marek_moto Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Witam wszystkich,panowie potrzebuję bezpiecznego ogrzewania namiotu do 400 pln . Kolega zaprasza mnie na parę dni ( 3 dni ) nad wodę poszukiwany to szczupak , nocki są już nie ciekawe , jestem straszny zmarzlak. W aucie nie ma jeszcze webasta ( t 4 long ) morze ktoś ma jakieś ciekawe pomysły z góry dziękuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 (edytowane) Po chwili zastanowienia i kierując się zasugerowanymi przez ciebie środkami wybrał bym opcje +100 pln i założył webasto w tej cenie się zmieścisz a po wędkowaniu ono zostanie na stałe i często będziesz z niego korzystał. Edytowane 20 Października 2016 przez bartolomeo213 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Wieczorem ognisko do którego wrzucasz kamienie. Jak się nagrzeja to dajesz je do namiotu. Oddają ciepło jakiś czas. Oczywiście podstawka pod kamienie i rękawice obowiązkowo. Kiedyś szukaliśmy z kumplem bezpiecznego ogrzewania namiotu i nic nie znaleźliśmy, ale szukaliśmy czegoś co będzie działać w totalnej dziczy bez auta obok itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 ciepły śpiwór taki do -5, -10 stopnimożesz kupić ogrzewacze chemiczne, do dostania po 5-10 zł, działają do 6-8 godzinhttp://www.skalnik.pl/?module=ScCatalog&controller=ProductDetails_Category&id=3324&name=ogrzewacz-warmer-hand&v=21298&category=181&categoryName=ogrzewacze&gclid=CjwKEAjw1qHABRDU9qaXs4rtiS0SJADNzJisGjMtb5Q-LS-18TbvV7r9Kp29EKr3G40jP5nz630I1hoCQZ3w_wcBhttp://armyworld.pl/product-pol-5261-Ogrzewacz-Do-Rak-HOTHANDS-2-Wkladka-Ogrzewajaca-HEATMAX.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 (edytowane) Na łodzi używałem słoneczka ale nie jest to dobre rozwiązanie zostawiłem uchylone okienko (sen mało komfortowy).Pod namiotem dwa razy w życiu kamień ,,ognisko folia alu jest lekka (nie brudzi kamień wnętrza) nie żałuj folii gruba kula ma być ciepła nie parzyć i tak namiot jest szczelny i nawet małe źródło ciepła bardzo dużo daje.Najlepsze rozwiązanie nawet Berry by je zastosował jakby miał folię alu :-)Nie sugeruj się tym dwa razy w życiu jest to najlepsze rozwiązanie na lądzie gdy masz możliwość rozpalona ogniska.Przez folię kamień dłużej oddaje ciepło i nie trzeba sprzątać ani martwić się zniszczeniem namiotu.Kładę kule na plecaku w rogu koło głowy i jest super ciepło. Edytowane 20 Października 2016 przez brig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Słoneczko to nie jest dobry pomysł. Przestrzegam przed tym. Spala się gaz. Dalej chyba nie trzeba dopowiadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 (edytowane) Łukasz napisałem ,że nie jest to dobre rozwiązanie ale na łodzi nie miałem wyjścia w kabinie było + 6 uchyliłem drzwi wejściowe i okienko kabinowe był ciąg sprawdziłem zapałką.Napisałem sen nie był komfortowy :-) Edytowane 20 Października 2016 przez brig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Ja zdaje sobie sprawę z tego że Ty wiesz, ale napisałem to żeby dmuchać na zimne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 (edytowane) A turystyczne ? znajomi karpiarze takich używają http://allegro.pl/gazowy-grzejnik-piecyk-turystyczny-4-kartusze-i6338088856.htmlhttp://allegro.pl/przenosny-piecyk-grzejnik-gazowy-na-ambone-i5853608673.html Edytowane 20 Października 2016 przez Monster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 A turystyczne ? znajomi karpiarze takich używają http://allegro.pl/gazowy-grzejnik-piecyk-turystyczny-4-kartusze-i6338088856.htmlhttp://allegro.pl/przenosny-piecyk-grzejnik-gazowy-na-ambone-i5853608673.htmlWtej czy w innej postaci to są słoneczka (spalanie gazu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Poza chemicznymi są jeszcze grzałki katalityczne, grzałki "węglowe", ogrzewacze elektryczne.Tu masz ciekawy artykuł/recenzję różnych ogrzewaczy - http://boungler.pl/forum/showthread.php?tid=236 