, ale przewaznie jest tak że jak weźmie mały to dużych raczej nie będzie i na odwrót. Spróbuj raczej w nocy, może okazac się że po ciemku będą wchodziły trochę wieksze.Pozdrawiam W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Możesz próbować ale sandacze raczej odwiedzają burtę rocznikami. Może bez przesady, ale przewaznie jest tak że jak weźmie mały to dużych raczej nie będzie i na odwrót. Spróbuj raczej w nocy, może okazac się że po ciemku będą wchodziły trochę wieksze.Pozdrawiam W Dziekuję bardzo, ale sam w nocy nad Wisłą nie zamierzam łowić poszukam inne burty, lepszej rocznikowo, słyszałem o jednej przed Konstancinem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Na marignesie nasze wędkarskich rozmów - w ciągu ostatnich tygodni, w dwóch różnych miejscach na Wisłą w centrum miasta zauważyłem znicz, a dzisiaj wieniec. Słyszeliście coś na ten temat. To niezbyt przyjemne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 @Mgor, z tego co się orientuję to średnia utonięć w warszawskiej Wiśle to 2-3 osoby tygodniowo... Ale my nie o tym w wątku boleniowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Witam,ja dzisiaj byłem na rybkach i wczoraj też byłem i niestety tylko bolki między 40-60cm,ale przynajmniej coś ciągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 a masz jakieś fotki, bo lubię sobie popatrzec na rybki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Niestety nie ,jakoś jeszcze nie dorosłem do dźwigania aparatu na rybki,jednak powinienem mieć kilka zdjęć z wczorajszego dnia ponieważ wędkarz który obserwował hol rybki miał aparat i zrobił kilka zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 W niedzielę, w ciągu dnia pływałem razem z Xavim po warszawskiej Wiśle w poszukiwaniu brzan. Ryby jednak nie chciały współpracować i tylko jedna taka zbyt duża zassała wobler i po dłuższym holu niestety zerwała się. Pierwsza faza holu pokazała, że z rybą nie ma żartów, ale cóż poradzić...tym razem ryba była górą. W zamian za to odwiedziliśmy kilka boleniowych miejscówek.Ogólnie rapy nie chciały zbyt dobrze żerować, jednak udało się połowić. Dwa zdjęcia dla zainteresowanych. p.s. bardzo dziękuję Gromitowi za wypożyczenie silnika, Maćkowi J. za użyczenie pychówki i oczywiście Xaviemu za towarzystwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Sebek, uśmiechnąłbyś się czasem na zdjęciu... widzę, że drugi bolek to chyba na Thrilla?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 @Mateo, nie uśmiecham się bo to ryba pozuje do zdjęcia... Tak, ta rapa połakomiła się na Thrilla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Co tam panowie słychać nad wisłą? Ja dzisiaj zostałem pokonany przez rapy. Dwa brania i żadnej wyjętej ryby Generalnie nie było widać żeby żerowały a wiatr chciał mi urwać głowę.Na osłodę złowił się szczupaczek 50+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 15 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 W zeszła sobotę z kolegą mieliśmy 5 rap, a w środę ja popadłem dwie, ale to już ostatki. Pozdrawiam W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 bez komentarza a poza tym znacząco powiększyło mi się grono gumek i rozpoczynam poszukiwania sandaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 w sobotę trafiłem dwa bolki na Odrze - pogoda jednak była bardziej sandaczowo-szczupakowa, więc w sumie to chyba nie było tak nieźle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 dzisiaj Wisełka - i dwa bolenie wyjęte, trzeci wypiął się w czasie holu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 Ja także jeszcze próbuję gonić za bolkami, jednak łowię tylko pojedyńcze rapy i raczej bez okazów. <_< Poza tym chciałbym pokazać wam jedno z ostatnich zdjęć.Na zdjęciu rapa ze zmutowanym ogonem.Przytrafiła mi się już trzecia taka rapa z Wisły, która miała podobną usterkę przy ogonie.Czyżby jakaś skarłowaciała odmiana? Wklejam także zdjęcie ostatniego z tegorocznych sumków. Pływaliśmy po dzikich miejscach w poszukiwaniu suma i sandacza. Dzień był idealny na suma, aż czuć było w powietrzu, że coś się wydarzy. Tego dnia miałem dwa sumowe brania w ciągu godziny. Jedna ryba niestety wygrała, a druga wdzięczy swój ryjek do zdjęcia. Bardzo żałuję, że nie mogliśmy zostać tam do wieczora lub na noc, bo zapowiadało się sumo-branie. Jednak przystań była kilka kilometrów dalej i ze względów bezpieczeństwa musieliśmy opuścić miejscówkę zbyt wcześnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 Sebek - fajne ryby - prawdziwi rzeczni drapieżcy - gratuluję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Pływaliśmy po dzikich miejscach w poszukiwaniu suma i sandacza. (...) Jednak przystań była kilka kilometrów dalej i ze względów bezpieczeństwa musieliśmy opuścić miejscówkę zbyt wcześnie... Sebek - w jakich okolicach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 @Argrabi, ogólnie pływaliśmy po twoich rewirach. Spłynęliśmy z Modlina, prawie do Czerwińska... z oddali widać było miasteczko...Po drodze jest kilka bardzo ciekawych rynien z wodą 4-7 metrów. Sumki namierzyliśmy przy jednej z wysp, ciężko określić dokładnie miejsce. Na pewno poniżej grochali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Dzisiaj korzystając ze sprzyjającej pogody wyskoczyliśmy z Zewu na krótkie boleniowanie z nadzieją na kontynuowanie dobrej passy. Po cichu liczyliśmy, że może tym razem trafi się coś więcej niż przedszkolak z zakresu 40-45 cm... Jak widać na załączonych fotkach - mieliśmy nosa Zewu elegancko (bo już na pierwszym wypadzie!) ochrzcił swój nowy kij targając na nim bolka 63cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi