Skocz do zawartości

czy to dobry kij ?

gawron

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie !

Czy ten kijek nadaje się na łowienie nad Wisłą ?

DRAGON MILLENIUM HD SEATROUT 3.10m/50g

przynętami będą zar?łwno woblery od 5cm do 12cm jak i wahadł?łwki cykady w gramaturze od 15 do 20 g a jesienią gumy od 7,5cm i większe na 25 g jak i na 10 g gł?łwkach

co sądzicie ...?

Pozdrawiam !

boleć ? tzn ?źe ręka padnie ? :mellow:

B) <_< no taK MOZE BYC...

ja bym celowal w cos krotszego...

Zale?źy jakie kto ma 'warunki fizyczne'. W ub roku bardzo często łowiłem kijem 3 m do 145 g z podpiętym Slammerem 360. Przynęty gł?łwnie gumy 15 cm plus sporo ołowiu. Po 6h machania non stop było bez problem?łw. Nawet kilka dni z rzędu.

Zresztą dokładnie tym kijem, z kt?łrego Guzu się śmiał, ?źe to dla He-mana :D

boleć ? tzn ?źe ręka padnie ? :mellow:

B) <_< no taK MOZE BYC...

ja bym celowal w cos krotszego...

Zale?źy jakie kto ma 'warunki fizyczne'. W ub roku bardzo często łowiłem kijem 3 m do 145 g z podpiętym Slammerem 360. Przynęty gł?łwnie gumy 15 cm plus sporo ołowiu. Po 6h machania non stop było bez problem?łw. Nawet kilka dni z rzędu.

Zresztą dokładnie tym kijem, z kt?łrego Guzu się śmiał, ?źe to dla He-mana :D

:huh:

Jestes, a powyzszy wpis jest tego 100 % dowodem :D

Wcale sie nie smial, tylko ja jestem raczej nikczemnej postury i dobieram kije do moich warunkow fizycznych Embarassed

Śmigałem, do niedawna, kijkiem Daiwa Whisker, w długości 3,0m i c.w. do 60 g.

O ile przynęty twarde typu wobler na głowacicę, du?źe wahadło, spora obrot?łwka całkiem OK o tyle jakoś nie chciałbym z niego machać mocniej obcią?źoną gumą.

Jakoś tak nie zawsze idzie to w parze ale od czego są kompromisy. Coś za coś ;)

...sądzę ?źe ile byś nie przeznaczył to trudno będzie jednym kijem łowić zar?łwno na 5cm woblerek jak i na gumę 7.5cm i większą na gł?łwce 25 gram.

Oczywiście, mo?źesz wypuścić woblerek z nurtem albo holowac gumę na kiju - w zle?źności od właściwosci wędki - ale niewiele będzie to miało wsp?łlnego z komfortowym łowieniem :unsure:

Ostatnio kupiłem dla braciszka kij z naszego forum okazja Dragona

Team Dragon Silver Edition dł 260cm do 50 gram.kij spokojnie macha 5cm wobki zwarte Bigbaity czy minow salmo 6,7cm z ?źyłki lecą naprawdę daleko,są dobrze wyczuwalne na szczycie,jak i 10cm gumy na 25 gramach,

tak więc ten kij co ja kupiłem jest jak na swoje parametry baaaaardzo uniwersalny,ładnie się ugina r?łwnomiernie,szybki i poprawnie uzbrojony.

więc jak chcesz na rzekę w miarę ogarniający wszystko kij to dasz radę.oczywiście bli?źej mu do cię?źkiego łowienia ale w nurcie z takim nie za wielkim wobkiem będzie te?ź oki

tego dragona co opisałem mogę polecić z czystym sumieniem