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 A może ze dwie dziewoje za te kasę byś sobie wziął 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 spoko polecam Polmos pl za 400zł starczy na parę dni tylko nie przesadzaj setka co godzinę snu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Webasto 500zł ? Ciekawe. Sprawdzałem niedawno tą opcję dla nowych samochodów i nigdzie taniej jak 5 k zł nie było. Mowa o podstawowej wersji, bo były też takie za 8 k zł sterowane z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Webasto będzie zamontowane w 2017 r ( ceny zaczynają się od 3.000 pln ) teraz zakupię grzejnik turystyczny który polecił kolega @ Monster, tak na marginesie pomysł @ FidoAngel z kobitkami jest jak najbardziej do zaakceptowania pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 (edytowane) Webasto będzie zamontowane w 2017 r ( ceny zaczynają się od 3.000 pln ) teraz zakupię grzejnik turystyczny który polecił kolega @ Monster, tak na marginesie pomysł @ FidoAngel z kobitkami jest jak najbardziej do zaakceptowania pozdrawiam . Szacun za odwage, ja nigdy czegoś takiego nie włożyłbym do swojego namiotu. Jeśli masz wielki hangar i jesteś w stanie ten palnik od siebie odsunąć to spoko, ale jeśli "dwójkę" to się zastanów jeszcze. Raz w życiu widziałem jak się pali namiot. To był moment i już po nim... a pamiętaj że w nim będziesz wtedy spał. Wentylacja być musi... i właśnie wypuszczasz nagrzane powietrze... Nie lepiej wydać pieniądze na dobry puchowy śpiwór? najwyżej się rozepniesz jak będzie za gorąco... Edytowane 21 Października 2016 przez Bander 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 I tyle.:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Panowie - jako karpiarz na odwyku z historią piecyków dość bogatą napiszę tak; Jeżeli gazowy, to najlepiej bezpłomieniowy, z katalizatorem. Temperatura poniżej zapłonu tkanin syntetycznych, całkiem sprawnie grzeje coleman blackcat, campingaz i inne tego typu gadgety. Jeżeli gaz budzi obawy, to piecyk naftowy. Trochę śmierdzi przy rozpalaniu, później spalaja się opary i jest to w miarę wydajne źródło ciepła. Jeżeli bezpieczeństwo nade wszystko- to termofor z grubym pokrowcem , albo najlepiej dwa termofory w ciepłym, 4- 5 sezonowym śpiworku. Kamieni nie próbowałem, wymaga to sporo zachodu, nie jest jakoś estremalnie wydajne- ale zapewnie nie spala tlenu w namiocie jak każdego rodzaju piecyk. Praktycznie żaden piecyk nie jest przeznaczony do ogrzewania małych namiotów, trzeba zapewnić jakąś wentylację. Najczęstszymi dolegliwościami jest ból gardła i oczu, zwłaszcza, gdy zasilamy zwykłym propanem - butanem. Dużo lepszy, kalorycznieszy, czystszy w spalaniu jest propan techniczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Ciężko go dorwać cholerka ale może sprowadzę ze 4 z USA jak będzie promocja. jest tutaj za dobrą cenę. https://www.olx.pl/oferta/piecyk-gazowy-canpingaz-coleman-blue-cat-CID628-IDeFA2h.html#f20dcfdb17 W USA takie piecyki można kupić za grosze, w Polsce chore ceny. Edytowane 23 Października 2016 przez norbertkrakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Tych piecyków nie produkują od lat kilku,(coleman) to co jest, to używki lub zaległe stany magazynowe. Wiem,że Niemcy robią coś takiego na wzór i podobieństwo, cenowo 120 euronów. Colemany mają dwie wady: mała moc grzewcza i jednorazowa konstrukcja katalizatora. Jak się zużyje, zanieczyści- wtedy klops. Są też innego rodzaju piecyki katalityczne, ceny od 150 euronów w górę, prócz ewentualnej możliwości wymiany maty katalitycznej, mają zabezpieczenia typu termopara- czyli po zgaśnięciu maty odcinają dopływ gazu z butli. Ideałem byłaby jeszcze opcja czujnik Co2, ale niestety takich chyba nie robią. Tu masz moc 2x coleman blackcat: https://www.carphunterco.com/alke-midicat-katalyt-heizung-2kw-thermx-nachfolger.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi