Skocz do zawartości

I Ogólnopolski Zlot Miłośników Jerkingu

admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

@Bartek,

nie przejmuj się tym co piszą chłopaki. To tylko żarty...

Swoją drogą jak @Remek zauważył, że wyjąłeś wszystkie tulejki to prawie posikaliśmy się ze śmiechu. :mellow:

Wychodzi na to, że w nocy, po paru głębszych jednak nie warto wychodzić na pomost by testować sprzęt.

@Remek,

...Niestety nie potwierdziła się informacja na temat Salmo Bullheada, który miał schodzić na 8m w trollingu. Nie wiem jakie muszą być spełnione warunki by osiągnąć taką głębokość ale przynęta ta nie osiągała nawet 6m. Stosowałem linkę 15 lbs, różne długości linek (od krótkich do długich) - bezskutecznie...

Dodam jeszcze od siebie, że już od samego początku, jak tylko pojawił się na rynku nowy Bullhead SDR, to nie mogłem uwierzyć, że coś takiego ma zejść 8 metrów w trollingu.

Kilka testów i to zarówno w trollingu rzecznym i jeziorowym pokazało, że moje obawy sprawdziły się.

Według mnie, przynęta ta schodzi w trollingu maxymalnie do około 5 metrów i to przy zastosowaniu najcieńszych plecionek i przy wypuszczeniu przynęty bardzo daleko od łodzi.

Stosując linkę 8lb i wypuszczając przynętę maksymalnie daleko za łódź nie byłem w stanie dotrzeć do dna przy 6 metrach.

Niestety ale opis przynęty nie zgadza się z praktyką.

@Xavi,

naukę rzucania multikiem masz u mnie jak w banku. Wiesz, że zawsze można na mnie liczyć. :mellow:

@Mifek,

oj można nauczyć się rzucania z multika nie robiąc ani jednej brody. Tylko trzeba robić to bardzo uważnie. Myślę, że wszystko zależy od zdolności manualnych wędkarza.

Co prawda sam też robię brody od czasu do czasu, mimo tego, że posługuję się multikami od kilku lat.

Jednak powtarzam, że jeżeli człowiek jest skoncentrowany, ma dobrze wyregulowany hamulec rzutowy i dodatkowo jeszcze magnetyczny lub odśrodkowy na pewno nie będzie robił bród.

Zapytaj się @Remka, czy podczas tego 3 dniowego łowienia zrobiłem chociaż jedną brodę... :mellow:

@Pedros,

nie ma za co dziękować. Jesteście moimi przyjaciółmi, a z wami zawsze będę dzielił się swoim doświadczeniem. :D

@Sebek pojedziemy na wanne chocby w grudniu i bedziemy cwiczyc multiplikator i jakas wedke, jeszcze nie wiem co sobie kupie. Zaczalem szukac jakiegos kijaszka odpowiedniego. Powiem szczerze, że casting będzie używany do praktycznie jednej przynęty: SLIDER 10. Widziałem jak Andrzej Zdun posługuje się 2 przynętami: Sliderem 10 i Fasto :mellow: 10 . Fasto bo tak nazywał je Andrzej. Bardzo groźną broń miał na szczupaki: wędka castingowa, multiplikator i w/w przynęty. Przede wszystkim taki zestaw nie męczy dłoni, barku i kręgosłupa, a to w Szwecji jest najważniejsze, łowiąc 12 godzin dziennie przez 6 dni.

Więc Sebek szykuj się na korepetycje z niedoświadczonym castingowcem :mellow:

@Mifek - powiem Ci ile bród zrobiłem na pierwszym wyjściu nad wodę.

Pozdrawiam

jurku fotki sa dostepne u pedrosa. niestety przez FTP czy li neiwielkie utrudnienie.. ale jesli chcesz to mozna cos poradzic... w sumie w najgorszym przypadku moge Ci nawet dorzucic plyciorke do paczuni to zaden problem

Mifku jezeli zdiecia beda na Forum to nie ma takiej potrzeby , jezeli jest ich za duzo i nie wszystkie Remek umiesci to prosze o dysk . Nie wiem Mifku czy mnie dobrze zrozumiales ---wiem ze zdiecia robio duzo forumowiczow - czy to oznacza ze wszyscy przeslali swoje zdiecia do Don Pedrosa ?