marcin1741 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Ja mam.Poppery nie działają.Mucha im prostsza tym lepiej.Będę robił sobie zapas w zimie to wstawie fotki. Witam Tomy,co prawda temat mocno odgrzany, ale jak znajdziesz chwilkę to będę wdzięczny, zapewne nie tylko ja, jeśli zaprezentujesz nam chociaż kilka wzorów swoich boleniowych streamerów . Pozdrawiam,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Dołączam się do prośby w tym sezonie będę usiłował złowienie tej bestii na muszę spin już coraz mnie kręci...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 A jakoś widzę, że ten wątek wymaga reanimacji. Coś dosypiecie? Pokażecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Sporo strimków się przewija w temacie "Nasze muchy".Podpytać autorów(z tego co pamiętam sporo wrzucał @Kwaqu) i fotki przenieść tu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 (edytowane) próbował ktoś łowić bolki na gurglery ? czy to prawda ze można je prowadzić ze sznurem neutralnym Edytowane 27 Czerwca 2015 przez jacob1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Coś nie coś pod bolka Po pierwszym moczeniu będą wyglądać lepiej, jak materiał ładnie się ułoży 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 REWELKA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 To prawda im muszka prostsza tym lepsza. Boleniowe: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1603241953264424.1073741828.1565341177054502&type=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 "Odgrzewamy kotlety"powoli coś motam pod ten gatunek pozdro 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Super wyszła, tylko widziałbym ją na haku z krótkim trzonkiem. Mam trochę takich odpowiednich haków, wyślę Ci przy okazji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zrobiłem jeszcze na krótkim trzonku, ale za mały hak... znalazłem większe ale znowu dużo za duże.pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 A może ktoś z Was łowił na muchy typu gurgler lub popper bolenie w naszych ojczystych wodach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Cześć Maciek. Zbroisz sie już? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 A może ktoś z Was łowił na muchy typu gurgler lub popper bolenie w naszych ojczystych wodach? Będę chciał czymś takim połowić w tym roku, ale na razie muszę się do kogoś uśmiechnąć o ukręcenie takiego ustrojstwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) Będę chciał czymś takim połowić w tym roku, ale na razie muszę się do kogoś uśmiechnąć o ukręcenie takiego ustrojstwa.Ja Ci zrobię Gurgler faktycznie może być kozak Tylko, że Ty Janek nie lubisz Top Water-ów Edytowane 3 Marca 2016 przez spinnerman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Pokażcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Ja Ci zrobię Gurgler faktycznie może być kozak Tylko, że Ty Janek nie lubisz Top Water-ów O super. Nie lubię, ale warto coś takiego mieć na wszelki wypadek . W tym roku nawet udłubałem coś co ma teoretycznie chodzić po wierzchu, ale to nie ten wątek. Ciągle szukam czegoś co będzie wabiło wiślane bolki na powierzchni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Myślę, że Gurgler będzie robił robotę. Sam jestem bardzo ciekawy tej muchy. A z powierzchni można też łowić bolki na suchego chrusta. Trzeba tylko trafić w rójkę i bolenie Mnie się to raz zdarzyło na Bugu w okolicach Janowa Podl. Woda się gotowala od zbiórek, a ja głupi myślałem, że to jazie wespół z kleniami urządziły sobie ucztę. Wszelkiej maści palmery i inne kudłate w ogóle nie interesowały zbieraczy. Podszedłem do tematu jak na klasycznej pstrągowej wodzie i zacząłem obserwować co płynie... Z totalnym brakiem wiary podałem suchego chruścika z cdc na cienkim TMC nr 14. Kiedy tylko muszka wpłynęła w strugę gdzie stały ryby została majestatycznie wciągnięta przez wielki pysk. Myślałem, że to piękny kleń. Jakież było moje zdziwienie kiedy pod nogami pojawiła się około 70 cm rapa... Amazing! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) Czytałem że boleń potrafi żerować na suchej i ponoć potrafi to zrobić dyskretnie niewspółmiernie do wielkości ryby. Słyszałem też że ryba która żeruje na uklei i nie chce spinningowej przynęty potrafi zgarnąć jakiegoś suchara. Myślałem o jakimś dużym piankowym żuku, ale nie wiem czy to nie zbytnie kombinacje. I tak czasu nie starczy na te wszystkie eksperymenty, tym bardziej że nowe woblery też czekają w gotowości. Myślę że streamki które mam i jakiś gurgler w zupełności wystarczą na początek. Edytowane 3 Marca 2016 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Myślę, że Gurgler będzie robił robotę. Sam jestem bardzo ciekawy tej muchy. A z powierzchni można też łowić bolki na suchego chrusta. Trzeba tylko trafić w rójkę i bolenie Mnie się to raz zdarzyło na Bugu w okolicach Janowa Podl. Woda się gotowala od zbiórek, a ja głupi myślałem, że to jazie wespół z kleniami urządziły sobie ucztę. Wszelkiej maści palmery i inne kudłate w ogóle nie interesowały zbieraczy. Podszedłem do tematu jak na klasycznej pstrągowej wodzie i zacząłem obserwować co płynie... Z totalnym brakiem wiary podałem suchego chruścika z cdc na cienkim TMC nr 14. Kiedy tylko muszka wpłynęła w strugę gdzie stały ryby została majestatycznie wciągnięta przez wielki pysk. Myślałem, że to piękny kleń. Jakież było moje zdziwienie kiedy pod nogami pojawiła się około 70 cm rapa... Amazing! A pokażecie jak to cudo wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Czytałem że boleń potrafi żerować na suchej i ponoć potrafi to zrobić dyskretnie niewspółmiernie do wielkości ryby. Słyszałem też że ryba która żeruje na uklei i nie chce spinningowej przynęty potrafi zgarnąć jakiegoś suchara. Myślałem o jakimś dużym piankowym żuku, ale nie wiem czy to nie zbytnie kombinacje. I tak czasu nie starczy na te wszystkie eksperymenty, tym bardziej że nowe woblery też czekają w gotowości. Myślę że streamki które mam i jakiś gurgler w zupełności wystarczą na początek. Janek na początek i na później kilka prostych strimków i parę sucharów z powodzeniem wystarczy. Muchowy Boleń, to naprawdę prosta ryba. Lepiej skupić się na odpowiednim doborze zestawu, technice rzutu i prowadzenia oraz znalezieniu stanowisk pod muchę, niż zasmiecaniem pudełek wynalazkami. Będzie dobrze A pokażecie jak to cudo wygląda?Jak ukręcę, to pokażę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Dużo przynęt nie mam, jak na razie 20 much, jedno pudełko i myślę że wystarczy. Tak jak piszesz, trzeba znaleźć miejsce z chętną rapką której będzie można dobrze zaprezentować streamka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Janek na początek i na później kilka prostych strimków i parę sucharów z powodzeniem wystarczy. Muchowy Boleń, to naprawdę prosta ryba. Lepiej skupić się na odpowiednim doborze zestawu, technice rzutu i prowadzenia oraz znalezieniu stanowisk pod muchę, niż zasmiecaniem pudełek wynalazkami. Będzie dobrze Jak ukręcę, to pokażę Wypróbować trzeba ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Raz łowiłem bolki w Suchej na zalewie i udało mi się złowić na białego strimka potem wrzucę fotki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Na takie łowiłem2.3. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi