mifek Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 No cóż Bartkowi w ramach obrony nie pozostaje chyba nic innego jak tylko powiedzieć: NIE MA TEGO ZŁEGO CO BY NA DOBRE NIE WYSZŁO <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Heh, uczepiłeś się Mifek tematu. Chciałbym zobaczyć jak Tobie idzie rzucanie nieznanym dotąd kołowrotkiem, o godzinie 23, w stanie nieważkości i z wyłączonymi hamulcami. Chyba na następnym zlocie dam Ci spróbować <_< Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 @Bartek, nie przejmuj się tym co piszą chłopaki. To tylko żarty...Swoją drogą jak @Remek zauważył, że wyjąłeś wszystkie tulejki to prawie posikaliśmy się ze śmiechu. Wychodzi na to, że w nocy, po paru głębszych jednak nie warto wychodzić na pomost by testować sprzęt. @Remek, ...Niestety nie potwierdziła się informacja na temat Salmo Bullheada, który miał schodzić na 8m w trollingu. Nie wiem jakie muszą być spełnione warunki by osiągnąć taką głębokość ale przynęta ta nie osiągała nawet 6m. Stosowałem linkę 15 lbs, różne długości linek (od krótkich do długich) - bezskutecznie... Dodam jeszcze od siebie, że już od samego początku, jak tylko pojawił się na rynku nowy Bullhead SDR, to nie mogłem uwierzyć, że coś takiego ma zejść 8 metrów w trollingu.Kilka testów i to zarówno w trollingu rzecznym i jeziorowym pokazało, że moje obawy sprawdziły się.Według mnie, przynęta ta schodzi w trollingu maxymalnie do około 5 metrów i to przy zastosowaniu najcieńszych plecionek i przy wypuszczeniu przynęty bardzo daleko od łodzi.Stosując linkę 8lb i wypuszczając przynętę maksymalnie daleko za łódź nie byłem w stanie dotrzeć do dna przy 6 metrach.Niestety ale opis przynęty nie zgadza się z praktyką. @Xavi, naukę rzucania multikiem masz u mnie jak w banku. Wiesz, że zawsze można na mnie liczyć. @Mifek, oj można nauczyć się rzucania z multika nie robiąc ani jednej brody. Tylko trzeba robić to bardzo uważnie. Myślę, że wszystko zależy od zdolności manualnych wędkarza.Co prawda sam też robię brody od czasu do czasu, mimo tego, że posługuję się multikami od kilku lat.Jednak powtarzam, że jeżeli człowiek jest skoncentrowany, ma dobrze wyregulowany hamulec rzutowy i dodatkowo jeszcze magnetyczny lub odśrodkowy na pewno nie będzie robił bród.Zapytaj się @Remka, czy podczas tego 3 dniowego łowienia zrobiłem chociaż jedną brodę... @Pedros, nie ma za co dziękować. Jesteście moimi przyjaciółmi, a z wami zawsze będę dzielił się swoim doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 @Sebek pojedziemy na wanne chocby w grudniu i bedziemy cwiczyc multiplikator i jakas wedke, jeszcze nie wiem co sobie kupie. Zaczalem szukac jakiegos kijaszka odpowiedniego. Powiem szczerze, że casting będzie używany do praktycznie jednej przynęty: SLIDER 10. Widziałem jak Andrzej Zdun posługuje się 2 przynętami: Sliderem 10 i Fasto 10 . Fasto bo tak nazywał je Andrzej. Bardzo groźną broń miał na szczupaki: wędka castingowa, multiplikator i w/w przynęty. Przede wszystkim taki zestaw nie męczy dłoni, barku i kręgosłupa, a to w Szwecji jest najważniejsze, łowiąc 12 godzin dziennie przez 6 dni. Więc Sebek szykuj się na korepetycje z niedoświadczonym castingowcem @Mifek - powiem Ci ile bród zrobiłem na pierwszym wyjściu nad wodę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 @XAVI 3mam Cie za słowo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 @Xavi Tylko nie wyciagnijcie korka na wannie, jak zaczepicie za lancuszek od niego. Bedzie problem, jak spuscicie wode Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 He he, wiem gdzie jest korek, nie będę tam rzucał Sliderami Ale jak spod kratki szczupak wyskoczy to już będzie co w gazetach opisywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siudak Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 Moj szczupaczek tylko potwierdza pisane wczesniej słowa, że najskuteczniejsze były wobki głęboko nurkujące, ten połakomił się na red head'a mojej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 Mam pytanie do Remka . Widze ze wielu forumowiczow-zlotowiczow robilo piekne zdiecia . Jak pozbierasz to do kupy i czy dolaczysz do relacji o Zlocie ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 jurku fotki sa dostepne u pedrosa. niestety przez FTP czy li neiwielkie utrudnienie.. ale jesli chcesz to mozna cos poradzic... w sumie w najgorszym przypadku moge Ci nawet dorzucic plyciorke do paczuni to zaden problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 Mifku jezeli zdiecia beda na Forum to nie ma takiej potrzeby , jezeli jest ich za duzo i nie wszystkie Remek umiesci to prosze o dysk . Nie wiem Mifku czy mnie dobrze zrozumiales ---wiem ze zdiecia robio duzo forumowiczow - czy to oznacza ze wszyscy przeslali swoje zdiecia do Don Pedrosa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 wszyscy chyba jeszcze nie, ale widzialem tam robione przez rognisa, pedrosa no i mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 A Thymallus , a Siudak ? a inni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 poczekajmy na nich niech sie sami wypowidza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siudak Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 Ja niestety mam tylko kilka zdjęć, nie mam cyfraka tylko lustrzankę wiec nie szaleję zbytnio z ilością fotek. jak bedzie miejsce na stronie to je na pewno udstępnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Października 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 W relacji umieszczę kilka-naście zdjęć Relacja będzie niebawem. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siudak Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2005 dołożyłem moje kilka zdjęć z Wygonina na serwerze FTP Pedrosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 Dołożyłem zdjęcia z Wygonina na ftp @Pedrosa. Są też dwa filmiki, które polecam obejrzeć bo jest co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2005 a mozecie podać adres tego ftp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2005 @Adasio, adres ftp'a wysłałem ci na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2005 dzięki Sebek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi