Skocz do zawartości

Przyłowy 2011

Kamil Z.

Rekomendowane odpowiedzi

Niedziela wieczór na Zegrzu z kilometr powyżej mostu: brat mówi - mam branie, ciężko idzie pod prąd. Po chwili: wszedł w zaczep. Nie da się ruszyć. Wyciągam kotwicę i podpływam na wiosłach. Podciąga plecionkę delikatnie ręką. Pokazał się koniec linki z wbitą główką z gumą na której zaczepił się kogut brata. A na drugim końcu przyzwoitej linki całkiem przyzwoita kotwica. :D

Kwasik znalazł 200 zł w Zegrzu :mellow: Jak ja jeździłem na Zalew to tyle kasowali za zgubioną kotwicę i w czwórce i w trzynastce. Za kawałek linki z kamieniem.

Dlatego ja zawsze jeździłem ze swoją :mellow: <_<

• Odpowiedzi 197
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dzis w rynnie brzanowej mialem brzanowe branie na hermesa.

Hol i jakos dziwnie brzanowo ta brzana chodzi...

Przy ladowaniu szczerze sie zdziwilem :huh:

Ostrzegam niedowiarkow - wobler nie byl przekladany. Oryginalny chwyt karpia rybojada B)

Nowa zyciowka. Troche powyginala mi Sage 8 lb w nurcie

.

W tym roku na hermesa brakuje mi suma jeszcze

Klen, bolen, pstrag teczowy, brzana, karp juz sa na liscie :D

Pozdrawiam

post-16-1348915789,4673_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

Nie ma chyba dedykowanego tematu więc zapodam tutaj.

Wczorajsze uganianie się za klenio-jazio-boleniami nad Biebrzą zaowocowało taką oto złotą rybką.Były też oczywiście klenie,jazie i bolenie ale nie fotogenicznych rozmiarów.

..

Sprzęt bez zmian:

HI-KEVLAR Long Distance Match,

Zauber 4000,

Flex 0,18,

Owad 30mm wyrób własny.

O legendarnych trzech życzeniach przypomniałem sobie już po wypuszczeniu mojej złotej rybki :unsure:.

Pozdrawiam Tomi B).

post-3258-1348915840,5779_thumb.jpg

post-3258-1348915840,6768_thumb.jpg

to nie wzdręga tylko krasnopiórka :lol: :lol: :lol: :lol:

czyli jeden c..j co by nie wprowadzać początkujących w zakłopotanie :lol: :lol: :lol: :lol:

Panowie nie ma co silnie tu dywagować,jak zwał tak zwał,choć w/g mojego rozeznania to rybka wyglądała na Scardinius erythrophthalmus,choć mogę się mylić :mellow: :lol:

Ryba piękna,bardzo fotogeniczna i ładnie ima się wędy w Biebrzy,o czym się Pan osobiście przekonać,niedawno mógł-Panie WOBI :mellow: :mellow: :lol:.

Pozdrawiam Tomi B).

• 1 miesiąc temu...

Dobrze widzicie, tam się zapioł... miała to być ryba większa odemnie ale i tak do miniaturek nie należała :lol: ---> dała popalić szczególnie że na szpuli zostało z 10m plecionki a rybka pędziła w najlepsze sobie z nurtem... jednak plecionka wytrzymala ten ...pociąg pośpieszny :mellow: