Kamil Z. Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam wszystkich Pozwolę sobie otworzyć wątek (choć taki mi się trafił w tym dziale ) zawierający relacje z Waszych mniej lub bardziej pożądanych przyłowów Miały być jaśki...i były...Miały być klenie...i niby też były...Ale ich nie planowałem, choć to już kolejny sezon, kiedy wiosenne białoryby mają ochotę na coś bardziej mięsistego Podczas zeszłotygodniowych poszukiwań jaziokleni trafiły się także inne rybki... Instinctem 3cm zainteresowały się dwie całkiem przyjemnych rozmiarów(dobre i grube 35cm.....płocie Zdjęcia tej, co lepiej wyszły(eh, ten samowyzwalacz ) Pozdrawiam i taaaaakich przyłowów ! Kamil Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Kamil, a nie masz ochoty jutro po 16 wybrać się w to magiczne miejsce )? Zostaw tel na priv to się zgadamy jakbyś miał ochotę. Ja i tak będę jechał .Gratuluję przyłowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 niezłe kluchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 tylko 35cm?!? Moja płotka miała 4 dychy! Że też takie nie chciały brać na spławik, gdy jako chłopak siadałem z robaczkiem nad brzegiem jeziora. Widać te odrzańskie mają więcej drapieżnych zapędów. 4 cm Instinct nie był zbyt wielki. . Za pomoc w zdjęciu tradycyjne słowa uznania dla Andrzeja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 tylko 35cm?!? Jak się nie ma co się lubi..... To się łowi 2szt na łącznie prawie 70cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 No to co powiecie na drapieżną płotkę z listopada zeszłego roku, która wzięła kopyto agresywnie z opadu Była zaczepiona pięknie za pyszczek więc raczej przypadkowo się nie zahaczyła. Może u nas we Wrocławiu wyewoluował jakiś super drapieżny gatunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil098 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 fajne płocie zawsze by je można podciągnąć pod jazie bo płetewki mocno krwiste no i mają instynkt drapieżnika a to mój skromny przyłów z piewszego wyjazdu nad wisłę Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 trochę małe zdjęcie, ale czy to nie jest mała certka?!? Ja dwa lata temu w środku lata złowiłem na małego wobka całkiem wyrośniętą piekielnicę. Więc białoryb też czasem goni drobnicę... a wrocławskie płotki? jeszcze kilka dowodów i może by się tak świadomie nastawić... hahahaha ja byłem zaskoczony siłą ataku i zaciętością tej mojej kluseczki... oczywiście piekielnicę a nie pielęgnicę... sorki za błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil098 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 trochę małe zdjęcie, ale czy to nie jest mała certka?!? Ja dwa lata temu w środku lata złowiłem na małego wobka całkiem wyrośniętą pielęgnicę. to iście nietypowy przyłów widać u was woda dobra to i się spodobało nowe mieszkanie co mojej rybki myślałem że to bolenik ale po bliższym przejżeniu zdjęcia obstawiałbym na ukleję które często atakują mini przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 A masz jakieś inne zdjęcie? coś co lepiej pokazuje pyszczek? Albo możesz z oryginału wstawić zbliżenie pyska?!? Powinno roztrzygnąć sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 fajne płocie zawsze by je można podciągnąć pod jazie bo płetewki mocno krwiste no i mają instynkt drapieżnika a to mój skromny przyłów z piewszego wyjazdu nad wisłę Uploaded with ImageShack.us witam, co to za przyneta? jakies rekodzielo? gratki koledzy za te plocie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 po bliższym przejżeniu zdjęcia obstawiałbym na ukleję które często atakują mini przynęty Przykro mi, tzw. dolny pyszczek eliminuje ukleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil098 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 witam, co to za przyneta? jakies rekodzielo?tak hand made dostałem od znajomego choć czyjego jest autorstwa nie wiem taki tonący żuczek wersja mini baloo może masz rację ze to nie ten gatunek o którym myślałem choć ja na początku dałbym sobie rękę uciąć że to ukleja pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 http://img715.imageshack.us/i/img0381ib.jpg/_______________________________________________________Witam,i przedstawiam mój przyłow(sorry ale zeszło roczny ) z końca listopada,miła być ciupak a wyszedł leszcz 58cm na paproszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 wspomniana piekielnica... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Ja pewnie bym się naciął i powiedział, że to mała płotka. Nie widziałem na żywca piekielnicy. Baloo, ta Twoja to w ogóle wygląda jakby była oskrobana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Prosto ze słoika z octem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Kilkanaście piekielnic złowiłem prądem, ta byłą druga na wędkę. Kilka lat temu trafiłem jedną na suchą muszkę podczas jesiennego polowania na lipienie w Dobrzycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Ja pewnie bym się naciął i powiedział, że to mała płotka. Płotkę ciężko pomylić. Nawet kilku centymetrowa ma już czerwone oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktos Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Ja bym jednak stawiał na jakąś krzyżówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 A ja myślę, że tak charakterystyczna linia boczna może wykluczyć rozważania na temat gatunku tej ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Mówicie o mojej piekielnicy?!? Tu nie ma najmniejszych wątpliwości. Potwierdzona naukowo! I słusznie linia naboczna mówi sama za siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Ładne srebrniaki łowicie! Dużo trzeba nęcić? Pamiętam krąpia ok 20 cm, co połknął kotwiczkę i 2cm dupki od minnowa7 Akcja była po zmroku, mogłem się spodziewać każdego drapieżcy, a dostałem krąpia PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Nęcenie to na początek garść średnio posiekanych trzycalowych kopyt Relaxa i Manns, a potem to tylko donecanie paprochami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 A podobno łowi się na to, co jest w zanęcie Koledzy używają podchwytliwych metod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi