Skocz do zawartości

I Ogólnopolski Zlot Miłośników Jerkingu

admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam

Chciałbym przypomieć, że jest środa 12 padziernika i do zlotu pozostało 2 dni i kilka godzin. Chyba powoli będę musiał się pakować. Dziś wyskoczę do pobliskiego sklepiku wędkarskiego po jakieś przynęty na szczupaki. Nie wiem tylko co będą mieli, ale coś tam się wybierze.

Za oknem świeci słoneczko, prosto na mój monitor. Chciałbym, żeby tak świeciło nad jeziorem. Przynajmniej do niedzieli.

pozdrawiam

w sumike jak bedzie wialo o bedzie mozna podpatrzec tych bardziej wtajeniczonych z jeszcze bardziej wtajemniczonym sprzecichem jak oni TO robią

:unsure:

Wczoraj tak sobie dyskutowałem na GG z Komanczem na temat ryb i ewentualnych brań na wygoninie i bardzo mi sie spodobało jedno zdanie: FACET CO TY NA RYBY JEDZIESZ??? TY JEDZIESZ NA ZLOT

tak sobie pomyślałem, ża dla podniesienia ciśnienia przed Wygoninem umieszcze kilka podpalaczy :mellow:

Nie są to może foty z Wygonina, ale.... co tam... :mellow:

http://www.fishingmagic.com/members/images/10630/gallery/magicpike.jpg

http://www.fishingmagic.com/members/images/10630/gallery/climbtree.jpg http://www.fishingmagic.com/members/images/10630/gallery/fm3.jpg

http://www.fishingmagic.com/members/images/10630/gallery/fm1.jpg http://www.fishingmagic.com/members/images/10630/gallery/burwell1.jpg

http://www.fishingmagic.com/members/images/10630/gallery/pga1.jpg

to miłej nocy i dojazdu na miejsce :mellow:

servus ROBACZKI :mellow:

No Siudak Ty się nie wygłupiaj, stawaj, stawaj i to szybko. Trzymam kciuki za pełen powrót do zdrowia bo to już jutro :D

Pozdrawiam

Remek

Ja się wcale nie wygłupiam to ten wirus, ale z dnia na dzień jest coraz lepeij. Dziś zacznę szykować sprzęt na szczęście za dużo go nie mam :D Jutro powinniśmy przyjechać około 14:00 jeżeli będzie ze mną ok. spotkamy się na wodzie.

Pozdrawiam

Siudak

Jako, że nie będę mógł być z Wami na Zlocie, a ten długo oczekiwany dzień się zbliża wielkimi krokami, życzę wam wszystkim udanego spotkania nad wodą, wielkich szczupaków, i nie tylko i bezpiecznego powrotu. Róbcie dużo zdjęć, żeby ci którzy nie mogą wam toważyszyć, mogli choć w części poczuć to co Wy.

Powodzenia !!!

Od dwuch tygodni ogladam polski program z przekazu satelitarnego . Po 12 latach przerwy zrobilem sie bardzo glodny . Ogladam wiec polityke :mellow: :angry: , sport :mellow: :angry: i pogode. Na zlot nie bedzie Was aura rozpieszczac , zimne nocki , deszczyk , mgielka ... przyda sie kombinezonik przeciw deszczowy i Komancz z porterowka :mellow: . Tez prosze o relacje na goraco , Remek szlachetnie telefoniasty wiec powinien sygnal puscic :mellow:

Uwazajcie na drogach , najgorszych na swiecie , pomalu... - wazne aby dojechac :D

Zlot sam w sobie bardzo udany. Towarzystwo doborowe, miejsce piękne, ryby...brak. Tzn coś tam padło. Przede wszystkim 96cm Pedrosa, 70cm Komancza i 60cm Xaviego. Z tego co wiem to reszta poniżej 60cm, a nie było tego zbyt wiele. Trudno jednoznacznie powiedzieć czym była spowodowana taka beznadzieja. Te większe rybki padły z trollingu, z tego co pamiętam dość głębokiego. Kołowrotek od Jerrego wygrał Xavi.

Było również bardzo śmiesznie. Oczywiście atmosferę budowała ekipa ze Świnoujścia do spółki z rzemieślnikiem :mellow: Można było również zobaczyć jak daleko leci Slider z Metanium XT z wyłączonymi hamulcami <_< (o 23, po paru głębszych :lol:).

Jak dla mnie to spotkanie można uznać za bardzo udane jeśli pominiemy kwestie ryb :D Do wiosny!

Pzdr

Po tym co napisałeś mogę śmiało stwierdzić że Wygonin to to jedna wielka kicha :angry: .Byłem tam raz i niewypowiadałem sie na temat tego podobno super łowiska.Złowiłem wtedy jednego szczupaczka ,tłumaczyłem sobie że żle trafiłem z pogodą ,cisnienie nie takie,wiatr ze złej strony itp.Ale jak łowi tylu szpeców przez trzy dni w pażdzierniku na tym jeziorze z takim skutkiem to dzięki za takie super łowisko.Ja łowie na Goczałkowicach ,łowić można tylko z brzegu,trzy tygodnie temu złowiłem 11 szczupaków miarowych i 6 okoni do 30,w trzy godziny.Dwa tygodnie temu 8 miarowych i okoń 34,tydzień temu 4 miarowe, a dziśiaj trzy największy 70 i okonka.Łowię niestety tylko w niedziele , a mimo wszystko za każdym razem sobie połowie.Na wygoninie musiałbym być chyba cały miesiąc żeby tak sobie połowić ,tylko że karta na Goczałkowice kosztuje 90 zł na rok a na Wygonin tyle samo ,tylko że na dzień.Coś tu jest nie tak .W przyszłym roku zapraszam WAS WSZYSTKICH na moje super łowoisko , zapewniam że wszyscy coś by złowili :mellow: ZLOT 2006 NA GOCZAŁACH. B) WYPOSARZENI NIEZBĘDNE ,BIODRÓWKI.

@Tomi

Jak się pewnie zorientowałeś nasze zloty to nie tylko łowienie ryb, ale także a może przede wszystkim spotkanie towarzyskie. Takich warunków do spotkań jak na Wygoninie nie ma chyba obecnie nigdzie indziej w Polsce. Co do ryb...fakt, że było krucho. Trzeba natomiast pamiętać o jednym. Szczupaki które tam żyją z pewnym wiekiem (od którego nas interesują :D ) schodzą na głęboką wodę której tam nie brakuje. Płytko były tylko ryby małe. Co prawda nie wiem jak wytłumaczyć to, że tyle osób wyjęło tak mało ryb z trollingu :wacko: Woda jeszcze na tyle ciepła, że duże ryby nie wychodzą raczej płytko co widać po efektach. Wiem, że w tej wodzie są duże ryby, ale chyba nie stać mnie na to żeby być tam często i się doczekać. :(

Pzdr