Skocz do zawartości

Przyłowy 2011

Kamil Z.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 197
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• 2 tygodnie później...

Łatwy i szybki dojazd, jak ktoś wie gdzie i kiedy łowić to ma szanse na fajną rybkę. Wiem, że sporo ludzi tam łowi, ale mi to nie przeszkadza, nie łowię w godzinach szczytu :D mam swoje pory dnia i nocy i miejsca :D

jak mam więcej czasu to wolę jednak wędkowanie za miastem, a z racji, że łowię prawie codziennie nie zawsze jest ochota i czas gdzieś jechać

Przy orce Wiślanego dna za sandaczami , ten osobnik wziął na ripera.Tym większe zdziwienie , że podobno ostatniego wyłowiono w roku sześdzieiątym.Nie wiem czy to odradzanie sie ,czy uciekinier ze stawów .

Łoł! :D Jesiotr

Wiem że Barycz/Odrę zarybiają jesiotrem (reintrodukcja) - może i do Wisły nieco wpuszczono - bardzo cieszy taki powrót danego giganta (przyszłego) do rzeki - a łowca to szczęście ma niebywałe.

Witam.Chodząc ostatnio za pstrągami po Sanie trafił mi się taki oto przyłów :mellow:.Ryba miała 112 cm wzięła na aglię 1 srebrną.Sprzęt miałem typowo pod pstrąga czyli kijek ATC 2.13,CW.1-7 ,żyłka 0.16.Hol trwał 30 minut,głowatka oczywiście wróciła do wody cała i zdrowa choć trochę wymęczona.Życzę wszystkim takich przyłowów.

.

post-3797-1348915612,1756_thumb.jpg

Piękna ryba! Żyłka 0,16...to się nazywa dobrze wyregulowany hamulec kołowrotka... :huh:

Poprostu ma sie dobre umiejętności,szybko sie biega i tak jak napisaleś ma sie dobrze wyregulowany hamulec B)

ja niedawno na 0,16 wyciągnąłem sumka 125-127cm :mellow:

Gratuluje głowatki piękne rybsko i tym wieksze gratulacje za wyciągniecie na tak delikatnym sprzęcie :mellow:

Chyba nigdy nie łowiłeś na Sanie :angry: .Łowię ryby od 11-go roku życia i nie przypominam sobie żeby mi jakaś ryba zerwała żyłkę!Piszesz tak bo pewnie masz problem z wyholowaniem ledwie wymiarowej ryby na sznur od bielizny. :angry: A druga sprawa to pewnie cię zazdrość zżera :lol:

Ryba piękna i należą się wielkie gratulacje.

Za to poziom wypowiedzi wręcz odwrotnie ...

Oj Panowie :D

Rybka piękna gratulacje - po pierwsze bo to żadkość, po drugie na takim sprzecie to już wyczyn.

Mateusz masz sporo racji i zgodze się, że łowienie na żyłkę poniżej 0,20 na małej rzece pstrągowej ze zwaliskami i innymi zaczepami mija się z celem.

Łowienie w Sanie to faktycznie zupełnie inna bajka i można sobie tam pozwolić na wiele większą finezję.

@robert74 po co te nerwy? Można przecież w merytoryczny sposób uzasadnić użycie takiej żyłki. Patrz powyżej. Wszyscy się tu od siebie uczymy i jeśli ktoś ma odmienne zdanie nie trzeba się od razu rzucać na kolegów z forum :D

Chyba nigdy nie łowiłeś na Sanie :angry: .Łowię ryby od 11-go roku życia i nie przypominam sobie żeby mi jakaś ryba zerwała żyłkę!Piszesz tak bo pewnie masz problem z wyholowaniem ledwie wymiarowej ryby na sznur od bielizny. :angry: A druga sprawa to pewnie cię zazdrość zżera :lol:

Akurat nie piłem do Ciebie tylko do innego mistrza holu delikatnymi zestawami. Przyłów może się trafić każdemu.

a zazdrość? trochę źle trafiłeś. Gdyby ta głowatka padła w zamierzonych łowach, to może i tak...

Z mojej strony koniec OT.