Skocz do zawartości

Glider z systemem regulacji obciążenia (Paul Adams)

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...

Witam Panowie.

Kto ma FB, znajdzie bez problemu.

Nie wiem jak można film z FB przetransortować np do nas.

A sprawa dotyczy fimu instruktażowego do montażu uzbrojenia gum/

Paul Adams to perfrkcjonista.

https://www.facebook.com/handmadefisherman/videos/2331238117162385/UzpfSTU1MDE4MzU2ODoxMDE1ODA4MTQ2OTM3ODU2OQ/

Jest też na YT

Pozdrawiam

Alek

Edytowane przez platynowłosy
  • Like 6

Calkiem fajny sposob, widzialem.dzisiaj cos bardzo podobnego w polskim wykonaniu z tym, ze troche inaczej wygladalo zbrojenie, a na agrafke przypinali oliwke w roznych rozmiarach. O ile mnie pamiec nie myli to na kanale Ryba Sie Chlapie

Pozdrawiam,

Michał

Szybki tap [emoji41]

• Like 1

Mam pytanko odnośnie odpowietrzania  w komorze. Swego czasu posiadałem komorę próżniową z  specjalną pompą i działa to następująco. Jeżeli do komory wsadzimy jakiś pojemnik np. kubek z silikonem to silikon pod wpływem odsysania idzie do góry i się "pompuje" Zwiększa gwałtownie swoją objętość w kubku i po chwili "pęka" opadając. Jeżeli naczynko z miksturą jest za małe to się po prostu rozleje po całej komorze. Ja kiedy wsadziłem dokładnie tak jak autor filmu zalaną formę i odpaliłem wszystko zostało wyciągnięte do góry i w cholerę zalało całą komorę w samej formie zostawiając może połówkę zalanej na starcie żywicy. Proszę o wyjaśnienie jak autor filmu to odpowietrza? Jeżeli dokładnie tak jak na filmiku to najwyraźniej z premedytacją chce kogoś wprowadzić  w błąd...