michcio Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 San ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan333 Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Tak San Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.f Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Witam wszystkich,Mój dzisiejszy przyłów. Złowiony na casta na Sieniawie Około 2 kilogramy. Skusił się na gumkę Mann's na 6 gramach. Złowiony podczas testów nowej wędki którą dostałem od mojego kuzyna Norberta (sloniu) Pozdrawiam,Marcin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Fajnie wygrzbiecony karpiu... garbus normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.f Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Co ciekawe nie jest to odosobniony przypadek na Sieniawie. 2 dni wcześniej ktoś złowił tam karpia na 10 kg. Na wahadłówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Fajnie wygrzbiecony karpiu... garbus normalnie. Czy na Sieniawie jest duzo szczupakow ? To by tlumaczylo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.f Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Witam,Prawdę mówiąc jeżdżę tam od zeszłego roku więc nie mam zbyt dużego doświadczenia. Na prawie każdej wyprawie cos się trafia ale w większości są to ryby około wymiarowe pochodzące z zarybień.Z drugiej strony przyjaciel mojego taty złowił tam kilka szczupaków ponad metrowych i dużo mniejszych. Mógłbyś mi proszę wytłumaczyć jaki wpływ ma populacja szczupaka na garbusowatość ( czy jakkolwiek to nazwać ) karpi? Pozdrawiam,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Te bardziej wygarbione, są trudniej połykalne.. czytaj zostają w wodzie, wszystkie inne smukłe są zjedzone! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Sprzed dwóch dni ~40cm. Kijek do 9gram, szarżował troche. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Panowie, otwórzcie wątek Karpie 2011 P.S. Też złowiłem karpia na gumę na Sieniawie. Kolega kilka godzin męczył się z metrowym, ale w końcu żyłka 0,12 została zerwana <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureki Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Tomek jakoś nie bardzo mogę sobie wyobrazić jak metrowego karpia można podciągnąć na tyle blisko aby ocenić jego długość na żyłce 0,12 mm, no chyba że to był karp który właśnie schodził z tego świata i nie miał sił pływać. Swoją droga to kolega bardzo cierpliwy aby się kilka godzin przeciągać ...Karp połowę mniejszy na żyłce 0,12 mm pływa jak i gdzie chce a wędkarz może tylko podążać za nim jeśli jest na środku pływającym ale podciągnąć go do pływadła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 W pewnych warunkach jest to możliwe i wykonalne a po za tym karp jest rybą łatwą w holu na stojącej wodzie tzw strzały w nos wspaniale go potrafią na kierunkować gdzie nam pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureki Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Tak łatwo się nakierunkowuje szczególnie na żyłce 0,12 mm, ciekawe ile takich metrówek nakierowałeś? A wiesz ile taki karp metrowy może ważyć, podejżewam że coś koło rekordu Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Leszek pozdrawia...(srebrna aglia nr 2) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwacker Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Tak łatwo się nakierunkowuje szczególnie na żyłce 0,12 mm, ciekawe ile takich metrówek nakierowałeś? A wiesz ile taki karp metrowy może ważyć, podejżewam że coś koło rekordu Polski. Może być cięższy od rekordu Polski, ale wcale nie musi. Sam widziałem, karpie długie jak jasna cholera a cienkie jak amur. No może to tylko jednego takiego widziałem, ale jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Myślałem że klenik. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Oj Forecast to odmiana ryby tygrysiej b.agresywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 @Forecast agrafka przy tym wobku to jakaś karykatura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 hehe osobiście wolałbym inne ale takie w sklepie mieli tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawekus Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Nie muszę chyba dodawać, że liczyłem na ok 70 cm szczupaczka ... Szwedzki Leszczyk Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Na taką rybkę się nie nastawiałem, świnka 52,5 cm spirit 9cm wolno prowadzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 kolejne boleniowe przyłowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander58 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Przy orce Wiślanego dna za sandaczami , ten osobnik wziął na ripera.Tym większe zdziwienie , że podobno ostatniego wyłowiono w roku sześdzieiątym.Nie wiem czy to odradzanie sie ,czy uciekinier ze stawów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Miałem kiedyś ciekawy przyłów.Niestety zdjęcia nie posiadam. Kilka lat temu łowiłem szczupaki na stawie potorfowym. Rzut w głębsze miejsce, w miarę wolne od roślinności i potworne pobicie. Furia na kiju. Jestem pewien, że mam co najmniej rekord Polski na wędce. Po chwili czuję, że potwór idzie ostro w górę, gorączkowo zwijam plecionkę, obniżam wędkę, żeby mi nie wyskoczył w górę. Już mi tutejsze szczupaki takie numery robiły i po wytrząśnięciu przynęty z pyska, to ja zostawałem z głupią mordą. Kręcę więc coraz szybciej, ale na nic to. Poszedł w górę, wyskoczył nad wodę i leci, i leci, i leci ?Coś za długo. Ale nic dziwnego- kaczki krzyżówki tak mają. Walczyłem z nią jeszcze ładnych dwadzieścia minut. Zaczepiła się za skrzydło biedulka. Bardzo była wystraszona. Musiałem ją przyciągnąć do siebie, bo się mocno zaplątała w linkę i gdybym ją tylko odciął, to pewnie nie przeżyłaby. Zrobiłem co trzeba, rankę zdezynfekowałem odpowiednim środkiem i wypuściłem. Nakwakała na mnie na pożegnanie. To samiczka była więc się niczego innego nie spodziewałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander58 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Ten sumik karłowaty ma nie tylko dziwne oczy ,ale zęby podobne do ludzkich i ilość wąsów też jest inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi